|
|
|||
|
|||
![]()
υπαρχει καποια αλλη λυση λοιπον? χωρις φιλτρα κτλπ για μικρο μεγεθος.(εκει ειχε κατι μικρα κουτακια περιπου 5λτ που τα πουλουσανε για ενυδρια...
|
|
||||
|
||||
![]()
Σου το ειπαν ολοι..οχι, δεν υπαρχει αλλη λυση. Κανενα ψαρακι δεν μπορει να επιβιωσει σε συνθηκες γυαλας, χωρις φιλτρανση και επισης θερμοστατη αν μιλαμε για τροπικα ψαρια, οπως ο μονομαχος που ηδη αγορασες. Αν τη δεδομενη χρονικη στιγμη δεν μπορεις να προσφερεις αυτα που απαιτουνται, καλο θα ηταν να τα επιστρεψεις στο pet shop η να τα δωσεις σε καποιον που μπορει να τα φροντισει..Ειναι κριμα να ταλαιπωρουνται..
|
|
|||
|
|||
![]()
ok thanks
για τις πληροφοριες.... |
|
||||
|
||||
![]()
κατ αρχας θα συμφωνησω κι εγω οτι το σωστο φιλε μου ειναι να αγορασεις ενα μικρο ενυδρειακι με φιλτρο θερμοστατη και μερικα φυτα,αν θες ο μονομαχος σου να νιωθει ανετα και να δεις την πραγματικη του συμπεριφορα...
![]() Απο κει και περα ομως θεωρω οτι ειναι λανθασμενες οι αποψεις οτι δεν θα επιβιωσει το ψαρι.πριν ανακαλυψω το forum ειχα μονομαχους σε γυαλα εκανα συχνες αλλαγες νερου και τα ψαρια ζουσαν ως και 2 χρονια που απ οτι ξερω ειναι περιπου ο μεσος ορος ηλικιας τους.εκτος αν το λετε απλα για να τρομαξετε το παιδι και να παρει ενυδρειο. Κανεις δεν του ειπε οτι αν δεν προκειται να κανει τιποτα τουλαχιστον ας κανει συχνες αλλαγες νερου ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
δημητρη πιστευω πως εχεις αδικο. εχουν ζησει και 3 χρονια μονομαχοι αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα μας....
επειδη κι εγω λοιπον καποτε δε γνωριζα και ειχα μονομαχους σε γυαλα..κανα 2 εζησαν 6-7 μηνες και ενας μονο σχεδον χρονο. επισης ηταν παντα νωθροι ακινητοι σε καποιο σημειο της γυαλας χωρις κανενα ενδιαφερον και μεσα στην αμμωνια. μη ξεχνας οτι ΟΣΟ συχνες αλλαγες και να κανει..μπορει η αμμωνια να μενει σε χαμηλα επιπεδα αλλα ΜΕΝΕΙ. δε διασπαται το παραμικρο χωρις ιχνος φιλτρανσης...και η παραμονη ακομη και σε μικρες ποσοτητες αμμωνιας για μεγαλο διαστημα (στη περιτπωση μας ΜΟΝΙΜΑ) ειναι επιζημιες για το ψαρι. και αυτο ειναι απο το αλφαβηταρι του ενυδρειανου. δε θελω να τρομαξω κανεναν αλλα το 2010 σε ενα ψαροφορουμ δε νομιζω οτι μπορουμε να δινουμε συμβουλες για το πως να κρατησει ψαρι σε γυαλα. δε λεω πως το κανεις..απλα εξηγω γιατι ολοι μας ΔΕΝ του ειπαμε κατι τετοιο. φιλικα, πανος υ.γ. δε κραταμε ψαρια για να επιβιωνουν...αλλα για να περνανε καλα κι εμεις μαζι βλεποντας το.
|
||||
|
||||
![]()
Πανο ο ενας μου εζησε 2 χρονια και 2-3 μηνες ο αλλος 1 χρονο κ 7 μηνες.ο δευτερος ιδιως ηταν και ιδιαιτερα κινητικος.
Να συμπληρωσω βεβαια οτι ηταν σε μεγαλες γυαλες και στις αλλαγες αλλαζα ολο το νερο(ετσι μου ειχαν πει). Και τα λεω ολα αυτα γιατι το παιδι ειπε οτι δενθα παρει ενυδρειο.οποτε απ το να τον τρομαζετε και να καταληξει το ψαρι σε καμια τουαλετα ας ξερει τουλαχιστον τι ειναι το ελαχιστο που μπορει να κανει για το καημενο το ψαρι. τονιζω και παλι οτι το ιδανικο ειναι ενα ενυδρειο!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καλααααα! ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
γιατι να καταληξει σε τουαλετα?? ειπαμε οτι θα υποφερει το ψαρι..οχι οτι θα βγει απο τη γυαλα να τον φαει!! ![]() ![]() υ.γ. καλυτερα να ξεπερασουμε την εποχη που καναμε σκοντο στη ζωη των ψαριων. αυτα ειναι λαθη του παρελθοντος που δεν υπηρχε ενημερωση...τωρα δεν υπαρχει δικαιολογια. τουλαχιστον απο τη στιγμη που βρηκε το gab.
|
||||
|
||||
![]()
κι εγω θα συμφωνησω με τον dimitri vas..
πολλες φορες γινονται εδω μεσα ερωτησεις(για διαφορα πραματα) και αλλοι 100 απο πισω το κατακρινουν! ολοι(οσοι ασχολουνται) ξερουμε οτι δεν ειναι σωστη η σωστη διαβιωση ψαριου στη γυαλια. δεν χρειαζεται ολοι να λενε οτι δεν ειναι σωστο και για απαιτησεις και για ολα οσα χρειαζονται, σε εναν "ασχετο" με το θεμα γτ δεν καταλαβαινει τι γλωσσα μας(και οπως ειπε δεν θελει να ασχοληθει).. μπορει καποιος να του επισυμανει (γτ δεν γνωριζει) οτι ολα αυτα που κανει ειναι λαθος αλλα οχι να αναγκαστει ή να το δωσει πισω ή να παρει ενυδρειο.. δεν στεκει αυτο γτ το πιο λογικο ειναι οτι θα το κρατησει.. τουλαχιστον ας κανει οσα περισσοτερα μπορει οπως αυτα που ειπε ο dimitris vas.. |
|
||||
|
||||
![]()
Εκτος των αλλων η γυαλα αποπροσανατολιζει το ψαρι ... ειναι τελειως λαθος να εχουμε ψαρια σε γυαλες!
Προσωπικα δε μπορω να προτεινω κατι λιγοτερο απο το "τελειο" ... αρα δε με νοιαζει να επιβιωσει και να υποφερει αλλα να ζησει μια ζωη μαζι μου και να ειμαι χαρουμενος αλλα και ο ψαρης μου ακομα πιο πολυ! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
παιδια ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι δεν συνεννοουμαστε
![]() ![]() το προτεινα αρχικα να παρει ενυδρειο σε καμια περιπτωση δεν συμφωνω να ζει το οποιοδηποτε ψαρι σε γυαλα.εγω αυτη τη στιγμη εχω ενα μονομαχο σε 15 λιτρα κ 2 κριμπς(ζευγαρι) σε 96 λιτρα γιατι ενοχλουσαν ολα τα υπολοιπα ψαρια τα οποια χαρισα.αρα ειμαι ο τελευταιος που θελει τα ψαρια του να ταλαιπωρουνται.και φυσικα ξερω οτι τα ψαρια αποπροσανατολιζονται στη γυαλα και ολα τα υπολοιπα!!! απλα το παλικαρι σας ειπε οτι οικονομικα δεν μπορει να παρει ενυδρειο και το πιθανοτερο ειναι οτι θα τα κρατησει στη γυαλα.για το καλο των ψαριων λοιπον ειπα να κανει τουλαχιστον αλλαγες νερου!επισης δε θεωρω οτι ειναι σωστο να ειμαστε απολυτοι,αν δεν ειμαστε εκατο τις εκατο σιγουροι.το λεω για οσους απολυτα ειπαν οτι δεν θα επιβιωσουν τα ψαρια στη γυαλα ! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κανεις λαθος ο μονομαχος απαιτει ειδικες συνθηκες νερου(PH ,σκληροτητες κλπ) που δεν μπορεις να ριθμισεις με απλες αλλαγες νερου ..επισης απαιτει αυξημενηθερμοκρασια και δεν μπορει να ζει χωρις θερμοστατη θελει 25 - 27 °C ...ο χρονος ζωης τους ειναι αναλογη με τις συνθηκες διαβιωσης τους! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
για ακομα μια φορα λεω για να επιβιωσει για να ειναι και καλα σιγουρα προτιμοτερο ειναι ενα μικρο φυτεμενο |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|