|
|
|||
|
|||
![]()
...να ρωτησω κατι βρε παιδια αυτες που λεμε "φεγγαροπετρες" τι ακριβως ειναι, ειναι φυσικα πετρωματα, και υπαρχουν στη μορφη που τα βλεπω στα ενυδρεια??? Η ειναι κατι το ποιο γινεται με επεξεργασια??? Βρισκονται μονο στα ενυδρειομαγαζα αυτες ή και εκτος???
και αυτα που λετε "τραγανες" και δινουν μια πιο φυσικη αισθηση σε τι μαγαζια επισης?? ------------------------- επισης ειναι καποια απο τις 2 ασβεστολιθικες?? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pavlos2003 : 28-03-10 στις 18:44 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
καλημέρα, έχω μια σημαντική ερώτηση, πρόκειται να στήσουμε Ενυδρείο με κιχλίδες Αφρικής ,το ενυδρείο θα γεμίσει βέβαια με πέτρες, το οτι τα τζάμια είναι περίπου 4 χιλιοστά δημιουργεί πρόβλημα ή όχι??
Οι πέτρες μπορουν να ακουμπούν στα πλαινά ή πίσω τζάμια και αν ναι, μόνο με σιλικόνη?? Δε θα βάλλω κάποιο φελιζόλ κατω, πιστεύω με 7-8 εκ άμμο θα είμαι εντάξυ οκ?? Παρακαλώ κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, το στύσιμο αρχίζει άμεσα!!!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Λόγω μη σωστών υπολογισμών μου έλειξε το βαλιτσάκι με όλα τα τετ που είχα πάρει, ενω άποια απο μέσα δεν τα έχω χρησιμοποιήσει και καθόλου...
Μόλις παρέλαβα μεμονωμένα τα απαραίτητα τεστ απο την API αλλα δεν βλέπω να αναγράφεται κάπου η ημ/νιοα λήξης.Το μόνο που βλέπω να αναγράφεται στα μπουκαλάκια είναι ενας LOT NO. που είναι 84Β0809 και κατι τέτοια... Μήπως ισχύει απο την ημέρα που ανοιχτεί κάποιο συγκεκριμένο χρονικό όριο χρήσεως???? |
|
||||
|
||||
![]()
Γειά σου Παύλο,
βλέπω ότι για κάποιο λόγο ξεχάσαμε ![]() Λοιπόν αν σου έμειναν οι απορίες: Φεγγαρόπετρες βρίσκεις και στα πετσοπ αλλά σε καλύτερες τιμές σε μάντρες ή στο Leroy πχ.Δεν είναι επεξεργασμένες. Οι τραγάνες είναι ασβεστολιθικές αλλά είναι απο τη θάλασσα και τις βγάζουν οι ψαράδες με τα δίχτυα τους. Το 1,20 ενυδρείο είναι με 4άρι τζάμι? Λίγο επικίνδυνο αν δεν είναι καλά δεμένο με κόντρες. Καλύτερα να αποφύγεις να ακουμπούν οι πέτρες στο τζάμι. Κάτω σίγουρα φελιζόλ μπλέ αν το τζάμι είναι και 4άρι. Στα τεστ κάποια έχουν ημερομηνία λήξης. Το ξεκίνησες το ενυδρείο? |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι ακομα, το εχω παγωσει προΣ το παρον για αυτο και δεν "πιεσα" για απαντησειΣ αλλα τα χρειαζομουν αυτα που μου ειπεΣ...
ΟΚ,θα κοιταξω πιο προσεκτικα τα τεστ αν και τα πηρα απο καταστημα που εμπιστευομαστε εδω και κανει και συνεχεια προσφορεΣ, οποτε δε νομιζω να εχω προβλημα... Μπλε φελιζολ ειναι αυτο που βαζουν και για μονωσεΙΣ ετσι?? Σημερα στο δικο μου θα αλλαξω και τιΣ λαμπεΣ γιατι εχω ενα θεματακι με αλγη και ισωΣ παιζει ρολο το οτι ΚΑΙ αυτεΣ ηταν...."ληγμενεΣ....". Ευχαριστω φιλε μοΥ... |
|
||||
|
||||
![]()
Φελιζόλ μπλε dow.Τα πουλάνε σε φύλλα.
Για τις άλγες βάλε κάνα zebra snail να στις κάνει σκούπα ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ΑΙΝΙΓΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΝΕΡΟΥ..
Εδώ και δύο μήνες περίπου σταμάτησα να κουβαλάω μπετονάκια απιονισμένο απο το σούπερ μάρκετ και χρησιμοποιώ το γνωστό http://www.waterwaves.gr/image.php?o...6&window=popup . με μεμβράνη 100GPD.Αν έχω καταλάβει σωστά το κίτρινο σωληνάκι είναι που βγάζει το σκληρό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και το πετάω, ενώ το λευκό σωληνάκι είναι το μαλακό που κρατάω για το ενυδρείο.... Το περίεργο είναι οτι ενώ δεν έχω αλλάξει ή προσθέσει ή αφαιρέσει τίποτα σε σχέση με τις ρουτίνες συντήρησης, φίλτρανση, λίπανση, διακόσμιση κλπ, Οι παράμετροι του ενυδρείου άλλαξαν προς το χειρότερο για μένα... Τι ακριβώς εννοώ?? Το ph απο 6,8 με 7,2 έχει πάει περίπου στο 7,6..... Το Gh apo 5 exei paei 8 To Kh apo 4 exei paei 7 Μαζί με τη χρήση της Α.Ο. χρησιμοποιώ και νέα τεστ ΑΠΙ που τα πήρα την ίδια εποχή διότι έλειγε το βαλιτσάκι με τη σειρά της JBL που χρησιμοποιούσα μέχρι τότε...Αποκλείεται όμως (φαντάζομαι) μετα 6 μήνες λειτουργίας του ενυδρείου με απιονισμένο να μην έδειχναν σωστά πχ τα JBL και οι πραγματικές τιμές να ήταν χειρότερες απο αυτές που αναφέρω οτι μετρούσα.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
Στελνω ΠΜ για καφε. Διπλα ειμαστε. Δεν επιτρεπεται να το καθυστερουμε αλλο.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 03-09-10 στις 22:26 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Α) Θετικό μήνυμα για τους φίλους που ξεκινούν το χόμπι: Απο την παραπάνω απάντηση βλέπετε με τι.....σόι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε εδώ μέσα!!!!!!. Πως να τον ευχαριστήσω εγώ αυτόν τον άνθρωπο????............
Β) "Αρνητικό" μήνυμα για τους φίλους που ξεκινούν το χόμπι: θέλει ΠΟΛΥ μεράκι και ΠΟΛΥ μελέτη και ΠΡΟΣΟΧΗ παιδιά....Τα παραπάνω προβλήματα δεν υπάρχουν σε ενυδρείο που έχει αφεθεί στη..μοίρα του, αλλα που ασχολούμαι μέσο όρο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ώρες την εβδομάδα [επιτυδες δεν έγινε απολύτως καμμια παρέμβαση στην άλγη επι 10 περίπου μέρες για να δείξω στις φωτο το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται..]..Δεν ξέρω αν είναι πολύ σε σχέση με άλλους χομπίστες, αλλα σίγουρα δεν είναι λίγο και αν νομίζετε οτι μπορεί να λειτουργήσει καλά χωρίς να ασχοληθείτε και πολύ δυστιχώς θα σας δούμε στο....ΠΩΛΗΣΕΙΣ!!!!!......... ------------------------- ...ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΚΑΝΑ 60% ΑΛΛΑΓΗ ΝΕΡΟΥ- ΜΕ Α.Ο. ΠΑΝΤΑ- ΕΙΠΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΩ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΟ PH (ΝΑΙ ΕΧΩ ΒΡΥΚΟΛΑΚΙΑΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ) ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΡΗΣΩ ΠΕΣΜΕΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΝΑ ΧΑΡΩ ΕΣΤΩ ΟΤΙ ΤΗΝ 1Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΟ.... ΜΕΤΡΗΣΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ. ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ Α.Ο., ΠΗΡΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΣΩΛΗΝΑΚΙ ΝΕΡΟ, ΕΚΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ.. ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ Α.Ο., ΠΗΡΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΩΛΗΝΑΚΙ, ΕΚΑΝΑ ΜΕΤΡΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ... ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ??? http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=29858 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pavlos2003 : 04-09-10 στις 23:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως το τεστ δεν ειναι σωστο και το νερο ειναι οκ?
Εχεις βαλει κανονικα τη μεμβρανη της ΑΟ μεσα στο φυσσιγιο? (δινεται εκτος συσκευης, μεσα σε μια ζελατινα) Γιατι εχει τυχει και αυτο.
|
|||
|
|||
![]()
ΑΣΕ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΠΡΟΒΕΣ!!!!ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΘΗΡΙΟ???
ΚΑΤΣΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩ, ΤΟ ΤΕΣΤ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟ PH ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΩ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΤΑ GH - KH...,EINAI ΔΗΛΑΔΗ ΥΨΗΛΑ...ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΑΥΤΟ http://www.waterwaves.gr/images/Manu...e_membrane.pdf, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΜΟΝΤΑΡΑ...Η "ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ" ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ Η ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΙΛΜ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕ ΕΠΑΝΩ ΚΑΝΕΝΑ REMOVE, ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ, ΤΡΕΧΩ ΜΠΑΛΚΟΝΙ.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ------------------------- ΝΑΙ, ΕΧΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟΥ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΜΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΖΕΛΑΤΙΝΑ ΠΟΛΥ ΣΦΥΚΤΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΜΕ S/N, ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ, ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΙΟΥΑΛ, ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΝΑΥΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΝΝΟΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ, ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΛΕΙΣΩ ΟΜΩΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΕΤΡΗΣΩ,ΤΖΙΦΟΣ, ΤΣΑΜΠΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟΣ........... ------------------------- ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΡΑΦΕΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΩ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΒΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΛΗΣΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη pavlos2003 : 05-09-10 στις 00:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Είμαι νέος, ξεκινάω σήμερα... ελπίζω σωστά | Paminos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 28-04-09 23:03 |
Επιτέλους!!! | Alusa | Χρυσόψαρα | 4 | 09-01-08 14:56 |
Επιτέλους | johnny98130 | Δίσκοι | 9 | 04-09-03 15:45 |