|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω πως οι παραπάνω απαντήσεις κάλυψαν τις ερωτήσεις σου.
Εγώ θα ήθελα να σου επισημάνω τα εξής: Αφού σκέφτεσαι να βάλεις καινούργιο βυθό και corys, οπωσδήποτε η επιλογή χαλαζιακής άμμου είναι η καταλληλότερη. Αν κρατήσεις μέρος από το παλιό νερο και διατηρήσεις ζωντανή την βιολογία στο φίλτρο σου, τότε το ενυδρείο σου θα είναι έτοιμο να δεχτεί αμέσως κάποια (λίγα) ψαράκια. Όχι όμως corys. Μπορεί το φίλτρο σου να είναι στρωμένο, αλλά το χαλικάκι σου δεν έχει πιάσει ακόμα βιολογία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται κοντά στον βυθό επικίνδυνα αέρια. Επικίνδυνα κυρίως για τα corys που κινούνται συνεχώς κοντά στο βυθό. Για να αποκτήσει και ο βυθός κάποια βιολογία νομίζω πως θέλει τουλάχιστον δύο μήνες. Οπότε καλό θα είναι να αφήσεις τα corys για λίγο αργότερα. Για τα panda έχω ακούσει (δεν έχω προσωπική πείρα) πως είναι από τα πιο ευαίσθητα corys. ¶ρα ένας ακόμα λόγος να τα αφήσεις για αργότερα. Από την άλλη, τα sterbai, αν και είναι πανέμορφα γίνονται αρκετά μεγάλα. Γύρω στα 6,5 εκ. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν τα επέλεξα για το δικό μου ενυδρείο. Για τα 40 λίτρα θα προσπαθούσα να βρω το μικρότερο δυνατόν cory και να δημιουργήσω το μεγαλύτερο δυνατόν κοπάδι...
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αλλαγή...βυθού | sorips85 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 12 | 03-07-08 20:05 |
νέο ενυδρείο και προβλήματα | elk | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 17-10-07 18:08 |
2 προβλήματα | binational | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 30-10-06 00:11 |
Προβλήματα με τα φυτά | Zisis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 20-09-06 18:04 |
Αλλαγή βυθού | immerback | Θαλάσσια Βιολογία | 6 | 14-06-04 16:22 |