Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 14-02-10, 13:36
Το avatar του χρήστη cpk2010
cpk2010 Ο χρήστης cpk2010 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

καποίο είδος νανοκυχλίδας μου φαίνεται microgeophagus altispinoza ισως..
τα άλλα είναι κάποιο είδος τετρά.οι πίο έμπειροι μπορούν να μας πούνε καλύτερα!το ξύλο το έβρασες πρώτα?σε τί θερμοκρασία έχεις τον θερμοστάτη?δεν χρείαζεται να πετάξεις το ξύλο!
Παλιά 14-02-10, 13:46
Member

Προεπιλογή

γλύφτης και τα άλλα τα κοκκινοπά μου κάνουν για μπαλούν μόλλυ..ό γλύφτης μεγαλώνει πολύ και τα ψαράκια αν είναι αυτά που είπα ζούν σε διαφορετικές συνθήκες(ακληρότητα νερού κλπ)..οπότε αναγκαστικά πας σε αλλαγή ψαροσύνθεσης....βέβαια προέχει να τα σώσεις!
-------------------------
Οτι θα φύγει σε λίγες μέρες η θολούρα είναι αλήθεια..το βράσιμο γίνεται για να ανοίγουν οι πόροι του ξύλου και για απολύμανση..κάθε πότε αλλάζεις το νερό?σε τί θερμοκρασία τα έχεις?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη cpk2010 : 14-02-10 στις 13:46 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-10, 13:50
alexandr0s Ο χρήστης alexandr0s δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Το νερό δέν το έχω αλλάξει ακόμα όλο, έχω αδειάσει το μισό περίπου πρίν απο 15 μέρες και συμπλήρωσα φρέσκο (αφού είχα ρίξει biotopol και το άφησα για κανα μισάωρο..) και το φίλτρο το καθαρίζω κάθε 2 εβδομάδες..
Η θερμοκρασία είναι γύρω στους 24-25 βαθμούς..
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-10, 14:04
Το avatar του χρήστη aquaman
aquaman Ο χρήστης aquaman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Οκ - αφού επανήλθαν τα ψάρια με την ανατάραξη του νερού είχες πρόβλημα με την οξυγόνωση.

Αλλαγές νερου είναι καλύτερα να κάνεις σε εβδομαδιαία βάση, από 25% ως 50% αναλόγως των συνθηκών σου (εγώ π.χ. κάνω 50%).

Με δεδομένο ότι δεν έχεις μετρήσει αμμωνία κλπ, στη θέση σου θα έκανα μια αλλαγή 50% (προσθέτωντας φυσικά το απαραίτητο αντιχλώριο - και το νερό να είναι στην ίδια θερμοκρασία με του ενυδρείου).

Και μόλις ανοίξουν τα μαγαζιά την Τρίτη πάς ευθεία για τεστ νερού... .
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-10, 14:14
Member

Προεπιλογή

η θερμοκρασία σου είναι οκ

το φίλτρο θέλει καθάρισμα όταν μείωνεται η ροη.οταν λέμε καθάρισμα εννοούμε ξέπλιμα του σφουγγαριού σε νερό απο το ενυδρείο για να φύγει η πολύ "μπίχλα"δεν χρησιμοποιούμε χημικά(σαπούνι,χλωρίνη κλπ)
για να γλυτώσεις χρόνο και χρήμα και για να ταλαιπωρούνται λιγότερο τα ψαράκια,διάβασε τα πόστ εδωμέσα,ρήξε μία ματιά στο www.tsamisaquarium.gr και ότι θέλεις εδώ είμαστε!έχεις κάνει λάθη, όχι τραγικά,εγώ πριν ένα χρόνο που άρχισα είχα κάνει τα 10πλάσια από εσένα αλλά όσο ζούμε μαθαίνουμε!!!
κατά τη γνώμη μου διάβασε για να δείς τι θέλεις να κάνεις(ενυδρείο με ημιάγρια?με ζωοτόκα?με χρυσόψαρα?κλπ) είναι υποκειμενικό αυτό υπολόγιζε πώς κάθε ψάρι ζει σε άλλες συνθήκες!
Μετά επέστρεψε ή χάρισε τα ψαράκια που δεν ταιριάζουν στο πρότζεκτ σου.
Βάλε αληθινά φυτα και κάνε το ενυδρείο κομμάτι φύσης!
Βγάλε αν τυχών έχεις ναυάγια΄,γεφυρούλες και διάφορα "διακοσμητικα" για ενυδρεία..μπογιατσμένα βότσαλα..
Αυτά θα έκανα εγώ...η απόφαση δική σου!!
Παλιά 14-02-10, 14:31
Junior Member

Προεπιλογή

Φυτό έχω ήδη βάλει ένα, και είμαι ευχαριστημένος υπο την έννοια οτι δέ λερώνει το ενυδρείο, δέν έχει χαλάσει κτλ..
Αν και ξέρω πως δέν είναι σωστό, το φίλτρο το πλένω με καυτό νερό βρύσης (χωρίς απορρυπαντικά φυσικά...) και μετά το τοποθετώ ξανά μέσα.
Όσες φορές δοκίμασα να το πλύνω με νερό απο το ενυδρείο, δέν έμεινα ευχαριστημένος. Έχω ένα σφουγγάρι με το οποίο κάνω μόνο αυτή τη δουλειά, και με αυτό το καθαρίζω κάτω απο ζεστό τρεχούμενο νερό. Σκέφτομαι να αλλάξω και τα φίλτρα του μέσα, και να τα αντικαταστήσω με φίλτρα άνθρακα..
Για να κάνω τις μετρήσεις, υπάρχει κάποιο ειδικό kit που ζητάω?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-02-10, 14:41
Member

Προεπιλογή

Έχω φυτά για πάνω από ένα χρόνο..και πολλά απο αυτά πολλάπλασιάστηκαν!πέρα απο διακοσμητικά στοιχεία βοηθάνε στη βιολογία του ενυδρείου!κατά τη γνωμη μου και με άλλα φυτά θα είναι πίο ωραίο το ενυδρείο σου!κοίτα για εχυνοδωρους,ανουμπίες και διάφορα άλλα εύκολα!
Με καυτό νερό κάνεις ζημιά στη δυνατότητα του φίλτρου να διασπάει την αμμωνία.Δεν χρείαζεται να γυαλίζει το φίλτρο,απλά να έχει ικανοποιητική ροη..η λίγη μπίχλα οσο δεν μειώνει την ροη κάνει πολύ καλο στην ποιότητα του νερου..
Παλιά 14-02-10, 15:09
Junior Member

Προεπιλογή

Βρήκα λοιπόν και τα ονόματα απο τα περισσότερα ψαράκια μου...
Εχω λοιπόν 5 Ballon-Platy, 3 Tanichthys albonubes, 1 γλύφτη και άλλον έναν αρσενικό που στο pet-shop που τον αγόρασα μου είπανε οτι είναι "Αφρικάνος". το επιστημονικό του όνομα δέν το βρήκα...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές