|
|
||||
|
||||
![]()
ερωτηση αρχαριου στο θαλασσινο (δικη μου δηλαδη): αν καποιος δε θελει να βαλει ζωντανο βραχο και στηριξει τη βιολογια του σε φιλτρο με βιολογικα υλικα(πραγμα που αποσο ξερω γινεται)....εκει δεν υπαρχει δυνατοτητα μπολιασματος?
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο χωρίς καθόλου ζωντανό βράχο πως θα αποκτήσει το σύστημα σου σκουλικάκια και τους υπόλοιπους μικροοργανισμούς που υπάρχουν πάνω σε αυτόν;
|
||||
|
||||
![]()
δε θα τα αποκτησει απλα...
Mizi ειμαι κι εγω υπερ του ζωντανου βραχου....και τα θελω και τα σκουληκακια και ολα τα υπολοιπα...αλλα μπορεις καποιος απλα να μη θελει. εχω δει θαλασσινο μονο με ψαρια να μην εχει ιχνος βραχου μεσα. μονο ενα τεραστιο βιολογικο φιλτρο. για μια τετοια περιπτωση μιλαω. γιατι να μην παιζει μπολι σε μια τετοια περιπτωση??
|
||||
|
||||
![]()
εγω εχω θαλασσινο (fish only) χωρις βραχο με σαμπ γεματο σιποραξ ,chaeto,το εχω 10 χρονια και ειναι μια χαρα!! Ο μονος βραχος που εχω ειναι 2 κιλα στo refugium
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο φίλος είπε τη μαγική λέξη chaeto!!!!!!!
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
κατι σαν βελτιωμενο κερατοφυλλο δλδ ειναι το chaeto?????
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν αντιλεγω...ο βραχος κανει απονιτροποιηση και προτιμησα κι εγω να κανω πιατσα και να πληρωσω ΖΒ παρα με σιποραξ. και αισθητικα κατ'εμε ειναι προτιμοτερος. και αν εχεις μονο βιολογικα υλικα..θελεις και καμια chaeto για να σου ρουφαει νιτρικα...αλλα επαναφερω το θεμα που ειναι αν τιθεται θεμα μπολιασματος και η λογικη μου λεει πως ναι....η πειρα ομως τι λεει?
|
||||
|
||||
![]()
Λογικά γίνεται, δεδομένου ότι υπάρχουν έτοιμες αμπούλες με βακτηρίδια κλπ κλπ , αλλά νομίζω πως ο ΖΒ δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο και αξίζει το ρίσκο για ενδεχόμενες ανεπιθύμητες μορφές ζωής που μπορεί να κουβαλάει μαζί του
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μπολι | thanasis7 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 26-01-10 02:39 |
Μπολι | supermanx | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 10-12-08 00:17 |
ΜΠΟΛΙ | sv1gfu | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 09-01-08 23:40 |
Μπολι | s-vitzi | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 02-11-07 11:43 |