|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου απαντησω σε οτι αφορα εμενα στο θεμα των δισκων ... με την αρχικη απαντηση μου στο θεμα των δισκων: http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...49&postcount=7 ... τι βλεπεις δογματικο σε αυτο? Βλεπεις το
Παράθεση:
Ποιος ειναι φιλοζωος και ποιος οχι ειναι τεραστια συζητηση που ο καθενας εχει διαφορετικες αποψεις ... Η δικη μου στο θεμα των ψαριων ειναι να προσπαθησεις να τους δωσεις οτι μπορεις περισσοτερο ... και επειδη ζουν σε νερο οσα λιτρα περισσοτερα μπορουμε ... Σου απαντω γιατι και εγω σπαταλάω ώρες εδώ μέσα. Γιατι θέλω να μάθω. Γιατί θέλω να δώσω. Γιατί θέλω να βοηθήσω. Γιατί διαφωνω. Γιατι δεν μου αρέσει ο δογματισμός αλλα η αληθεια και η μεταλαμπαδευση της εμπειριας και των γνωσεων πολλων ανθρωπων που εχουν ασχοληθει χρονια με το καθε ψαρι!! Σαν συντονιστης ομως θα πρεπει να κραταω και το επιπεδο της συζητησης (αν γινεται -συζητηση εννοω) σε καποια ορια ... και αυτο εκανα ... Σου ζητησα συγνωμη για το σβησμενο σου ποστ (τη δευτερη φορα το εσβησα εγω για να σταματησει επιτελους η φαγωμαρα - η οποια ηταν στοχευμενα στο προσωπο μου) αλλα ημουν σιγουρος οτι θα το επανεφερες ισως σε καποιο πιο καταλληλο σημειο ... οπως εγινε!!!
|
|||
|
|||
![]()
Γιώργο οχι. Το ποστ σου είναι υποδειγματικο. Αλλά δεν έχει να κάνει με τους δίσκους απαραίτητα αυτο που γράφω. Οι δίσκοι ήταν η αφορμή όπως εγραψα.
Με ενδιαφέρει όμως να διαβάσω τις σκέψεις σου περι ζωοφιλίας και χόμπυ. Όπως και των άλλων σε σχέση με αυτά που έγραψα. Τελικά δεν έιναι χομπυ ρε παιδιά? Δεν πρέπει να μας κάνει να χαιρόμαστε? Εγω ακολούθησα τις συμβουλές των εμπειρότερων και έβαλα στα 150 λτ 2 σκαλάρια μόνα τους και 6 cory. Να σου πώ όμως την αλήθεια? Ακόμη δεν το χαίρομαι. Το ενυδρείο δεν έχει ζωή. Καμαρώνω το άδειο με τα 2 σμαράγδια μου αλλά δεν το παρακολουθώ. Παρακολουθώ τα κριμπένσις να κυνηγάνε τους ξιφοφόρους για να προστατέψουν να μικρά τους. Καταλαβαίνεις τι έννοώ? Το ένα ας πούμε είναι η καψουρα μου και το άλλο η τηλεόρασή μου! ------------------------- Πληροφοριακά alex αυτό το post το θεωρώ ως ένα απο τα πιο πετυχημένα που έχω διαβάσει ever! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη drbig : 28-05-10 στις 13:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τα δόγματα και οι υπερβολές, όποτε εμφανίζονται εδώ μέσα, πιστεύω ότι στοχεύουν τους πιο άπειρους, ώστε να τους βοηθούν να ξεκινάνε σωστά στο χόμπι. Καλύτερα ένας νέος στο χόμπι να έχει ένα δόγμα του στυλ 1 δίσκος ανα τόσα λίτρα, για να ξεκινήσει και μετά ας την ψάξει όσο θέλει ρωτώντας και διαβάζοντας για το πως θα προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες.
Προσωπικά, όταν πρωτομπήκα στο φόρουμ, θεωρούσα κι εγώ υπερβολές τα όσα λέγονταν σχετικά με τις αλλαγές νερού. Του στυλ αλλαγές νερού 30% την εβδομάδα αλλιώς θα έρθει η καταστροφή. Αργότερα κατάλαβα ότι κάθε ενυδρείο έχει τις δικές του απαιτήσεις και αυτό το έλεγαν τα παιδιά περισσότερο για τους πιο άπειρους, με το σκεπτικό "μέχρι να ψαχτεί ας κάνει συχνές αλλαγές νερού για να μειωθεί ο τυχόν κίνδυνος για τα ψαράκια". Αργότερα που ψάχτηκα είδα ότι υπάρχουν κι ενυδρεία με τέτοια είδη φίλτρων που δεν χρειάζονται αλλαγές νερού τόσο συχνά, αλλά στην αρχή το "δόγμα " αυτό με βοήθησε να έχω ένα υγιές ενυδρείο, παρότι άσχετος ![]() Τέλος θα ήθελα να πω ότι όλοι έχουμε ένα κοινό, την αγάπη μας για τα ενυδρεία και τα ψάρια, μπορεί σαν άνθρωποι να έχουμε 1000 άλλες διαφορές, αλλά ας εστιάσουμε στο κοινό που έχουμε, ώστε να το κάνουμε να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Συγχαρητηρια drbig καταφερες να συμπεριλαβεις ακριβως οτι με ενοχλει κ εμενα στο forum σε λιγες γραμμες...στο forum που φυσικα εχει 1000 καλα κ μονο ενα κακο την υπεροψια ορισμενων.
Πολλες φορες εχω διαφωνησει εδω μεσα λεγοντας οτι χομπυ μας οσο και να θελουμε,οσα λιτρα και να εχουμε ΔΕΝ ειναι φιλοζωικο... Και τα 1000 λιτρα ακομα κλουβι ειναι δεν ειναι βιοτοπος!!!ολοι φυσικα κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε για τα ψαρια μας αλλα ειναι υποκριτικο να πιστευουμε οτι τους παρεχουμε τις συνθηκες που εχουν στη φυση... ΚΑΙ μια τελευταια συμβουλη απο μενα που μεχρι προσφατα ημουν αρχαριος,οταν μιλατε αποτομα σε καποιον για τις επιλογες του,δεν βοηθατε ουτε αυτον ουτε τα ψαρια του!!αντιθετως τον χανετε... κι ουτε προκειται να κατσουν να διαβασουν ολοι 15 τοπικς για να καταλαβουν τι κανουν λαθος..εξηγειστε το οσο πιο απλα γινεται κ μολις αγαπησει το χομπυ κ το φορουμ θα τα διαβασει μονος του!! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Σου απαντησα για να δεις πως ξεκινησε ολο αυτο ...
![]() Και βεβαια να χαιρομαστε .... ![]() Εγω οταν ξυπναω παω και κολαω τη μουρη μου στο τζαμι του ενυδρειου!! Και χαιρομαι πραγματικα με την ευτυχια του αλλου και λυπαμαι αν παει κατι στραβα! Αλεξ οι δισκοι δε γινονται χελιδονοψαρα ... ειδικα οι δικοι μου (εγω το εσβησα ![]() ![]() ![]() drbig οσα σβηνονται ... απλα δε φαινονται ... μπορεις ανετα με ενα π.μ. στο καθε διαχειριστη να ζητησεις τη μεταφορα του σβησμενου σου ποστ σε ενα νεο θεμα (αν αυτο εχει κατι να προσφερει η εχει κατι να πει) . Αν δεν εβλεπα νεο θεμα σου θα σου εστελνα ο ιδιος να γινοταν αυτο! ![]() Ουφ ... αυτα με το τι εγινε ... Περι ζωοφιλιας! Για μενα υποδειγματικος ζωοφιλος ειναι αυτος που προσφερει τις καλυτερες δυνατες συνθηκες! Ενα σκυλακι π.χ. μπορει να μας ανεβαζει τη ψυχολογια να δενομαστε συναισθηματικα να παιζουμε μαζι του αλλα εχει και αναγκες ... ειχα σκυλακι και ξερω ... θελει τις βολτες του να βλεπει νεα πραγματα και να ακουει νεους ηχους ... να τρεχει ... να κανει οτι θα εκανε αν το αφηνες ελευθερο σε ενα λιβαδι! Πολλες φορες η αγαπη μας πνιγει τους αλλους! Ναι μεν μπορει να το αγαπουμε αλλα αν η μορφη που το κανουμε ειναι με εγωιστικους ορους και αγνοουμε τις αντιστοιχες αναγκες των κατοικιδιων μας τοτε κανουμε καλο μονο στους εαυτους μας ... και το ζωακι μας υποφερει (στο παραδειγμα με το σκυλακι ... κλεισμενο σε ενα σπιτι ... σε μια βεραντα ... η δεμενο μονιμα σε ενα σημειο). Καθε φορα που πλησιαζουμε ακομα και ετσι αυτο θα σε δεχτει με ολη του την αγαπη και ας το καταπιεζεις ... και εκει ειναι το σημειο που πρεπει να σταθουμε ... μηπως εμεις ειμαστε τα ζωα και τα κατοικιδια μας ειναι φιλοζωα και οχι εμεις? Σε αναγωγη λοιπον με τα ψαρακια μπορει να τα βλεπουμε και να ειμαστε χαρουμενοι αλλα πρεπει να δουμε τι προσφερουμε εμεις σε αυτα! Δεν ειναι μονο τα λιτρα! Αν βαλουμε π.χ. ενα οσκαρ με ενα κοπαδι καρδιναλιους το πιο πιθανο ειναι να τα κυνηγαει μεχρι να τα φαει ολα ... ακομα και να μη τα φαει θα τρεχουν να γλυτωσουν και εμεις μαλλον θα ειμαστε απο εξω και θα λεμε ααα τι ωραια που ειναι και αυτα θα υποφερουν! ![]() Επειδη το ενυδρειο ειναι ενας κλειστος χωρος - συστημα οι τοξικες ουσιες που δημιουργουνται ειναι καταστροφικες για τα ψαρια μας .. Μπορει να τα βλεπουμε και να λεμε ειναι μια χαρα και αυτα να υποφερουν ... δυστηχως δεν εχουν στομα να μιλησουν! Π.χ. οποιος εχει δισκους θα παρατηρησε (αν ολα πανε καλα) οτι λερωνουν πιο πολυ και απο τα χρυσοψαρα! Το "δογμα" (που δεν ειναι δογμα ειναι αντικειμενικη πραγματικοτητα) 50 λιτρα ανα δισκος εκτος των αλλων εχει και αυτη τη προεκταση! Οταν υπαρχουν πολλα ψαρια σε λιγα λιτρα οι συγκεντρωσεις αμμωνιας η οτιδηποτε τοξικου αυξανεται κατακορυφα! Και οσο μεγαλωνουν τοσο χειροτερα -παραγεται περισσοτερη αμμωνια- ... Σκοπος λοιπον του φορουμ -ετσι οπως το εχω αντιληφθει εγω- ειναι να σωθουν ζωες που θα πηγαιναν χαμενες και να μας δωσει να καταλαβουμε οτι η αγαπη μας για ενα ψαρακι μας μπορει να το σκοτωσει! Δε με νοιαζει τιποτα παραπανω και τιποτα παρακατω απο το να σωθει εστω και μια ζωη (δυστηχως και εγω σαν αρχαριος σκοτωσα πολλα ψαρακια) ... Μερικοι ανθρωποι ομως ενδιαφερθηκαν και με βοηθησαν παρα πολυ και ειναι χρεος μου να κανω αυτο που εκαναν οι αλλοι για μενα ... χωρις club ελιτε κ.λ.π. Εν αρχη λοιπον δικη μου "τακτικη" οταν υπαρχει καποιος αρχαριος ειναι πρωτα απο ολα να σωθουν οι ψυχες των ψαριων του (ειτε δινοντας μπολι ειτε εξηγωντας τι πρεπει να κανει) και μετα αφου γινει αυτο να του πω τι επιλογες εχει -γιατι στις περισσοτερες των περιπτωσεων απλα δε μπορει το ενυδρειο που εχει να υποστηριξει τα ψαρια που διαλεξε! Τωρα απο εκει και περα ... αν απογοητευτει και φυγει κακο θα κανει στον εαυτο του ... οπως εξηγησα παραπανω ακομα και να αγαπας κατι πολλες φορες δε βλεπεις τις αναγκες που εχει ... εδω μπροστα του ειναι .. και δε το παιρνει χαμπαρι ... μπορει καποιος ξενος απο μακρια να του το εξηγησει? Καλα οι ξεροκεφαλοι και αυτοι "που τα ξερουν ολα" ειναι αλλες κατηγοριες που συνηθως ειναι ανιατες!! Δυστηχως ολα αυτα γινονται και στις ανθρωπινες σχεσεις! Τις εχω ονομασει σχεσεις συμφεροντος η σχεσεις αναγκης οπου η αγαπη προς τον αλλο δε πηγαζει για το αλλο προσωπο αλλα απο την δικη μας αναγκη και για αυτα που μας προσφερει! Εγω λοιπον ετσι θελω το gab ... ετσι θελω τη ζωη μου ... και για αυτο προσπαθω! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Παακαλώ καταλάβετε οτι για κάθε ένα post δικό μου έφυγαν 10 ανθρωποι οι οποίοι δεν μπηκαν στον κόπο να γράψουν η γραψαν και φύγαν (και όχι στις μικρές αγγελίες)
Θέλω να δείτε την διαφορά αυτου που ονομάζεται πολίτισμένη αντιπαράθεση ή ανταλαγή αποψεων και να τα συγκρίνετε με τα 2 τελευταία Δισκο-θέματα που εκανες mod Γιώργο. (δεν καταφέρομαι εναντίων σου το καταλαβαίνεις αυτο..) Αυτα που χωρίστικαν κτλ... Μάλλον εν μέρη γουστάρουμε την ασχημη και έντονη αντιπαράθεση (αυτό φαίνεται απο ολη μας τη ζωή, στο δρόμο, στις ειδήσεις στα ριαλιτι κοκ) και μάλλον δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους πολυγραφότατους συνχομπιστες μας που δίνουν ογκο στα θέματα (εδω κάποιοι θα θιχτούν εκ των πραγμάτων αλλα σορρυ και πάλι δεν είστε εσεις το θέμα, σημερα εσεις άυριο κάποιοι άλλοι). Αλλά εγώ επειδή σαν χαρακτήρας κάθομαι και σκάω (οσο κι αν μου λέτε να μην) Θελω να το δω να αλλάζει. Τώρα το οτι πήραμε ένα πανέμορφο χομπυ και το παραξεφτιλίσαμε με όλα αυτα, είναι σαφώς μια άλλη κουβέντα...που όμως θέλω να κάνουμε για να γυρίσουμε στα βασικά.. Αυτά που μας κάνανε να το πιάσουμε.... όμορφα ψαράκια!!!!! (υπεραπλουστευμένο αλλά μας κάνει) |
|
||||
|
||||
![]()
Εξηγησα παραπανω τι κανω εγω ... δυστηχως η ευτηχως δεν θα το αλλαξω!!!
![]() Θα συμφωνησω με τον bokosta και για μενα ειναι δυσκολο να σβηνω ποστ και το ξερει και ο ιδιος (πως μου την δινει αφανταστα!) αλλα σκοπος δεν ειναι να ξεκατινιαζομαστε αλλα να εχουμε κατι να πουμε ... ηταν η πρωτη φορα που αναγκαστηκα να κανω κατι τετοιο!! ![]() Ο Τολης ολα αυτα τα χρονια τα εχει δει και τα εχει γραψει: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=5870 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=4605 http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13535 Καλο ειναι να τα παιρνουμε υποψην ολα αυτα γιατι εκεινος μας φιλοξενει ολους!! Τουλαχιστον εδω!! Alex οταν παρασυρθηκαμε περι μπυρες κ.λ. o Raven μας "συντονισε" .... ειναι στα "καθηκοντα" του να το κανει ... και να κραταει καθαρα τα θεματα! Αν τα σβησει ολα τα επιμαχα ποστ προσωπικα δε θα προσβληθω .. απεναντιας θα πω "φτουυυ ξεφυγα" .. Επισης και σε παλια θεματα οι συντονιστες τα "καθαριζουν" τα θεματα ωστε ενας νεος χρηστης με μια αναζητηση να διαβαζει αμεσα τις πληροφοριες που ψαχνει!! Αυτη ειναι η "δουλεια" του διαχειριστη! Οσο για την ευγενεια που διαβαζω προς νεους χρηστες ολοι τουλαχιστον οι mods ειναι παραπανω απο ευγενικοι εγω (προσπαθω), ο Πανος, ο Αλεξανδρος ολοι ... δε σκεφτομαι καποιος να ειναι αποτομος!!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
[/QUOTE]
Οσο για την ευγενεια που διαβαζω προς νεους χρηστες ολοι τουλαχιστον οι mods ειναι παραπανω απο ευγενικοι εγω (προσπαθω), ο Πανος, ο Αλεξανδρος ολοι ... δε σκεφτομαι καποιος να ειναι αποτομος!![/QUOTE] Αυτό ισχύει ![]() όμως και εγώ ανοιχτόμυαλη αντιμετώπιση και δεν μπήκα με τη λογική του κάτσε να δούμε τι θα μας πούνε και αυτοί τωρα αλλά τελικά θα κάνω ότι μου κατέβει... Και κάτι τελευταίο όσον αφορά το δογματισμό... Νομίζω ότι σε οποιδήποτε επίσημο σαιτ, μπλογκ, φόρουμ που έχει μια συγκεκριμένη θεματολογία, η βασική γραμμή που πρέπει να ακολουθείται από τους διαχειριστές αλλά και τα ενεργά μέλη πρέπει κατά 95% να μην παρεκλείνει από αυτό που γράφεται στο βιβλίο, τον συντηρητικό και πάγιο κανόνα ας πούμε... Στις κατ ιδείαν συζητήσεις και στα πμ εντάξει μπορούν να ειπωθούν και εναλλακτικές γνώμες και εμπειρίες που φυσικά είναι δημοκρατικό να λέγονται και στις ανοιχτές συζητήσεις αλλά με προσοχή.. Γιατι μπορεί πχ. να κατάφερε ένας χομπίστας να κρατήσει 7 δίσκους σε 200 λίτρα για χρόνια χωρίς να χάσει κανέναν και να είναι όλοι καλά (μεταξύ μας δεν πρόκειται να το γνωρίσουμε ποτέ αυτό, είναι το ίδιο πιθανό να καταλάβουμε πως νιώθουν ακριβώς τα ψάρια με την πιθανότητα να αποκρυπτογραφηθεί η ψυχοσύνθεση της γυναίκας...) Αλλά ε΄γω σαν αρχάριος διαβάζω αυτό και σκέφτομαι: Ωραία θα πάρω το ενυδρείο του θείου που είναι 150 λίτρα, θα βάλω χαλίκι ξύλα, 5 μικρούς δίσκους 5 εκατοστών θα βάζω και νεράκι βρύσης και όλα καλά θα πάνε... Και εαν όμως εχώ μετά τους χάσω, και θα έχουν χαθεί 5 ψάρια , και θα έχω χάσει λεφτά, και θα ξενερώσω και και και... |
|
||||
|
||||
![]() ![]() γιωργο στο πρωτο ποστ του τολη που εβαλες, θεωρεις οτι εσυ κ οι υπολοιποι μοντς ανηκετε στους εμπειρους χομπιστες που εκνευριζονται με αυτα που λεμε ολοι αλλοι επειδη ξερετε περισσοτερα? συγνωμη αλλα αυτη ακριβως ειναι η λανθασμενη νοοτροπια(αλλαζονικη) που κατακρινουν ολοι παραπανω. Σιγουρα ξερερτε παρα πολλα,πολλα περισσοτερα απο τους αλλους αλλα οχι ολα.Κ εσυ εχεις κανει λαθη σε συζητησεις κ εχεις αλλαξει αποψη,και αλλοι μοντς.Αυτο ειναι και το φυσικο,ολοι κανουν λαθη γι αυτο δε χρειαζεται να εχετε το υφος του ξερολα οταν απαντατε.. Εσυ συγκεκριμενα εισαι απο τους πλεον ευγενικους αλλα δεν ειναι και ολοι.εγω απ οτι θυμαμαι στο πρωτο ποστ μου ειχα ξενερωσει απο το πως μου απαντουσε ενας μοντ.ετυχε να επιλεξω να μεινω στο φορουμ να διαβασω και να διορθωσω μονος μου τα λαθη μου.Δεν το κανουν ολοι ομως αυτο!!οι πιο πολλοι απλα δε θα ξαναμπουν στο φορουμ. Κ αν δεν σας νοιαζει οπως λεει ο τολης να εχει πολλα μελη το φορουμ,θα επρεπε να σας νοιαζει το καλο των ψαριων ολων των αρχαριων,που αν τους αποθαρρυνετε απ το να μεινουν στο φορουμ,απλα δε θα μαθουν ποτε __________________ |
|
||||
|
||||
![]()
Θα ηθελα και εγω να πω την γνωμη μου στο θεμα.Απο το 2008 που ειμαι γραμμενος ποτε κανενας δεν με εκανε να νιωσω ξενος.Σιγουρα εχω αντιληφθει απο καποια παιδια μια οικειοτητα και διαθεση για χαβαλε καποιες φορες μεταξυ τους αλλα σιγουρα γνωριζονται.Παραπονο κανενα και για κανενα.Οποτε ελιτ και τετοια δεν εχω αντιληφθει.Ομως παρακολουθωντας απο την αρχη το θεμα το οποιο ξεκινησε απο το ποστ του φιλου με τα 240 λιτρα και τους δισκους απορησα.Και απορησα γιατι δεν μπορειτε βρε παιδια να λετε στον αλλο ειναι μικρο.Προσωπικα ολα τα ενυδρεια ειναι μικρα για ψαρια.Ακομα και σε 400αρι να βαλεις μονο γκαπυ τα ψαρακια με 1-2 τιναγματα της ουρας τους εφτασαν στο τζαμι....Οποτε ειναι μικρο(δεν μιλαω για extreme ενυδρεια).Οσο για τους δισκους θα σας πω για πρωτο μου ξαδερφο ο οποιος βλεποντας πριν 6 χρονια το ενυδρειο μου κολλησε.Και τι εκανε;Πηγε πριν 4 χρονιο και αγορασε 130 λιτρα ενυδρειο,εξωτερικο φιλτρο,ριζες κτλ,καμια 10αρια καρδιναλιους,2 γλυφτες ΚΑΙ 6 ΔΙΣΚΟΥΣ.Τον πρωτο μηνα εχασε 1 και απο τοτε δεν ξανα εχασε ψαρι.Επειδη ειδα την αντιπαραθεση σε αυτο το ποστ,σημερα μιλησα μαζι του για λεπτομερειες.Λοιπον οσμωση δεν εχει(βαζει τυρφη) ph δεν γνωριζει αλλαγες κανει καθε μηνα και συχνα πυκνα βλεπει αυγα.Σιγουρα παραδειγμα προς αποφυγη αλλα τα ψαρια του ζουνε,εχουν υπεροχα χρωματα και ειναι γυρω στους 13 ποντους.Τι να του πεις τωρα;Οτι δεν θα δει ποτε το τελικο τους μεγεθος και οτι οι αλλοι τους εχουν 16;Οποτε οι γνωστες βοηθηστε με την εμπειρια σας οποιον ζηταει βοηθεια(και θελετε φυσικα) και αν αυτος δεν καταλαβαινει αφηστε τον να το αντιληφθει μονος του με τον οδυνηρο τροπο.Εσεις αυτο που επρεπε το κανατε και να συνεχισεται να το κανετε.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Υ.Γ.1. Αφού στο θέμα σου αναφέρεις και την φύση...ο φίλος από την Σαμο κάνει αλλαγή νερου με Α/Ο στο 400άρι του κάθε μέρα....δηλ. το λίγο-λίγο καμιά 100λιτ. νεράκι στο ενυδρείο και 300-400λίτ. πέταμα...την μέρα.ΣΩΣΤΟΣ.Και θέλει να το περάσει για πολύ σωστή κίνηση και έτσι μεγάλωσαν οι δίσκοι του...και τα συμπεράσματα δικά σας. |
|
||||
|
||||
![]()
Είναι ένα φόρουμ βρε παιδιά ..ούτε η κυβέρνηση ειναι ,ούτε κόμμα(ευτυχως) αλλά ένα φορουμ που εχει προσφέρει τεράστια βοήθεια σε εκατοντάδες άτομα σε Ελλάδα και Κύπρο .
Διαφωνίες θα υπάρχουν αλλά μην υπερβάλουμε κιόλας . Και σε εμένα μπορει να μην αρεσει που μερικα ατομα φέρονται απότομα και απόλυτα (ειδικα σε νεα μελη) αλλα τι να κάνουμε.. σέβομαι το δικαίωμα τους να το κάνουν ..(όπως και τους κανόνες του φορουμ) Piece J
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τουλαχιστον εγω ... οσο αφορα την οικολογια δε πεταω το σκληρο της οσμωσης!! Τιποτα δε παει χαμενο!! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Xάρη (drbig) έγραψες ένα από τα καλύτερα κείμενα που έχω διαβάσει, βγαλμένο μέσα από την ψυχή σου και συμφωνώ στα περισσότερα μαζί σου.
Θέλω κι εγώ να ενώσω τη φωνή μου, τονίζοντας 2 πρακτικά ζητήματα που πιστεύω θα βελτιώσουν την ποιότητα του φόρουμ και να παρακαλέσω: 1. Να είμαστε όλοι μας πιο ελαστικοί με τους νέους στο χόμπυ, να μην τους αρπάζουμε από την μούρη, να θυμόμαστε την δική μας ασχετοσύνη όταν ξεκινούσαμε. Λινκς και συμβουλές - καθοδήγηση έχουν ανάγκη οι καινούριοι στο χόμπυ και όχι κράξιμο και γελοιοποίηση κι έχω ακούσει πολλά παράπονα για την αυστηρότητά μας και τον δογματισμό μας σε κάποια ζητήματα, άρα κάπου είμαστε φάουλ, κάπου πρέπει να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να γίνουμε πιο διαλακτικοί. 2. Όσοι έχουν την δυνατότητα να σβήνουν ποστς ή θέματα, να κάνουν ακόμη πιο προσεκτική και σώφρονα χρήση αυτής τους της δύναμης, σκεφτόμενοι πάντα ότι η οποιαδήποτε χαζομάρα που ετοιμάζονται να σβήσουν, έχει κάποια αξία γι' αυτόν που την έγραψε και το σβου.. θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να χρησιμοποιείται μόνο σε εξαιρετικά σπάνιες και ελάχιστες περιπτώσεις και μόνον όταν απειλεί την υπόσταση και την ομαλή λειτουργία του ίδιου του φόρουμ. Τώρα για το αν το χόμπυ είναι φιλοζωικό ή όχι, είναι μεγάλη κουβέντα. Ναι, κι εγώ δεν θεωρώ ότι είμαστε φιλόζωοι όταν περιορίζουμε σε έναν "κουβά" κάποια πλάσματα που θα έπρεπε να ζουν ελεύθερα στη φύση. Από την άλλη, νομίζω ότι είναι λίιιιιγο πιο φιλόζωος αυτός που προσπαθεί να ενημερωθεί και να τους δώσει λίιιιιιγο πιο ανεκτές συνθήκες διαβίωσης από κάποιον που αδιαφορεί πλήρως και τα θεωρεί μπιμπελό και διακόσμηση και νομίζω ότι ο Σύλλογος και το φόρουμ έχουν προσφέρει πολλά σ' αυτό το θέμα, δηλαδή να διαδώσουν την γνώση και να βελτιωθούν οι συνθήκες "κράτησης" των ούτως ή άλλως "φυλακισμένων" ζωντανών μας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
όσον αφορά το θέμα της κίνησης και της ζωντάνιας σε ένα ενυδρείο εγώ απλά θα σου έλεγα π.χ. drbig, βγάλε τα σκαλάρια και βάλε μιαςς και είσαι σε μαλακό νερό αρλεκίνους που και πιο έντονα χρώματα έχουν και περισσόοτερους θα μπορέσεις να βάλεις και πιο πολή κίνηση τελικά θα δεις... Θέλω να πω πως πιστεύω πως είναι ένα χόμπι που επικρατεί το ''δούναι και λαβείν'' (συγχωρέστε με εαν το έγραψα λάθος αλλά είμαι της θετικής ![]() Δηλαδή δίνεις στα ψάρια ότι καλύτερο μπορείς και παίρνεις από αυτά την ικανοποίηση και την οπτική αλλά και της δημιουργίας... Εγώ πχ για κάποιο διάστημα είχα φάει κόλλημα με σπάνια και περίεργα ψάρια, που είναι πιο δύσκολα στο φαγητό και κρύβονται σε κρυψώνες και και και... Από την πρώτη στιγμή που ασχολούμαι με ενυδρεία και έχουν περάσει από τα χέρια μου πάρα πολλά διαφορετικά είδη έχω να δηλώσω ότι το ενυδρείο που με γέμισε και με ευχαρίστησε περισσότερο είναι το 100 που έχω τώρα και είχα μέσα ξιφοφόρους και γκάπυ. Κίνηση, χρώμα, τρώνε τα πάντα, τσιμπολογάνε και άλγη, άφοβα (έβαζα χέρι για να βάλω κάποιο φυτό και ήταν δίπλα στο χέρι μου... Και τώρα εαν μου έλεγε κάποιος ξέρεις φίλε έχω ένα 80λιτρό τι να βάλω?? Θα του έλεγα βάλε εντλερ πχ να γουστάρεις.. όχι κάτι σαν cpd ή ξέρω γω κανένα χαρέμι από κάτι περίεργο και πάει λέγοντας... (Βοκοστας συμφωνείς?? ![]() Και τους δίσκους τους γουστάρω και τους παρατηρώ από πιτσιρικάς κάθε φορά που πηγαίνω σε πετ σοπ αλλά ξέρω ότι τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια λόγω του ότι είμαι φοιτητης και μετά θα συνεχίσω μεταπτυχιακό κλπ κλπ και θα είμαι από εδώ και από εκεί , δεν παίζει να πάρω ενυδρείο πάνω από 150 λίτρα οπότε απλά θα συνεχίσω να τους παρατηρώ στα πετ και στους συνχομπίστες... Και κάτι τελευταίο για τους μοντεράτορες μας που έχω γνωρίσει και από κοντά και έχω συνομιλήσει με αρκετούς από αυτούς και σε θέματα και σε π.μ. Πιστεύω ότι κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους και δεν είναι τόσο αυστηροί όπως φάνηκε από αυτά που γράφτηκαν παραπάνω. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Είμαι γραμμένος στο ASW που είναι ένα παγκόσμιο φόρουμ που εστιάζει κυρίως στην αρχιτεκτονική και το στήσιμο του ενυδρείου.. Είχα να μπω καιρό και να γράψω κάτι όταν μπήκα μου ήρθε ένα μήνυμα ότι έχω να μπω καιρό και με παρακινούσε να συμμετέχω σε κάποια συζήτηση ή να ξεκινήσω κάποιο δικό μου ποστ.. Επειδή δεν είχα πολύ χρόνο διάβασα κυρίως της κατηγορίες παρουσιάσεων και τα καλοσορίσματα και μέσα σε 1 ώρα έκανα περίπου 20 δημοσιεύσεις σε αυτές της κατηγορίες λέγοντας π.χ welcome, verz nice aquarium κλπ.. Σε δύο ώρες ήρθε το ακόλουθο πμ: Dear repanas6, You have received a new private message at Aquascaping World Forum from Jur4ik, entitled "postings". To read the original version, respond to, or delete this message, you must log in here: http://www.aquascapingworld.com/forum/private.php This is the message that was sent: *************** Hi Repanas, active users are always welcome to ASW, but please more quality postings in future. I´m sure you know what I mean <) ![]() *************** |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
drbig συμφωνο με πολλα απο αυτα που λες και σεβομαι οτι ο αλλος εχει δωσει λευτα και εγω σαν εσενα ξεκινισα και πιστεψεμε ζοριστηκα παρα πολυ για να τα δωσο και να φτιαξω το ενυδρειο μου ειμαι 25 χρονον και δουλευω οικοδομη και ειχα 2 δανεια και πλυρωνα και οτι περισευαι το εκανα ενυδρειο ουτε βολτες ουτε τσαρκες ουτε καινουρια ρουχα ουτε τιποτα μεσα και ενυδρειο και επιδει το ποναω το χομπι καθομαι εδω και γραφω γραφω στον καθε εναν που δεν τον ξερω ουτε εχω και κατι να χωρισω η να κερδισω
και επιδει εγω ειμαι η αφορμη του θεματος σου απανταω οταν και εγω ξεκυνισα αυτο το χομπι ειχα ενα ενυδρειο τουρλου με απ ολλα μεσα σα σουβλακι ενα πραμα ηρθανε τα παιδια μου τα λεγανε τιποτα εγω το χαβα μου βγαλε τα ψαρια μου λεγανε απανταγα εγω μια χαρα ειναι γιατι να τα βγαλω ρε θα αρρωστησουνε αφου ειναι μια χαρα εγω βαζω απο πυγη ελεγα και οντος κουβαλαγα μπετονια ο μ@λ@κ@ς αλλα το νερο το ιδιο μονο για γκαπι πες πες μετα απο πολυ πριξυμο θυμωνα κι ολλασ θυμαμαι αρχισα να καταλαβαινω οτι οι περισοτεροι ειχαν δικιο το εβλεπα εχανα ψαρια αρα επρεπε να τα αποχωριστο ηθελα δεν ηθελα θα τα περνε ο χαρος αν μενανε εφτιαξα ενα σωστο ενυδρειο περιπου εχω κανει και κατι πηραματακια μεσα σε 3 χρονια ειπα να βαλω δισκους εβαλα αλλα με τρελα σεμιναρια απο τα παιδια του greek discusβημα βημα εστεισα ενα ενυδρειο οπωσ ακριβος μου ειπανε αλλοι μου υποδιξανε τα φιλτρα την α/ο τουσ φερμοστατες κλπ δε το μετανιωσα που τους ακουσα και ακομα τους ακουω και θα συνεχεισω γιατι οπωσ ειπα ειμαι 25 και εχω ενυδρεια 3 χρονια αλλοι εδω ειναι 70 60 40 κλπ και εχουν ενυδρεια πολλα περισοτερα χρονια απο μενα και σεβομαι τη γνωμη τους επισεις ακολουθω μια μοντα σωστα λιτρα σωστο νερο σωστες αλλαγες σωστα ψαρια και την υποστηριζω γιατι σε μενα δουλευει και επιδει σοβαρα ηθελα να βοιθησω και οχι να παρεξηγηθω ολο αυτο το εκανα για να προστατεψω το παλικαρι απο αυτο που κανω καθε μερα αλλαγες νερου για να εχω 6 ψαρια αστερια οπως ο καθε ενας μας θελει να εχει και να τον γλυτοσω επισεις απο το να παρει σε ενα χρονο ακομα ποιο μεγαλο ενυδρειο για τα ιδια ψαρια αυτα απο μενα τα συμπεράσματα δικά σας.
|
||||
|
||||
![]()
Να πω την δικια μου πρώτη σοβαρή επαφή με το φόρουμ.
Ήμουν έτοιμος να παρατήσω το φόρουμ και να πάω να κάνω ότι με φωτίσει ο θεός και αυτό γιατί ότι και να έλεγα άκουγα έχεις πολλά ψαριά έχεις αμμωνία έχεις αυτό έχεις εκείνο. Με αποδείξεις τους έδειχνα ότι δεν είχα κανένα από αυτά που έλεγαν και ο λόγος που έμενα στο φόρουμ ήταν για να αποδείξω σε κάποιους ότι αυτά που έλεγαν ήταν βλακείες. (ενδεικτικά τότε ένα χρυσόψαρο διάβαζα ότι ήθελε 30-40 λίτρα μετά από 6 μήνες ακούω 60-80λιτρα. Μου έλεγαν ότι λόγο μεγάλης ιχθυο φόρτισης και επειδή έκανα αλλαγές κάθε 15 μέρες θα έχω αμμωνία και νιτρικά στον θεό με τεστ τους έδειξα ότι δεν έχω) Κάπου εκεί γνωρίζω τον bokosta και την γυναικά του ξαφνικά βλέπω ένα άλλο πρόσωπο του φόρουμ αυτό που εδω στην Θεσσαλονίκη λέγετε Παρεα. και ήταν ο μονός λόγος που έμεινα μετά γνώρισα τον χάρη τον Πάνο τον Στέφανο και άλλα παιδιά μέσα από τις συναντήσεις αλλά και στα σπίτια τους. Τώρα εάν έχω κάποιο θέμα παίρνω τηλ κάποιον (99,9% τον Κώστα) και κάνουμε μια ωραία κουβέντα γιατί εάν κάνω ένα ποστ εδω ότι δεν πάει καλά η ανουμπια θα με κράξουν γιατί έχω 50 ψαράκια σε 120λιτρα Haris samos χωρις να εχω κατι μαζι σου δεν εχει σκεφτει γιατι εχουν ξεκινισει τετοιες συζητησεις 2-3 φορες με αφορμη εσενα μηπως κανεις κατι λαθος??? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Χαρη εσυ οπως λες μπορείς να είσαι η αφορμή (κατα την δικιά σου άποψη) αλλά σαφέστατα δεν είσαι η αιτία που εγραψα όλα αυτα. Αναρωτιέμαι, μιας και παρακολούθησα τα τελευταία σου αρκετα ποστ, γιατί εδώ που μιλάς εσυ εγω ο Γιαννης (Kingrim-Που θυμάμαι το θέμα του- θα αναφερθώ σε λίγο και σ'΄αυτο), ο ΓΙώργος και 15 άλλοι νοματέοι μιλάμε ομορφα κι ωραία και πάνω απ' ολα λογικα, με επιχειρήματα αλλά και κόσμια, και 2 μέρες πριν έγινε το ελα να δεις με αφορμή τα λίτρα του παλικαριού? Δηλαδή δεν μπορούμε να διαφωνούμε και να το αφήνουμε εκει? Πρέπει να θέλουμε να επιβάλουμε την αποψή μας ο ένας επάνω στον άλλο? Θυμάμαι τον Γιάννη (Kingrim) αν θυμάμαι καλά που έπεσε το ένα μάτι απο το χρυσόψαρό του (αυτο δεν είναι?) Και ρώτησε γιατι συνέβηκε και νομίζω οτι εν ολίγοις η απάντηση που πήρε ήταν οτι είχε πολλά ψάρια σε λίγα λιτρα... Μα τον Θεο είναι σοβαρή απάντηση? Δεν σας προκαλεί γέλια σήμερα? Δεν μπορούμε να μιλάμε όπως θα μιλούσαμε πίνοντας καφέ στην παραλία κοιτάζοντας όμορφα πλάσματα να περνάνε μπροστά μας? Πρέπει να ακονίζουμε τα μαχαίρια μας και να ξεθάβουμε τα τσεκούρια του πολέμου? Γίνομαι υπερβολικός απλα και μόνο για να τονισω αυτό που λέω. Βλέπω οτι σε αυτά που λέω και είπα στο πρώτο μου ποστ, βρίσω πολλούς ανταποκριτές. Σημαινει οτι συμβαίνει. Αυτό πρέπει να το βελτιώσουμε. Απο την άλλη βλέπω κάποια άτομα να προσπαθούν να υπερασπίσουν το GAB νομίζοντας οτι δέχεται επίθεση. Οχι. Η αξία του GAB, και εμμέσως των μελών του είναι δεδομένη, και η βοήθεια που παρέχει είναι αμέριστη. Δεν αμφισβητεί νομίζω κανένας αυτό. Αλλά δεν πρέπει να χρειάζεται να μαντέψω την καλή διάθεση του καθενός πίσω απο τα γραπτά του, που εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται, και εν τελει, δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι αλλάθητοι με ηλικια και κατ επεκταση εμπειρία μικρή για αυτά που πρεσβεύουν. Ξαναθυμίζω οτι το Θέμα μου ήταν ουσιαστικά τετράπτυχο, με
Σας παραθέτω την ετοιμολογία της όπως ορίζεται σε Φιλοσοφικό επίπεδο και όπως την χρησιμοποιούμε τώρα: Δόγμα στη Φιλοσοφία είναι η άποψη η οποία, για αυτόν που την ασπάζεται, δεν επιδέχεται απόδειξη και επομένως, υπό μία έννοια, δεν επιδέχεται και αμφισβήτηση, σε αντιδιαστολή με αυτό που ονομάζουμε αντικειμενική πραγματικότητα. Αντικείμενο προβληματισμού αποτελεί η ύπαρξη αλλά και η σαφήνεια μίας διαχωριστικής γραμμής μεταξύ δόγματος και αντικειμενικής πραγματικότητας. Παρακαλώ δώστε προσοχή σε αυτό Για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε, αν και κατά πόσο ένα πεδίο όπως η αστρονομία, η οποία μπορεί να ειπωθεί ότι αποτελείται από αντικειμενικές πραγματικότητες, στα πλαίσια των επιστημών, εμπεριέχει δόγμα ή, κατ' αναλογία, αν και κατά πόσο ένα πεδίο όπως η αστρολογία, η οποία μπορεί να ειπωθεί ότι αποτελείται από δόγματα, στα πλαίσια των δοξασιών, εμπεριέχει αντικειμενική πραγματικότητα. πηγη wiki Σαφώς και δεν θελω να αρχίσουμε φιλοσοφική συζήτηση περι δογματος. Απλά σαν αναφορα το εθεσα. Και να ξαναπώ το θέμα δεν είναι οι δίσκοι και τα λίτρα τους. Θα μπορούσαν να είναι οι μανδαρίνοι και ο ζωντανός βραχος πχ. Η ώρα πλέον είναι 4:00. Τα λέμε πάλι σε μερικές ώρες. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Υ.Γ.1 Αν ανέβεις προς Θεσσαλονίκη φέρε μερικά ''βιολογικά μαρούλια'' να κάνω φρικασέ.....το έχω αδυναμία.....το άτιμο ![]() ![]() ![]() Υ.Γ.2 Φίλε Ράβεν μακάρι να ήμουν 11χρονος.Αν ξέρεις κάποιο ''κολπάκι'' να γίνω και πάλι 11χρονος πές το μου και θα σου χαρίσω ''φανταστικό επιτραπέζιο'' 2 σε 1 ''φιδάκι-γκρινιάρη''. ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε nebulus αν δεν εισαι σε θεση να αξιολογεις αυτα που διαβαζεις,καλυτερα να περιοριστεις σε αυτο που ειπες,περισσοτερο να διαβαζεις παρα να γραφεις...
Το αποσπασμα της συζητησης στο οποιο αναφερεσαι(οχι οχι κλπ) ηταν απλα ενα παραδειγμα για το πως ενας αρχαριος μπορει να αποθαρρυνθει. ως παραδειγμα λοιπον χρησιμοποιηθηκε καθαρα ως μεσο επιχειρηματολογιας,δεν υπηρχε καμια διαθεση παρεξηγησης και πως θα μπορουσα να εχω παρεξηγηθει αλλωστε με καποιον που δεν εχω γνωρισει και δεν προκειται να γνωρισω ποτε στη ζωη μου??!! να εισαι λιγο πιο προσεχτικος στους χαρακτηρισμους σου λοιπον και να ξερεις οτι η ωριμοτητα δε συνδεεται απολυτα με την ηλικια... |
|
|||
|
|||
![]()
Απο οτι φαινεται δεν καταλαβαν οτι ο χαρης δεν αναφερεται στους μοντς αλλα σε ολους που ειναι απολυτοι και αποτομοι και δεν καταλαβαινω που υπαρχει επιθεση σε αυτα που ειπε.Εαν δεν μου εστελνες πμ ειλικρινα δεν θα εμπαινα στο κοπο να απαντησω, απευθηνεται για ολους αυτα που λεει ο χαρης ας το καταλαβουν οι μοντερατορες που σπευδουν να απαντησουν.Τωρα αν ορισμενοι με την ευκαιρια βγαζουν τον νταλκα τους ειναι αλλου παπα ευαγγελιο γεια σου χαρουλη αντε να πιουμε κανενα καφε καιρο εχω να σε δω.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Όταν θέλει η φύση | Κόφινας | Δίσκοι | 3 | 24-03-08 18:35 |
Πετρες απο την φύση??? | zak | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 14-03-08 23:37 |
Φύση και ενυδρείο | Juan | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 12 | 02-11-05 10:10 |
Φυτά απο τη φύση + παράσιτα | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 24-12-02 21:47 |