|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επίσης σου υπολοίπεται η κυριότερη μέτρηση, αυτή της αμμωνίας που προβλέπεται να είναι στο κόκκινο μετά την αλλαγή του μακαρονιού. Τα ΝΟ2 κανονικά θα έπρεπε να είναι στο 0, αν και τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανέβουν κι άλλο αν δεν προβείς σε κάποιες σημαντικές κινήσεις, όπως τη χρήση έτοιμου βιολογικού υλικού ή μπολιού. Τα ψάρια σου δεν είναι συμβατά (γκουράμις- αγγελόψαρο/πλεκο) Προέρχονται από διαφορετικούς βιότοπους (Ασία και Νότια Αμερική). Διάβασε περισσότερά γι' αυτά, για να κατανοήσεις καλύτερα τις συνθήκες που απαιτούν το καθένα είδος ξεχωριστά.
|
||||
|
||||
![]()
οκ κατάλαβα νομίζω. έχω σφουγγάρια και υαλοβάμβακα μόνο και το νέο μακαρόνι που έβαλα.
Έτοιμο βιολογικό φίλτρο ή μπόλι μάλλον δεν μπορώ να βρώ εδώ που είμαι (Χίος). Και απ' ότι κατάλαβα τα ψαράκια μου δύσκολα θα τα καταφέρουν... ![]() Για τη συμβατότητα των ψαριών θα ξαναδιαβάσω. Σίγουρα σκέπτομαι να κρατήσω τα γκουράμι. Σίγουρα οι πλεκο θα φύγουν. Σκέπτομαι και για μελανοταινίες... Αλλά για να βάλω πλέον άλλα ψάρια μάλλον θα περιμένω 1 μήνα να δω τι γίνεται, οπότε προλαβαίνω να μελετήσω. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αφού λες ότι σου αρέσουν πολύ τα γκουράμια, θα σε συμβούλευα να ψάξεις αρκετά την οικογένεια αναβαντίδες, όπου θα βρεις διάφορα είδη, μικρά και μεγάλα με διαφορετικά χρώματα, συμπεριφορές και γενικές πληροφορίες. Το ενυδρείο σου είναι μεγάλο και ότι πρέπει για έναν τέτοιο κήπο.... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αλλά κατευθείαν τώρα μη βάλεις ψάρια , έχεις αλλάξει τα υλικά και υπομονή λίγο , λιπών όχι πολύ τάϊσμα και τακτικές αλλαγές νερού %20 -%30 για να μην έχεις αμμώνια στα σύννεφα ,αν δεν έχεις πάρε και υγρά τεστ για NO3 NO2 να ξέρουμε τη γίνεται ..
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για τις συμβουλές.
Σίγουρα δεν θα βάλω άλλα ψάρια εντός του μήνα Μαρτίου. Θα το ψάξω για τις αναβαντίδες... Μια τελευταια ερώτηση: Μου προτείνεις συνχές αλλαγές νερού 20-30%, αυτό δεν θα καθυστερήσει το στρώσιμο ή λέω βλακείες;;; |
|
||||
|
||||
![]()
Ελάχιστα βακτηρίδια πετάμε όταν αλλάζουμε το νερό , αυτά αναπτύσσονται στο βιολογικό υλικό στο φίλτρο μας δηλαδή
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
αλλαγη | ΚΚΩΣΤΑΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 19-03-09 23:49 |
αλλαγη φυλτρου | ababapanos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 30-06-08 15:57 |
Αλλαγη νερου | tak660x | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 16-10-07 12:03 |
ΑΛΛΑΓΗ SET UP | bill | Malawi | 6 | 07-06-07 11:18 |
αλλαγη | GODLIGHT | Greek Aquarist's Boards | 6 | 25-10-06 13:47 |