|
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Βασίλη κουράστηκα.
Έχουμε καταθέσει εδώ ο κάθε ένας τις δικές του απόψεις. Δεν πήραμε κανένα από το λαιμό πως θα φτιάξει την λίμνη του…….. και επειδή η φιλία είναι ίσος το σημαντικότερο σταματάω εδώ. ![]() Σε περιμένω για καφέ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απλά όμως θα ήθελα να σταθώ σε ένα σημείο που συνέβηκε αν δεν κάνω λάθος πριν 3 χρόνια, όταν ένας έλληνας χομπύστας με ένα (showa kohaku αν δεν με απατά η μνήμη μου) κέρδισε το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό στην Ολλανδία. Μήπως παιδιά γνωρίζεται αυτόν τον κύριο? Αν ναι, θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας αναφέρει τι κάνει αυτός σε αυτό το πολύ σημαντικό θέμα μιας και είναι κάτοχος ενός ψαριού που μπορεί να κοστίζει χιλιάδες ευρώ. Είναι σε αυτό το φόρουμ που αναφέρθηκε το θέμα? ...Γιάννο, επειδή με ενδιαφέρει, θα ήθελα το τηλέφωνο του Νικόλα να τον ρωτήσω για την τιμή του φίλτρου του. Έτσι για να έχουμε και μια τιμή χωρίς να λέμε λόγια του αέρα. Σου είπε πόσα του κόστησε το eazy pod?
|
||||
|
||||
![]()
Το ότι ο Γιάννος βάζει σε λινκ την λίμνη του δεν είναι κακό. Μια και ο Γιαννος έχει προσπαθήσει και έχει καταφέρει πολλα πράγματα έως τωρα. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει αρκετές πληροφορίες ώστε να της προσαρμόσει στης ανάγκες του.
(ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ στην κατηγορία λίμνες έχουν να προσφέρουν κάτι ακόμα και αυτά που είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.) Νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει ![]() ¶λλο να συμβουλεύω σε 5 – 10 πράγματα στο πως πρέπει να δουλεύει μια λίμνη. Και άλλο να πρέπει να φτιάξουμε όλοι μας φαρμες για koi . Το κάθε σύστημα πρέπει όσο γίνετε να αναλύουμε ώστε να επισημαίνονται τα πλεονεκτήματα καθώς και τα μειονεκτήματα του. Το να βάλει κάποιος ένα λινκ η να λέει το έχει ένας φίλος του φίλου του ξαδέρφου μου.κτλ εμένα δε μου λέει τίποτα. Αν αυτός που προτείνει ένα σύστημα δεν βάλει φωτογραφίες, να κάνει κάποια παρουσίαση ώστε να δείξει τι εμπειρια εχει πάνω σε κάποιο σύστημα απλά δεν…. Από το ένα αυτί μπαίνουν από το άλλο βγαίνουν. Το λέω αυτό γιατί όταν έψαχνα πληροφορίες για λίμνες πριν ακόμα γραφτώ στο gab διάβαζα διάβαζα για liner για συστήματα και ένα σωρό αλλά. Όταν ήρθε η ώρα να κατασκευάσω την λίμνη μου άρχισα να βλέπω ότι τα περισσότερα που είχα διαβάσει ήταν απλά μπαρούφες από ασχέτους που αμφιβάλω αν ποτέ ειχαν λίμνη. Οπότε πλέων θα εμπιστευτώ μονό κάποιων που έχει να μου δείξει κάτι που έχει δοκιμάσει.(Και ναι πλέων μονό με φωτογραφίες η βίντεο) Δεν θέλω να πάρω το μέρος του Γιάννου απλά ισως είναι ο μοναδικός εδώ μέσα που έχει παρουσιάσει τοσο αναλυτικά όλες τις δοκιμές, πετυχημένες η όχι του συστήματος τις λίμνης του. Πώς να αμφισβητήσει κάποιος έναν οπού κάνει αναλυτικότατο βίντεο πάνω στο φιλτράρισμα της λίμνης. Το ότι υπάρχουν και αλλά συστήματα εκτός από αυτό του Γιάννου και του κάθε Γιάννου είναι αλήθεια και εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε ώστε να μπορεί να καταλάβει στο τέλος ο κάθε ενδιαφερόμενος ποιο σύστημα ταιριάζει στην λίμνη ή λιμνούλα του.
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Βασίλη, συμφωνώ μαζί σου έστω και αν από τα λεγόμενα σου, πιάνουν κατ'εξοχήν εμένα πάλι τα σκάγια.
Συμφωνώ ότι πρέπει το κάθε σύστημα να αναλύεται ώστε να προκύπτουν σημαντικά στοιχεία για όλους μας, αλλά να λέμε τα πράγματα όπως είναι και όχι πράγματα φανταστικά ή υποθετικά. Η γνώση είναι το μεγαλύτερο χάρισμα στο χόμπυ αυτό. Η πείρα είναι προϊόν της γνώσης. Ο καθένας μπορεί να απευθυνθεί σε μια εταιρεία που κατασκευάζει λίμνες και να την παρουσιάσει εδώ. Αυτό όμως δεν τον κάνει αυτομάτως ειδικό! Μπορεί να μην είχα ποτέ λίμνη όπως τουλάχιστον την φαντάζεσαι εσύ, αλλά και τους συνδέσμους μου όλα αυτά τα χρόνια έκανα, αλλά και τον κύκλο μου εδώ στην Κύπρο. Δεν έχω τίποτε απολύτως να αποδείξω σε κανέναν και ειδικότερα σε κάποιους που από την πρώτη στιγμή με πυροβολούν στην κάθε γραμμή που γράφω. Τότε μιλούσα μόνο για λάινερ γιατί μέχρι εκεί έφταναν οι γνώσεις μου. "Ειδικός" δεν είπα ποτέ πως είμαι, καθώς είναι μια πολύ βαριά λέξη. Τώρα αν και εσύ έχεις πρόβλημα με τους συντονιστές, καλύτερα να πούμε του Τόλη να με ξανακάνει απλό μέλος. Δεν εκφράστηκα ποτέ αρνητικά για τον τρόπο φιλτραρίσματος του Γιάννου, παρά μονάχα ότι δεν κάνει για ΚΟΙ. Αν ποτέ μελετήσετε για ποιο πράγμα μιλώ, σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη. Λάθος βέβαια, που έκανα και εγώ στο παρελθόν, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Τώρα απλά νοιώθω ενοχές. Να' σαι καλά!
|
||||
|
||||
![]()
ουαου.....μου βγηκαν τα ματια...αλλα τα διαβασα...οχι οτι καταλαβα και πολλα...
αυτο που ομως καταλαβα ειναι το εξης. μιλατε οπως μιλανε 2 φιλαθλοι διαφορετικων ομαδων. 2 λατρεις των αυτοκινητων με αδυναμια ομως σε διαφορετικα μοντελα. ΜΗΝ κανετε το λαθος που κανουν συνηθως....να αποδειξετε οτι του αλλου η προτιμηση ειναι η λαθος. υπαρασπιστειτε απλα τη δικη σας προτιμηση τονιζοντας τα προτερηματα της. ετσι οσοι διαβασουν θα αποφασιζουν ποια πλεονεκτηματα ειναι στα δικα τους μετρα και θα αποφασιζουν αναλογα. σιγουρα δεν υπαρχει η τελεια λιμνη οπως δεν υπαρχει και το τελειο ενυδρειο. αναλογα με τις αναγκες μας πραττουμε. οταν ενας κατηγορει καποιον πως υπερασπιζεται ενα συστημα και το θεωρει πολυ καλο χωρις να το δουλευει...πεφτει κι αυτος στο λαθος να το κατηγορει οτι δεν κανει καλη δουλεια η οτι εχει τα ταδε μειονεκτηματα χωρις ουτε ο ιδιος να το εχει δουλεψει. ετσι κανεις δεν πειθει κανεναν. δεν εχει σημασια ποιος την εχει μεγαλυτερη (τη λιμνη) αλλα να μαθει ο κοσμος τις κατα το δυνατον περισσοτερες επιλογες που εχει για να επιλεξει αναλογα με αυτο που θελει να κανει. αλλος γλαστρολιμνη και αλλος πισινα. αλλος μεταφερει εμπειρια...(τη δικη του και μονο ομως)...αλλος γνωση (οχι ολοκληρη σαφως)...αλλος και τα 2....ολα καλα ειναι.....αρκει ενα ποστ να προσφερει πληροφοριες κι εναλλακτικες χωρις να κουραζει τον αναγνωστη με λογοπαιγνια. υ.γ. εμπειρικα θεωρω πως οταν τα γραμματακια ξεπερνουν τα 2 χρωματα...εχει χαθει η μπαλα και η χρηστικοτητα του ποστ. ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Η ενοχές κάποιες φορές δεν είναι κακό πράμα μια και σκοπό έχουν να μας κάνουν ποιο υπευθύνους στο μέλλον πάνω σε αυτά που γράφουμε. Όλοι κάνουμε λάθη και για αυτό δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι σε τίποτα. Βασίλη εγώ σου ζητω συγνώμη που νομίζεις ότι έχω κάτι μαζί σου. Για να σου φύγει κάπως το ότι έχω πρόβλημα μαζί σου να σου πω ότι του Σωκράτη το σύστημα το βρίσκω προβληματικό. Απλά θεωρώ σωστό να τελειώσουμε πρώτα με τα nexus και μετά να πιάσουμε κάποιο άλλο τρόπο φιλτραρίσματος. Μπορείς αντί να κανείς αντιπαράθεση και ξανά αντιπαράθεση. Να κάτσεις να μας γράψεις που ειδές το συγκεκριμένο σύστημα να δουλεύει και γενικά ότι ξέρεις πάνω σε αυτό. Κανείς δεν θα σε κατηγορήσει αν δεν τα ξέρεις όλα πάνω σε ένα σύστημα το οποίο δεν έχεις στην κατοχή σου. Απλά βοήθησε και εσύ εμάς ώστε να καταλάβουμε περισσότερα πάνω σε αυτό. Το να λες έτσι ξερά πάρε nexus με τα παρελκόμενα του χωρίς να μας εξηγήσεις τι είναι αυτό. φυσικό είναι να δημιουργούνται απορίες και εντάσεις. Μην Όλοι μας να μαστέ καλά και να τα λεμέ και να τα συζητάμε. μην ανησυχείς θα έρθει κάποια στιγμή που θα παρουσιάσω το φιλτράρισμα μου σε λειτουργία και τότε εδώ να μαστέ με το καλό να σας λέω πως τρέχει η τι μ...α κατασκευή έχω κάνει. θα έρθει κάποια στιγμή που θα παρουσιάσω το φιλτράρισμα μου σε λειτουργία και τότε θα προσπαθήσω όσο μπορώ να σας το αναλύσω για να δούμε εμείς και όλοι μας αν πάει σωστά η λάθος και το τι αντιμετωπίζω. Κατασκευαστικά λάθη παραλήψεις σωστή η λάθος επιλογή αντλίας και ένα σωρό αλλά . Να πω ακόμα ότι πάω για ανακατασκευή της λίμνης που φτιάχνω οπότε ο diyχώρος που έχω φτιάξει για το φιλτράρισμαέτσι όπως το βλέπω εγώ των βλέπω ανεπαρκές αν ξεφύγω σε αριθμό koi. (Μπορεί πάλι να είναι ανεπαρκές ξεφύγω δεν ξεφύγω σε ψαριά. ) Απλά στην συγκεκριμένη φάση δεν μπορώ να πω τίποτα με σιγουριά αν δε δω με τα ματιά μου πως θα τρέχει το σύστημα μου. Αυτό ακριβώς ζητω και εγώ πάρε το nexusη ότι άλλο θες βαλτό σε λειτουργία και μετά πες μας. Φυσικά ούτε εγώ ούτε κανείς πιστεύω εδώ μέσα θέλει να φανεί ποιο έξυπνος από των άλλον όλοι μοιραζόμαστε εμπειρίες πάνω από όλα και όχι φήμες
|
|||
|
|||
![]()
Nexus
Την παρακάτω φωτογραφία την τράβηξα εγώ και έχω δει το φίλτρο να δουλεύει. ![]() Πρώτα να πω ότι είναι φίλτρο ροής. Το νερό διοχετεύεται από το σημείο (1) Εσωτερικά βρίσκεται ένα καλάθι το οποίο είναι γεμάτο με βιόμπαλες. (κατάκρίβιαν είναι πλαστικός σωλήνας κομμένος σε κομμάτια ο οποίος έχει μεγάλη επιφάνια) Το νερό περνάει μέσα από αυτό το υλικό και πηγαίνει από το κέντρο του καλαθιού. Το κέντρο του καλαθιού είναι συνδεδεμένο με την έξοδο Αρ.(4) Από εκεί εισέρχεται στην αντλία Αρ. (5) και επιστρέφει στην λίμνη. Ο καθαρισμός του είναι πού εύκολος. Συνδέεται ένα κομμάτι σωλήνα στο κέντρο του φίλτρου για να σταματήσει η ροΐ νερού προς την αντλία. Διοχετεύεται αέρας από την αεραντλία Αρ.(2) προς την βάνα Αρ.(6) Ο αέρας αυτός διοχετεύετε στον πάτο του φίλτρου με αποτέλεσμα να ανακατεύεται το βιολογικό υλικό που βρίσκεται μέσα στο καλάθι. Ανοίγοντας την βάνα Αρ.3 αφαιρείται όλη η ακαθαρσία που έχει μαζευτεί. Θεωρό ότι το αποτέλεσμα της φίλτρανσης είναι πολύ καλό. Τα μειονεκτήματα που εντόπισα είναι τα ακόλουθα.
ΔΕΝ θα ήταν δικιά μου επιλογή ένα τέτοιο φίλτρο για τα πολλά μειονεκτήματα που περιέγραψα αναλυτικά ποιο πάνω. Μου άρεσε όμως ο τρόπος καθαρισμού του και κάνω σκέψεις πως μπορώ να μετατρέψω το δικό μου DIY να κάνω καθαρισμό με αυτό τον τρόπο. Έχω κάτι στο μυαλό μου θα το ΔΟΚΙΜΑΣΩ και θα σας ενημερώσω με φωτογραφίες και βίντεο. |
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο Γιάννο κατατοπιστικότατος .
Πιστεύω in the pond αν έμπαινες στον κόπο να κανείς κάτι παρόμοιο σαν αυτό που έκανε ο Γιάννος θα κατάλαβες ότι κανένας δεν σε έχει στο μάτι. Y.Γ. Γιάννο μας άνοιξες τα ματιά. ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Resun DM-320 εξοπλισμός | Spike | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 13-04-10 20:46 |
Κατασκευή, φωτισμός, φίλτρα, εξοπλισμός, όλα αυτά μαζί και αλλά πώς να το κάνω? | kifinas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 01-05-08 01:26 |
νεο ενυδρείο- εξοπλισμός | paxh2o | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 17-01-07 00:22 |
τι εξοπλισμός για μεσογειακό? | Strahos | Μεσογειακό | 28 | 29-12-06 23:55 |
Το reef του φτωχού (εξοπλισμός) | sps4ever(niktso) | Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού | 15 | 29-10-06 17:09 |