|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Μα το pH εχει πεσει και παρα πολυ μαλιστα. Με τις μετρησεις που μας παρεθεσες ειναι ξεκαθαρο αυτο. Εχεις καταφερει να μαλακωσεις το νερο ριχνοντας περιπου στο μισο το GH και το ΚΗ και εχεις ριξει την οξυτητα του κατα 0,8 μοναδες (μην ξεχνας οτι οι μεταβολες του pH ειναι λογαριθμικες). Οσο συνεχισεις να κανει αλλαγες νερου με μαλακο νερο και οσο περναει ο καιρος, η οξυτητα θα πεσει απο μονη της. Μπορεις βεβαια να βαλεις τυρφη στο φιλτρο ή να χρησιμοποιησεις CO2 για να βοηθησεις να ριξεις την οξυτητα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν κανω μετρησεις κατευθειαν στο νερο της βρυσης χωρις να το αφησω να κατσει μου βγαζει ph 7.9
Γιατι αυτη η διαφορα? Με τυρφη θα ειναι ομαλη η μεταβολη του ph ή θα κανει μεγαλες αλλαγες? |
|
|||
|
|||
![]()
Γι' αυτο το λογο σου ειπα να το αφησεις να καθισει μια μερα πριν παρεις μετρησεις. Το νερο που βγαινει απευθειας απο τη βρυση μπορει να περιεχει περισσοτερο πχ. οξυγονο και να σου δινει στις μετρησεις πιο ψηλο pH.
|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σας κ παλι.
Πριν 3 μερες εκανα παλι αλλαγη νερου κ εβαλα μονο απιονισμενο κ το ph κατεβηκε στο 6.8 Χτες μετρησα κ το ph μου ηταν παλι 7.6(Οπως ηταν κ πριν την αλλαγη). Τι μπορει να ανεβαζει το ph μου τοσο πολυ κ τοσο γρηγορα? Την αμμο μου την ξανατεσταρα κ δεν αφριζει. Μονο ξυλα εχω μεσα.Τπτ αλλο. |
|
|||
|
|||
![]()
Με τι μετρας το pH σου;
|
|
||||
|
||||
![]()
Με ηλεκτρονικο phμετρο.
Ειναι καλιμπραρισμενο. |
|
||||
|
||||
![]()
Με τι τεσταρες την άμμο.......και μην ακούσω ξύδι ή λεμόνι θα σε βαρέσω.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|