|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
επισης βλεπουμε και βαλισνεριες και εκτος των αλλων βλεπουμε και σκαλαρι με χρυσοψαρο... ![]() το θεμα για μενα ειναι πως θα αποκτησει τις ιδανικες συνθηκες ωστε να μπορουν να ευδοκιμησουν ευκολα και μετριας δυσκολιας φυτα, και απλα με μια μικρη χορηγηση σιδηρου και καλλιου δεν γινεται αυτο προσπαθω να εξηγησω... επισης εχεις δικιο για το σαπισμα της java fern ειναι συνηθες φαινομενο και δεν νομιζω οτι αποτελει προβλημα. φτερη ειναι, εκει που μαυριζει εκει πεταει καινουρια βλασταρια... |
|
||||
|
||||
![]()
καταρχην σας ευχαριστω ολους που δειχνετε ενδιαφερον
![]() για αρχη, θα ξεκινησω απο την πιο οικονομικη και ευκολη λυση, οπως του να μειωσω τη φωτοπεριοδο στις 8 ωρες... αν δεν δω βελτιωση σε καμια εβδομαδα (που ειναι και το πιθανοτερο απο οτι καταλαβα) τοτε θα προχωρησω σε επιπλεον λιπανση (και ισως σε διοξειδιο) σε συνδυασμο με μεγαλυτερη λαμπα... δεν ξερω αλλα το διοξειδιο μονο που το ακουω μου κανει καπως :/ επειδη δεν βρηκα flourish γενικο περαν σιδηρου και καλλιου, εχουμε να προτεινουμε καποιο συγκεκριμενο? επισης οντως υπαρχουν και βαλισνεριες, στα τελευταια τους ομως μιας και τις τρωνε... οσον αφορα τις φτερες δυστυχως αν αρχισουν να μαυριζουν, απλα μετρανε αντιστροφα χρονο ζωης... εχω βαρεθει να μαζευω μαυρισμενα σαπια φυλλα που επιπλεουν... ΥΓ. φίλε Αλεξ το βραδυ ο κυριος χρυσοψαρος θα παει πισω στον πετσοπα, λαθη του αρχαριου ειναι αυτα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
To seachem flourish ειναι οτι πρεπει για το σταδιο που βρισκεσαι(βεβαια να προσαρμοσεις την δοσολογια συμφωνα με το ενυδρειο σου αφου η δοσολογια που λεει το σκευασμα αναφερεται σε φουλ φυτεμενο).Οσο για το διοξειδιο μην σου ακουγεται καπως αφου τα φυτα τραβουν διοξειδιο για να παραγουν οξυγονο(επισης μια λυση για διοξειδιο ειναι το seachem excel)
|
|
|||
|
|||
![]()
επειδη καταλαβαινω οτι θες ενα ενυδρειο με μερικα εκολα φυτα και οχι φουλ φυτεμενο με τρελα φυτα κ.λ.π., εγω σου προτεινω φωτοπεριοδο 8 ωρες 50watt+- flourish γενικο και τιποτα αλλο
(ισως καποια στιγμη να χρησιμοποιησεις το καλλιο και τον σιδηρο που εχεις ηδη) μιλαμε δηλαδη για μια grolux 30 watt 6ευρω ακροφυσια κ.λ.π. arcadia σταρτερ μπαλανς 25 ευρω γενικο λιπασμα 7 ευρω υπολογιζεις χοντρικα ενα σαρανταρι στα γραφω ετσι για να ξερεις περιπου που παιζεις στο μελλον και ανακλαστηρες και για τις δυο λαμπες αλλο ενα ταληρο και καθαρισες... χαρουμενα φυτα, χαρουμενος κι εσυ... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ΝΟ3 : 250 !!! ΝΟ2 : 1 GH : 8 KH : 3~6 PH : 8 CL2 : 0.8 ασχετο: μια βαλισνερια εχει μεγαλωσει τοσο πολυ (η αλλη εμεινε ατροφικη) που εχει φτασει στην επιφανεια και επιπλεει σχηματιζοντας κουβαρι... να την κοψω απο πανω ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν κόψεις από πάνω το φύλλο της βαλισνέριας θα σαπίσει. Κόψε από πολύ χαμηλά τα μεγάλα φύλλα της.
|
||||
|
||||
![]()
Αλεξ η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα μια "ζουγκλα" αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειμαι ικανος και εχω τις γνωσεις κυριως για να τα καταφερω... συνηθως οποιος παει για τα πολλα χανει και τα λιγα και εγω ειμαι σε σταδιο που ηδη χανω τα λιγα :/
Το κοστος δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλο που δινεις... πιο πολλα εχω φαει στο να αντικαθιστω χαλασμενα φυτα, αρκει να λειτουργησει... thanx ![]() ------------------------- η πλακα ειναι οτι μολις προχθες αλλαξα το 20% του νερου !!! ειναι νορμαλ να εχω τοσο ψηλα ΝΟ3 ?? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Sir George : 04-06-10 στις 13:32 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Τα νιτρικά σου είναι πολύ ψηλά. Κάνε αυτό που σου υπέδειξε ο Λεωνίδας (lion)
Το ενυδρείο θέλει υπομονή. Μην βιάζεσαι, ακολούθησε τους κανόνες για τα φυτεμένα και όλα θα πάνε μιά χαρά. |
|
|||
|
|||
![]()
μην απογοητευτεις μαυτο που θα σου πω, αλλα εχεις αστρωτο φιλτρο και ειναι πιο σημαντικο στην παρουσα φαση απο τα φυτα σου γιατι αν δεν κανεις κατι θα αρχισεις να χανεις και ψαρια...
αγοραζεις τεστ για αμμωνια, μετρας, αλλαγη νερου μπολιασμα και αποφασισε ποια ψαρια θα κρατησεις γιατι οπως βλεπεις εχεις τοσα πολλα νιτρικα που και καθε μερα να κανεις αλλαγη παλι θα ανεβαινουν ραγδαια... |
|
||||
|
||||
![]()
μηπως πρεπει να κανω και κατι με τον ανθρακα? εχω να τον αλλαξω πανω απο 4 μηνες, λογικα δεν ειναι off? ή να τον αφαιρεσω εντελως ?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προβλημα με φυτα | ANEMOS | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 14 | 28-03-13 10:04 |
προβλημα με φυτα | mixalis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 07-10-08 09:14 |
Προβλημα Με Τα Φυτα | kazanasb | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 20-11-05 01:27 |
Προβλημα Στα Φυτα | hoby | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 19-10-05 13:37 |
προβλημα στα φυτα | vakadin | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 27-09-04 02:53 |