|
Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Ποιά είναι τα ιδανικότερα ψάρια για την δεξαμένη μου και ποιές απαιτήσεις έχουν? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ίσως τελικά το μεγάλο βάθος για ΚΟΙ να είναι μύθος! Έχεις δει πόσο τεράστια είναι τα ΚΟΙ τους εκεί και το βάθος της λίμνης δεν ξεπερνά το 1-1,20! Ίσος τελικά αυτό που παίζει σημαντικότερο ρόλο να είναι η ευκολία κίνησης και όχι το βάθος. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι αυτό που έχω προαναφέρει νωρίς το πρωί. Είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος που οι λίμνες μικρές για ΚΟΙ (<15.000λίτρων) γίνονται επίπεδες στον βυθό.
|
|||
|
|||
![]()
Γνωριζετε εαν παιζει ρολο στην οξυγονωση του νερου σε πιο βαθος βρισκεται η αεροπετρα?βλεπω οτι οσο πιο βαθια την βυθιζω τοσο λιγοτερο αερα βγαζει λογω της πιεσης.
|
|
|||
|
|||
![]()
Μπορειτε να βαλετε φωτογραφιες απο τα πιο μεγαλα Κοι που εχετε για να θαυμασουμε και εμεις;
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Η οξυγόνωση του νερού γίνεται με την ανταλλαγή αερίων που κατά κύριο λόγο γίνεται στην επιφάνεια. Αν η λίμνη σου έχει μεγάλο βάθος παίζει ρόλο η καλή κυκλοφορία ώστε να μεταφέρεται το οξυγονωμένο νερό σε όλο τον όγκο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Δλδ οσο πιο ψηλα η αεροπετρα τοσο καλυτερη η οξυγονωση?
|
|
||||
|
||||
![]()
Όσο πιο μεγάλη ανατάραξη , τόσο καλύτερη οξυγόνωση, και για την ακρίβεια όσο πιο έντονο σκάσιμο των φυσαλίδων.
Από την άλλη όμως, όταν οι φυσαλίδες έρχονται από βαθιά δημιουργούν κίνηση στο νερό, παρασύρουν νερό από τα βαθύτερα σημεία στα ανώτερα, άρα καλύτερη κυκλοφορία, επομένως το καλύτερο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή, και κίνηση , και ανατάραξη
|
|||
|
|||
![]()
Δλδ ισως ενα συντριβανι με λιγοτερα wat το οποιο τραβαει νερο απο βαθια και το ριχνη στην επιφανεια ισως προκαλει καλυτερη αναταραξη κ κυκλοφορια + τα εφε...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΕHEIM 2075 prof 3, η γνώμη σας μετράει! | lingistis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 05-01-12 19:17 |
Koi Pond-Underwater | thanos12345 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 101 | 13-10-10 13:37 |