|
Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
μη βγαλεις το σφουγκαρι
σου χρειαζετε το μηχανικο φιλτρο παρα το βιολογικο
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά δεν ήταν γραφτό να ζήσουν τα πρώτα χελωνάκια. Και τα δύο αποκτήθηκαν άρρωστα. Το ένα χάθηκε πριν προλάβουμε να κάνουμε κάτι. Το άλλο το σώσαμε με πολλή φροντίδα. Ζούσε βασιλικά, είχε γίνει ο μάγκας του ενυδρείου, έγινε μέσα σε 3 μήνες από 7,5 γραμμάρια 12, σκλήρυνε το μαλακό του κέλυφος και μετά από όλα αυτά που λέγαμε αυτό θα ζήσει 30 χρόνια πήγε και έπαθε πνευμονική λοίμωξη. Όταν ψάχνοντας την απάντηση στην περίεργη συμπεριφορά του δεν μπορούσα να κάνω κάτι γιατί το είχε πάρει η κοπέλα μου μαζί της όταν έφυγε για Πάσχα. Μίλησα με πολύ κόσμο, πήγα σε reptile shop όπου έγινε κομμάτια το παιδί για να μου βρει την καλύτερη λύση. Όλοι έλεγαν το ίδιο για πιο σίγουρο αποτέλεσμα. Ένεση Baytril. Η κοπέλα μου φοβόταν να το κάνει μόνη της μήπως έκανε κάποιο λάθος και το σκότωνε η ίδια, η κτηνίατρος άσχετη με ερπετά (εννοείται πως εκεί που μένει δεν υπήρχε σχετικός) αρνιόταν να της δώσει το φάρμακο και μετά έλεγε ότι δεν το έχει, για να καλυφθεί. Βέβαια και να το έπαιρνε στα χέρια της άντε να έφτιαχνε δόση 5mg ανά κιλό βάρους του ζώου, με το διάλυμμα να είναι ας πούμε στο 10%. Τέλος πάντων, εδώ και μία εβδομάδα δεν έχει φάει και απλά περιμένουμε το μοιραίο. Τα παιδιά στο reptile shop απορούσαν και που υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που έχει τις χελώνες σε τέτοιες συνθήκες και πώς κατάφερε να κολλήσει κάτι το οποίο οφείλεται κυρίως στις πολλές αλλαγές θερμοκρασίας, ενώ ζει σε ενυδρείο με τα πάντα ελεγχόμενα.
Η απορία που με ενδιαφέρει είναι πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό εκτός από ολική αλλαγή νερού για να βάλω καινούργιους κατοίκους ή θα κολλήσουν και τα καινούργια και πρέπει να κάνω και κάτι άλλο. |
|
||||
|
||||
![]()
Να αφερέσεις μπόλικο νερό απο το ενυδρείο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Άμα είσαι σίγουρος ότι είναι αρκετό οκ. Σε ευχαριστώ πολύ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Παρακαλώ δεν πρέπει ποτέ το νερό να καλύπτει ολοκληρη την χελώνα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κάτσε με μπέρδεψες. Εγώ ρωτούσα τι να κάνω αφότου πεθάνει για να μην κολλήσουν και τα επόμενα. Μέσα στο ενυδρείο υπάρχουν περιοχές για κάθε τι που θέλει να κάνει, είτε αυτό είναι κολύμπι είτε στέγνωμα είτε να είναι μισή μέσα μισή έξω. Ποιος σου είπε ότι δεν πρέπει να καλύπτεται ολόκληρη; Εδώ όταν μεγαλώνει μπορεί να μη σου φτάνει και ενυδρείο 300 λίτρα.
|
|
||||
|
||||
![]()
οι χελωνες χρειαζονται θερμαντικη λαμπα και λαμπα uvb οπωσδηποτε,αν δεν ειχες πρεπει να τους βαλεις.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ρε παιδιά είχαν τα πάντα όλα, μην με τρελαίνετε. Αρκετή στεναχώρια περνάω. |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε χαλάρωσε λίγο
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χαλαρός είμαι, δεν έκανα επίθεση σε κανέναν. Μην το αναλύσουμε πολύ αλλά έκανα μια ερώτηση και σίγουρη απάντηση δεν πήρα ακόμα.
Άμα ξέρει κάποιος να με βοηθήσει θα το εκτιμήσω. Άμα απαντάμε σε άσχετα πράγματα τα οποία δεν ξέρουμε και σίγουρα δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα. Κι εγώ ξέρω να πω σε ένα νέο πώς να στρώσει το φίλτρο του αλλά δεν ξέρω να τον βοηθήσω στην επιλογή των ψαριών του και δεν μιλάω. Στο pet shop που δουλεύεις Μαρίνο έχει χελωνάκια; Άμα πέθαινε κανένα τι κάνατε; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχάριος - νέο ενυδρείο - χαλίκι/πέτρες/στρώσιμο | aquaman | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 24-08-08 17:04 |
Αρχαριος με χελωνάκια | ntararis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 31-01-08 09:03 |
Στρώσιμο Εξωτ. φίλτρου σε υπάρχον ενυδρείο | Moutralewn | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 23-11-07 14:45 |
Στρώσιμο μετά το στρώσιμο | dimitris21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 15-06-06 00:15 |
Ενυδρείο για χελωνάκια | spirit | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 05-09-03 17:47 |