|
|
|||
|
|||
![]()
έκανα μια γεναία αλλαγή νερού 50% πριν μια βδομάδα. Τις τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει ότι κυκλοφορούν παντού στο ενυδρείο (όχι μόνο στην επιφάνεια του νερού, αλλά παντού) μικροσκοπικές μπουρμπουλίθρες που από μακριά μοιάζουν με σκόνη. Παίζει να είναι από το φίλτρο που είναι πολύ δυνατό. Εκτός κι αν είναι κάτι άλλο.
Δεν παρατηρώ κόκκινα βράγχια στα ψάρια μου... Γενικά το ξέρω ότι με την ψαροσύνθεσή μου έχω πρόβλημα.. Αλλά τι να κάνω, το ανακάλυψα ετεροχρονισμένα. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το επιλύσω χωρίς να αρχίσω να στέλνω ψάρια απο'δω κι από κει? Για το παγκάσιους ξέρω ότι δεν είναι ψάρι για ενυδρείο.. Είμαι από τους κλασικούς που δεν ήξεραν και αγόρασαν ότι τους είπε ο πετσοπάς... Πάντως είναι εδώ και ώρα στην ίδια (μη νορμάλ) θέση. Τα βράγχια του κινούνται κανονικά πάντως, που σημαίνει ότι ζει. Παίζει μήπως κανένα ρόλο ότι έβαλα καινούρια ψάρια σήμερα? |
|
||||
|
||||
![]()
Μωρέ εγώ σε καταλαβαίνω, αλλά όσο και να τα αγαπάς πρέπει να κάνεις το καλύτερο για αυτά. Το να τα κρατάς με το ζόρι σε συνθήκες στις οποίες δεν μπορούν να ζήσουν επειδή δεν μπορείς να τα αποχωριστείς δεν τους κάνει καλό. Αν έχεις την οικονομική άνεση φτιάξε όσα ενυδρεία μπορείς στο μέγεθος που χρειάζεται το κάθε ένα και βάλ'τα (επίσης αν έχεις τέτοια άνεση θέλω να γίνουμε κολλητοί!).
Οι φυσαλίδες που λες έχεις παρατηρήσει εάν βγαίνουν από κάποιο σημείο από το χαλίκι σου; Ρίξε μια προσεκτική ματιά μήπως το ανακάτεψες πολύ και βγαίνει κάποιο τοξικό αέριο. Πάντως εγώ δεν ξέρω να σε βοηθήσω μάλλον παραπάνω, μέχρι κάπου εδώ φτάνουν οι γνώσεις μου και δε θέλω να σου πω κάτι λάθος σε αυτή την κρίσιμη φάση. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2)Με την ψαροσυνθεση δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο εκτος απο το να την αλλαξεις..Πως να συμβιωσουν μεταξυ τους ψαρια με τελειως διαφορετικες απαιτησεις?? (κοιτα στο tsamisaquarium.gr για πληροφοριες) 3)Για τους πετσοπαδες τα εχουμε πει πολεεεεες φορες. Μην ανησυχεις, δεν εισαι ο μονος..ολοι πιστευω καπως την πατησαμε στο ξεκινημα! 4)Δεν ξερω αν παιζει ρολο το οτι εβαλες καινουρια ψαρια σημερα..Εχεις παρατηρησει κατι σε καποιο αλλο ψαρι η μονο το παγκασιους εχει προβλημα?
|
|||
|
|||
![]()
Χρειαζομαστε μετρησεις για αμμωνια, νιτρωδη και νιτρικα αλατα (ΝΗ3, ΝΟ2 και ΝΟ3 αντιστοιχα).
Πες μας τι φιλτρο εχεις. Μηπως την προηγουμενη εβδομαδα με την αλλαγη νερου καθαρισες και το φιλτρο; Αν ναι, πες μας γενικα με ποιον τροπο το καθαριζεις. Παμε στην ψαροσυνθεση σου. Το ενυδρειο σου ειναι 100 λιτρα (μεικτα), δηλαδη περιπου 80 λιτρα καθαρα. Αυτο σημαινει οτι ειναι υπερφορτωμενο ηδη και αρα θα πρεπει να κανεις μεγαλες, εβδομαδιαιες αλλαγες νερου. Δυστυχως στη θεση σου, πρωτα θα επελεγα ποια ψαρια μου αρεσουν περισοοτερο (εννοειται οτι μιλαμε για ψαρια που μενουν μικρα σε μεγεθος), θα εδινα ολα τα υπαρχονται (οσο δεμενος κι αν ειμουν με ορισμενα) και θα εφτιαχνα μια νεα συνθεση (οπως πχ. με ζωοτοκα). |
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρείο μου το χάρισε ένας φίλος. Το φίλτρο δεν ξέρω τη μάρκα του, απλά το ανοίγω και το πλένω. Πλένω το σφουγγαράκι που έχει, αλλάζω τα βαμβάκια με καινούρια καθαρά και γενικά το ξεπλένω όλο με αύθονο νερό μέσα έξω.
Δεν έχω παρατηρήσει προβληματική συμπεριφορά από τα άλλα ψάρια, μόνο από το παγκάσιους. Έβαλα λίγο την απόχη μου μέσα για να το ταρακουνήσω, κινείται λίγο αλλά μετά πάλι πλήρης ακινησία... Αυτό ήταν συνεχώς πολύ δραστήριο, οπότε σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Στο φίλτρο κάτω κάτω υπάρχει ένα δοχείο με κάτι μικρά μπαλάκια, που είναι σαν βιοκαλλιέργεια.. Οπότε αυτό που λες για την "βιολογία", μάλλον λύνεται.
Το φίλτρο είναι εντός νερού. Το ενόχλησα μια φορά με την απόχη, κουνήθηκε λίγο, δεν το ξαναενοχλώ. |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο εννοω αλλα ακομα δεν μας ειπες το σημαντικοτερ... δηλαδη αν καθαριζεις το φιλτρο με νερο βρυσης ή με νερο απο το ενυδρειο.....
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πανγκασιους.....pangasius | katamagias | ¶λλα ψάρια Ασίας | 10 | 17-09-10 03:27 |
gallaher και pangasius | apolonistis | ¶λλα ψάρια Ασίας | 13 | 18-09-09 19:56 |
PANGASIUS 'H GALLAHER.????? | apolonistis | ¶λλα ψάρια Ασίας | 22 | 21-07-09 20:45 |
Pangasius | fontas | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 8 | 31-05-08 10:07 |
Pangasius | epistimon | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 30-06-06 10:45 |