|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χλωρίνη να χρησιμοποιήσω ή υπάρχει κίνδυνος να αχρηστέψω τον βράχο ;
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιώργο δεν θα το δοκίμαζα.Δεν ξέρω με τι διαδικασία θα έβγαινε σίγουρα η χλωρίνη!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
O.k , κι εγώ προς το όχι ήμουν , μην τα κάνουμε και χειρότερα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Eγω δε θα ξαναεβαζα ΖΒ στο ενυδρειο μου.
Το δικο μου μπορει να ειναι μετα απο 5 μηνες χωρις τρελη ποσοτητα κοραλινης, αλλα αγορασα για το display μου μονο ψοφιο βραχο, και δεν εχω ουτε ενα παραξενο ζωύφιο!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το σκέφτομαι σοβαρά ! Μια και το έφερε η κουβέντα , μπορούμε με πολύ αργό στοκάρισμα να στηρίξουμε από την αρχή την βιολογία μόνο στον νεκρό βράχο ή χρειαζόμαστε απαραίτητα π.χ σιποράξ ; |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ προσωπικά θα ξεκινήσω με νεκρό βράχο ο οποίος εδώ και 2 μήνες βρίσκεται σε ενα ενυδρείο με πολύ κυκλοφορία και πολύ καλό skimming και κουράρεται..
Παράλληλα έχουν μπει και μικρά κομματάκια ζωντανού βράχου ύστερα από ένα πολύ καλό dip και καλή παρατήρηση... Σε συνδυασμό και με χρήση αμπουλών prodibio πιστεύω πως θα έχει αποκτήσει στο προσεχές διάστημα μία ικανη ποσοτητα για να μπουν τα πρώτα ψάρια και σιγά σιγά να έρθει στα φυσιολογικά του το σύστημα... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Γιωργο καλημερα μην βαλης χλωρινη γιατι θα ποτιση ο βραχος και δεν θα την αποβαλη παρα μονο σε πολυ μικρες ποσοτητες. Το χλωριο εχει μεγαλη διεισδυτικοτητα στους πορους ακομη και στους βραχους. Ουτε με το φλογιστρο θα κανεις πληρη δουλεια. Θα σου πω κατι απλο αφου τα βγαλης ολα και τα πλυνης αρκετα καλα μονο με νερο τα απλωνης σε μια λαμαρινα χαλικι και βραχο στον φουρνο στους 250 βαθμους και αστα για μια ωρα. Δεν θα μεινη τιποτε, καθαρισε καλα το ενιδρυο και αφου κρυωσουν καλα ξαναστηστο οπως ηταν και πιστευω οτι θα εχεις ενα καλο αποτελεσμα.
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά !
Φίλε ippomas την χλωρίνη την απέρριψα για τους λόγους που λες. Για τον νεκρό βράχο που πλύθηκε , στέγνωσε , περάστηκε με φλόγιστρο , ξαναπλύθηκε και ξαναστέγνωσε τι να πω , αν επιβίωσε κάτι θα ήθελα να το γνωρίσω ![]() ![]() Υπομονετικό πέρασμα με φλόγιστρο σε ανοιχτό , υπήνεμο (για να μην πηγαίνει ο αέρας όπου θέλει την φλόγα) χώρο νομίζω ότι είναι αρκετό , αρκεί να έχει στεγνώσει πρώτα καλά ο βράχος . ------------------------- ![]() ![]() ------------------------- Λοιπόν , πέρα από την απαίσια μυρωδιά ο ν.β σκούρυνε και σπάζει πλέον εύκολα . Με το φλόγιστρο απολυμαίνεις χωρίς να κάνεις ζημιά στον βράχο ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gaia : 05-04-10 στις 15:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Aiptasia? | dr0s0s | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 17 | 12-05-09 11:02 |
Aiptasia | vega | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 3 | 11-06-08 07:30 |
s.o.s. - aiptasia in my reef | chrisstam | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 9 | 13-05-05 12:29 |
Aiptasia Sp. | Husky_Jim | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 27-04-05 14:31 |
Aiptasia Anemone | Discos | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 0 | 27-04-05 14:30 |