Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Γατόψαρα Ν. Αμερικής

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-02-10, 19:38
Μανος Θες Ο χρήστης Μανος Θες δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Kalaxan νομίζω πήραμε-κι εγώ πήρα 4 μετά από σένα- ή Otocinclus macrospilus
ή
Otocinclus_vittatus. Δες τους σε φοτό και εδώ,
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...Otocinclus.htm,
vitatus δεν είναι λόγο πλάτης μάλλον αν και από όραση δε σκίζω....
Έκανα 3,5 ώρες προσαρμογή,τώρα βράζω κολοκυθάκι,θα σου πώ σε λίγες μέρες πόσοι έζησαν,αν και ελπίζω να ζήσουν όλοι.

Υ.Σ. Η μονομάχος μου δεν τους πείραξε,λίγο κυνήγησε αλλά πλέον αδιαφορεί.Παρόλα αυτά με έχεο εκνευρίσει αφάνταστα το γεγονός ότι τρώει και καραδοκεί πάνω από τις ταμπλέτες σπιρουλίνας και οι Αμάνο με τους οτόκυκλους τρώνε απομεινάρια...¶μα πάει να φάει η άτιμη και το αγγούρι με το κολοκύθι θα την κάνω τηγανιά...!!!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-10, 00:53
kalaxan Ο χρήστης kalaxan δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Περαία-Θεσσαλονίκης
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Μανος Θες Εμφάνιση μηνυμάτων
Kalaxan νομίζω πήραμε-κι εγώ πήρα 4 μετά από σένα- ή Otocinclus macrospilus
ή
Otocinclus_vittatus. Δες τους σε φοτό και εδώ,
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...Otocinclus.htm,
vitatus δεν είναι λόγο πλάτης μάλλον αν και από όραση δε σκίζω....
Έκανα 3,5 ώρες προσαρμογή,τώρα βράζω κολοκυθάκι,θα σου πώ σε λίγες μέρες πόσοι έζησαν,αν και ελπίζω να ζήσουν όλοι.

Υ.Σ. Η μονομάχος μου δεν τους πείραξε,λίγο κυνήγησε αλλά πλέον αδιαφορεί.Παρόλα αυτά με έχεο εκνευρίσει αφάνταστα το γεγονός ότι τρώει και καραδοκεί πάνω από τις ταμπλέτες σπιρουλίνας και οι Αμάνο με τους οτόκυκλους τρώνε απομεινάρια...¶μα πάει να φάει η άτιμη και το αγγούρι με το κολοκύθι θα την κάνω τηγανιά...!!!
Στο φαγαν τελικα το κολοκυθακι?
Αλγη έχεις?
Εγω βιτατους νομιζα οτι ήταν αλλά μπα...

Πάντως για flexilis εγραφε στο ποστ που ανεβασε ο azores
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-10, 01:18
Member

Προεπιλογή

Ουτε το κολοκυθι ,ουτε το αγγουρι,ουτε τη ταμπλετα σπιρουλινας ακομα,τα αγνοουν(η οτι εμεινε απο την ταμπλετα,τη μονομαχο μου μεσα,θα φαει και μενα στο τελος)

Κοιτα,αλγη δεν εχω πολυ γιατι οι Αμανο παροτι 2,ειναι πολυ φαγανες και επισης τα φυτα μου τα πανε αρκετα καλα στην αποροφηση λιπασματος.
Επισης με το που αλλαξα λαμπα και εβαλα ψυχρη στα 6000 kelvin,11 W με χρονοδιακοπτη-ειχα θερμη 25w λαμπα σε 42 λιτρα-,σταματησε η ραγδαια αναπτυξη της αλγης μου.

Αποτι ειδα μεχρι στιγμης οι οτοκυκλοι δεν αγγιζουν την πρασινη αλγη και προτιμουν την καφε,και οχι την τριχοειδη(εχω ενα ξυλο στη μεση,θα προσπαθησω να σου ανεβασω φοτο, το οποιο εχει σε μερικα σημεια τριχοειδη).

Γενικα νομιζω πρεπει να περιμενουμε καποιες μερες γιατι διαβασα σε κατι γερμανικα link-oι γερμανοι πρεπει να τους γουσταρουν αρκετα γιατι σε αγγλικα site βρηκα ελαχιστες πληροφοριες ενω σε γερμανικα γινεται χαμος- οτι εχουν χρονο προσαρμογης σε θεμα φαγητου και πρεπει να 'μαθουν΄τι τροφη μπορουν να φανε με πειραματισμους σιγα σιγα σε βαθος χρονου γιατι δεν εχουν τρομερη αντιληψη ως ζωα.

Παντως μια φιλικη συμβουλη,απεφυγε κραδασμους και φασαρια κοντα στο ενυδρειο γιατι τα ατιμα καταλαβαινουν και το παραμικρο κραδασμο,μιλαμε περπαταω σε μαρμαρο 4 μετρα μακρια και καταλαβαινουν τις δονησεις.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-10, 01:25
Member

Προεπιλογή

Και μενα την καφε αλγη κυριως τρωνε,και τωτα τελευταια πηγαινουν και στο ξυλλο..
ναι ειναι πολυ φοβιτσιαρηδες..Σου ζησαν ολοι που εβαλες?
-------------------------
Τωρα που το ξαναβλεπω και γω για Otocinclus macrospilus μου φαίνονται..

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kalaxan : 26-02-10 στις 01:25 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-10, 01:45
Το avatar του χρήστη theodor72
theodor72 Ο χρήστης theodor72 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλαμαριά/Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Μην φοβάσαι να αφήσεις τα λαχανικά στο ενυδρείο σου και παραπάνω από 24 ώρες. Στην αρχή δεν θα δίνουν σημασία, αλλά σιγά σιγά θα τα εντοπίζουν και θα τα συνηθίσουν. Ιδίως της πρώτες φορες, αν τα ψαράκια είναι φοβισμένα, καλό είναι να βάλεις τα λαχανικά πριν κλείσεις τα φώτα. Στο ημίφως κινούνται πιο άνετα.

Οι δικοί μου ακόμα και στην επιφάνεια να είναι το κολοκυθάκι (στερεομένο για να μην παρασέρνεται από το ρεύμα) ανεβαίνουν και το τσακίζουν.

Επειδή δεν έχω καφέ άλγη στο ενυδρείο μου, τους βλέπω να μασσουλάνε μόνο μια πράσινη άλγη που αναπτύσεται μόνο πάνω στα ξύλα. Tην green beard algae ούτε που τις δίνουν σημασία.

Και εγώ πήρα τέσσερις από το Azores και επιζούν όλοι. Ακόμα δεν κάθισα να ψάξω πιο ακριβώς είδος είναι.
μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα.
πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι
μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-10, 20:17
Member

Προεπιλογή

Otocinclus macrospilus πιστευω κι εγω οτι ειναι,είδα αρκετές φωτό στο δίκτυο.
Βέβαια είναι αδύνατον να τους πιάσω ακίνητους σε κοντινή φωτόμέχρι στιγμής γιατί κολυμπάνε συνέχεια και αν σταθούν και πλησιάσω με κάμερα,τρέχουν με χίλια.

Kalaxan ζουνε και οι 4 μεχρι στιγμής,είναι τρομερά δραστήριοι και γενικά μοιάζουν να προσαρμόστηκαν στο ενυδρείο.

Τώρα για το αγγουράκι,τα ταμπλέτα και το κολοκύθι θα σου πω αν δω κάποια κίνηση(εαν δεν τα φάει η λαίμαργη μονομάχος..)
Τελικα η εμπειρια ειχε δικαιο,αρχισαν να τα τρωνε ολα,τσιμπανε λιγο απολα.Το πιο αναπαντεχο ομως ειναι οτι αρχισαν να ...σεξουαλιζονται κι ολας και αποτι ειδα εχω ενα τυχερο αρσενικο με τρεις κυριες!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μανος Θες : 26-02-10 στις 20:17 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-02-10, 20:44
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

να ....σεξουαλίζονται
νά 'σαι καλά βρε Μάνο....καταπληκτικό ρήμα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-02-10, 19:25
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Μανος Θες Εμφάνιση μηνυμάτων
Otocinclus macrospilus πιστευω κι εγω οτι ειναι,είδα αρκετές φωτό στο δίκτυο.
Βέβαια είναι αδύνατον να τους πιάσω ακίνητους σε κοντινή φωτόμέχρι στιγμής γιατί κολυμπάνε συνέχεια και αν σταθούν και πλησιάσω με κάμερα,τρέχουν με χίλια.

Kalaxan ζουνε και οι 4 μεχρι στιγμής,είναι τρομερά δραστήριοι και γενικά μοιάζουν να προσαρμόστηκαν στο ενυδρείο.

Τώρα για το αγγουράκι,τα ταμπλέτα και το κολοκύθι θα σου πω αν δω κάποια κίνηση(εαν δεν τα φάει η λαίμαργη μονομάχος..)
Τελικα η εμπειρια ειχε δικαιο,αρχισαν να τα τρωνε ολα,τσιμπανε λιγο απολα.Το πιο αναπαντεχο ομως ειναι οτι αρχισαν να ...σεξουαλιζονται κι ολας και αποτι ειδα εχω ενα τυχερο αρσενικο με τρεις κυριες!!
Mάνο πως ''τα έψαξες'' και κατάλαβες το φύλλο τους?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές