|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Πριν γράψω οτιδήποτε άλλο να ξεκαθαρίσω ότι οι γνώσεις που έχω χρησιμοποιήσει για τους υπολογισμούς είναι στο πολύ περίπου, αφού στη σχολή δεν μάθαμε για φωτισμό ενυδρείων, αλλά χώρων. Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω συμπληρωματικά τύπους για την απορρόφηση του φωτός κατά τη διέλευσή του μέσα από το νερό, αλλά που και που χτυπάω σε τοίχο, γιατί δεν είναι πράγματα που είναι ευρέως γνωστά για να είναι εύκολη η πρόσβασή μου σε κάθε λεπτομέρεια. Όμως προσπαθώ και αν υπάρχει κάποιος που το κάνει αυτό χρόνια θα με βόλευε να μου δώσει ένα μπούσουλα!
Από εκεί και πέρα, ο υπολογισμός που έκανα ήταν για τις ταινίες. Δώσε μου λίγο μήπως βρω πληροφορίες για τις Grolux. Τις έχεις με ανακλαστήρες μία μία, σε διπλό ανακλαστήρα, σκέτες, πες μου ό,τι ξέρεις να δω τι μπορώ να σου πω. |
|
||||
|
||||
![]()
Τωρα την πατησες φιλε μου,θα λιωσεις στις πραξεις...
![]() ![]() Η καθε λαμπα εχει τον δικο της ανακλαστηρα και η αποσταση τους απο τον πατο του ενυδρειου ειναι 40cm. |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν, μου βγήκες γύρω στα 2900lux, κάτι που σημαίνει ότι έχεις (θεωρητικά) αρκετό φως για κάθε φυτό.
Παιδιά, άμα κάνω λάθος θα σας κάψω τα φυτά! Σας το λέω να το ξέρετε! |
|
||||
|
||||
![]()
2900lux ειναι ο υπολογισμος σου για τα λεντ(3χ5w) με τις 2 grolux?
αμα λαμπαδιασει το ενυδρειο.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, για όλα μαζί. ¶μα θες μπορώ να σου πω και πόσα τέτοια led χρειάζεσαι για να αντικαταστήσεις πλήρως τις φθορισμού (με κάθε επιφύλαξη πάντα!).
Βασικά το έκανα ήδη. Θες 48, αλλά επειδή αυτά που έχεις καίνε πολύ θα έβρισκα κάποια άλλα με καλύτερη απόδοση και μικρότερη γωνία. |
|
||||
|
||||
![]()
ναι γιατι οχι.
(σ'ευχαριστω παρα πολυ που καθεσε κ κανεις πραξεις για μενα) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
περι TDS... | targas21 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 28 | 04-11-13 17:56 |
ο λογος στους εμπειρους. | nikolas678 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 22-03-08 21:56 |
περι Riccia ο λογος.. | Γιώργος06 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 21-11-07 14:45 |
Περι κεραμεικων(μακαρονι) ο λογος | Nik25 | Γλυκό νερό - Γενικά | 11 | 25-09-06 06:59 |
Περι Τ5/Τ8/PC ..... | Discos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 10-09-05 22:17 |