|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
ok καπου στο τελος χαθικα με τους τυπους αλλα οκ
|
|
||||
|
||||
![]()
αντεξα και το διαβασα μεχρι τελους.
![]() δεν ειχα ψαξει ποτε να βρω κατι αντιστοιχο για τις αποδοσεις των λαμπτηρων αλλα και το πραγματικο φως που φτανει σε επιφανεια και πυθμενα. ειναι πολυ ενδιαφερον και συγκεκριμενα οι τυποι που εκφραζουν αυτο που θελεις να μας πεις... δεν εχω γνωσεις ωστε να επισημανω λαθη και δεχομαι την ορθοτητα των τυπων εξ'ορισμου. με γνωμονα αυτο λοιπον: απο τη μια μερια εχουμε οπως ειπες ομως καποιους συμβιβασμους....κατι που μπορει να αλλοιωνει λιγο το αποτελεσμα αλλα ειναι ενας γενικος μπουσουλας. αναλογα με το σχημα του ανακλαστηρα θα εχουμε διαφορετικο συντελεστη οπως διαφορετικο θα εχουμε και στην περιπτωση του ανακλουμενου φωτος στην επιφανεια αφου εξαρταται απο την γωνια προσπτωσης. η διαυγεια του νερου επισης παιζει καποιο ρολο αλλα υποθετω πως αναφερομαστε σε κρυσταλλινο νερο που θα πρεπει να εχουν τα φυτεμενα και οχι σε "μαυρο" π.χ. νερο με τανινες. επισης το χρωμα του χαλικιου θα παιζει καποιο ρολο στο ποσο του φωτος που ανακλαται στον πυθμενα. λευκο και μαυρο χαλικι π.χ. θα κανει μεγαλη διαφορα που ομως θα αφορα τα κατωτερα στρωματα κυριως. σαφως και δεν απευθυνεται αυτο σε οσους θελουν να κρατησουν καποια απλα φυτα....για οσους ομως θελουν κατι πολυ "ψαγμενο" και να συνδυασουν οικονομια (π.χ. να μην εχουν πολυ περισσοτεορ φως αποσο πραγματικα χρειαζονται τα φυτα του) και καλο αποτελεσμα τοτε ειναι ενα χρησιμο εργαλειο και κατανοητο με λιγη προσπαθεια. ας μην ξεχναμε και τυπους σαν τον φιλτατο "xontros" (που εισαι βρε θηριο? μας ελειψες!!) που αν δε κατσουν να υπολογισουν με κομπιουτερ και περιπλοκους τυπους ποσο σκονη σηκωνει μια μεση χρυσομυγα με την πτηση της σε 60 εκατοστα υψος πανω απο δρομο με αργιλοσκονη με συγκεκριμενη ταχυτητα....δε μπορουν να κοιμηθουν το βραδυ ![]() μπραβο για την προσπαθεια σου. ![]() οποιος προσπαθησει να κανει χρηση των τυπων στα ενυδρεια του και να μας πει αποτελεσματα...θα ειναι πολυ ενδιαφερον να τα επισημανει σε αυτο το ποστ.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 06-08-11 στις 11:19 |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες! Απλά να κάνω κάποιες συμπληρωματικές επισημάνσεις. Ο τελικός τύπος δε βγήκε από μένα, αλλά τον βρήκα από ένα Ρώσο Μηχανικό Οπτικής με ειδίκευση στο φωτισμό, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το φωτισμό σε εταιρεία που πουλάει τροπικά φυτά. Τα άρθρα του είναι στα Ρώσικα και δυστυχώς δεν ξέρω για να τα διαβάσω, αλλά τον τύπο τον βρήκα σε διάφορες απαντήσεις του σε e-mail που του έστελναν, τα οποία και τα έγραφε στα Αγγλικά. Ομοίως και για τις τιμές του k, οι οποίες έχουν προκύψει από μετρήσεις του και δεν ξέρω ποιες ακριβώς τιμές μπορεί να πάρει για κάθε χρωματισμό νερού. Βέβαια, μετά το έψαξα και είδα και άλλους να τον χρησιμοποιούν. ¶μα θέλετε μπορώ να σας πω ποιος είναι αν θέλετε να επικοινωνίσετε μαζί του ή να προσπαθήσω εγώ για περισσότερες λεπτομέρειες, όταν θα έχω χρόνο. Επίσης, εκεί που λέω για το F1 για τα led μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μικρότερο και όχι μόνο μεγαλύτερο, όπως σημειώνω, καθώς τα led είναι πιο κατευθυντικά από τους λαμπτήρες φθορισμού, εφόσον βέβαια έχουμε προσέξει στην επιλογή των Kelvin και εφόσον δεν έχουμε τίποτα led με γωνία 120 μοιρών, που στέλνουν όλο το φως εκτός ενυδρείου.
Υ.Γ.:Έχω κάνει κάποιο ορθογραφικό λάθος πάνω και δεν μου βγάζει το κουμπί για επεξεργασία. Τι παίζει; |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ ενδιαφερον!!
Μπραβο για την ερευνα σου ![]() Οσο για την ορθοτητα του παραπανω θελει πολυ ψαξιμο (οπως εκανες ο ιδιος) ... θα επανελθω ... αν και θα αργησω πολυ να ξανακανω φυτεμενο ειναι πολυ χρησιμα ολα αυτα ωστε να εχουμε ολοι σωστο φωτισμο για τα φυτα μας!!! ![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Μπράβο! Πολύ ωραίο άρθρο.
Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μπεί ως υπόμνημα. |
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο Στέλιο έγραψες πολύ καλό. Αλλα για πες μου τα lumens που τα βλεπουμε;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστώ κύριε Γιώργο, ελπίζω να βοηθήσει και να συμπληρωθεί από όποιον βρει περισσότερες πληροφορίες κι ας μην είμαι εγώ αυτός. Τα lumens τα δίνει ο κατασκευαστής. Στις σελίδες των γνωστών εταιρειών βρήκα για τις Gro-lux και για κάποιες της Dennerle. Για την Arcadia δε βρήκα, αλλά επειδή γενικά στο internet υπάρχουν αναφορές για κάποιες από τις λάμπες τους μάλλον το έχουν γραμμένο πάνω στη συσκευασία. Απλά επειδή ο κόσμος δεν έχει συνηθήσει να ζητάει τεχνικές λεπτομέρειες πολλές φορές τις παραλείπουν, οπότε άμα δεν μας λένε πάει τσάμπα η παραπάνω ανάλυση! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπολογισμός κοραλιών | panos78 | Κοράλλια | 1 | 21-03-10 16:30 |
Υπολογισμός (DIY φωτιστικό με led) | kokos125 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 13-11-09 15:22 |
Υπολογισμός PH από μίξη | greemlin | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 03-07-09 21:50 |
Υπολογισμός φωτισμού | gaitan_chris | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 13-11-08 16:17 |
υπολογισμός (Κ2S04).......... | aristomenis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 12-12-07 21:06 |