|
|||
|
|||
γέννα κιχλήδας
καλησπέρα! μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? γεννάν οι κηχλίδες μου.. τα αλλάζω ενυδρείο τα αυγά και τα βάζω σε ένα άλλο ενυδρείο χωρίς ψάρια,αλλά μετά από ένα μήνα με ενάμιση ψοφάνε τα νεογνά .
τι μπορεί να φταίει? σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! |
|
||||
|
||||
πες μας πρωτα τι ψαρια εχεις....
σε τι ενυδρειο ... και που βαζεις τα αυγα που λες...??
|
||||
|
||||
Καλώς ήρθες καταρχάς!
Συνήθως οι κιχλίδες φροντίζουν μόνες τα μωρά τους και δεν χρειάζεται να επεμβαίνουμε. Τι είδος κιχλίδες έχεις; δώσε και μερικές πληροφορίες για το ενυδρείο σου.
|
|||
|
|||
γειά σας κι από μένα! το ενυδρείο που είναι τα ψάρια είναι 160 λίτρα και οι κιχλήδες μου είναι jordanella floridae
επειδή μου τα τρώνε οι γονείς και τα σαμουράι ανάγκαζομαι και τα βάζω σε ένα άλλο μικρότερο ενυδρείο 70 λίτρων για να είναι μόνα τους |
|
||||
|
||||
καλως ηρθες!
εκει εχεις φιλτρανση?? τι μετρησεις εχεις στο ενυδρειο και τι ρουτινα ακολουθεις? (για το 2ο ενυδρειο μιλαω)
|
||||
|
||||
Σημείωση Θεσσαλονικιού moderator :
Σαμουράι = Labidochromis caeruleus Kαι τα jordanella floridae δεν είναι κιχλίδες |
|
||||
|
||||
καλοοοο!
|
|||
|
|||
έχω φίλτρο ναι (κεραμικά μακαρόνια) και έχω αγοράσει κάποια ειδικά στικ για μέτρησεις του νερού τα οποία μου δείχνουν ότι και από αμωνία και από pH είναι οκ
κάνω αλλαγή του νερού τακτικά.. και τα ταίζω 3 με 4 φορές την ημέρα! |
|
||||
|
||||
τα στικακια παορυσιαζουν λιγο θολο το τοπιο...και δεν εχουν μετρηση αμμωνιας...
ισως σε 1 -1,5 μηνα τα μικρα μεγαλωνουν -αρα και απεκκρινουν- τοσο που η φιλτρανση δεν επαρκει...αν ειναι σε μεγαλους αριθμους...και με πολυ ταισμα..ισως πρεπει να κανεις και καθημερινες αλλαγες νεορυ... οπως και να εχει..αν δε βλεπεις συπμτωματα στα ψαρακια και απλα πεθαινουν τοτε ειναι μαλλον κακης ποιοτητας νερου....την επομενη φορα να εισαι προετοιμασμενος με υγρα τεστ.
|
|||
|
|||
για την ονομασία 100% δεν είμαι σίγουρος. έχω 3 με 4 χρόνια που τα αγόρασα.
είναι κιχλήδες και τα έχω μαζί με σαμουράι. είναι κόκκινα με μπλε ηλεκτρικ βούλες |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το όνομα "σαμουράι" το συναντάμε μόνο στην Θεσ/νίκη. |
|
||||
|
||||
Τα jordanella floridae ;;
|
|
||||
|
||||
|
|||
|
|||
Παράθεση:
όχι δεν είναι αυτά φίλε ------------------------- ναι αυτά εννοώ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Sasodim : 05-02-10 στις 23:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Τότε δεν έχεις jordanella floridae όπως λες.
|
|
|||
|
|||
ναι μάλλον δεν λέγονται έτσι. έχω χρόνια που τις αγόρασα και δεν θυμάμαι την ακριβή ονομασία τους. είναι κιχλήδες ωστόσο κόκκινες με μπλε μικρές βούλες.
------------------------- http://aquatab.net/galerie/detail/420/ τα βρήκα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Sasodim : 05-02-10 στις 23:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
νομιζω οτι λεγοντε juwel
|
||||
|
||||
hemichromis lifalili... http://upload.wikimedia.org/wikipedi...i_(female).JPG
|
|||
|
|||
ναι έχεις δίκιο έτσι λέγονται!!!
|
|
||||
|
||||
αυτη ειναι η εμπορικη τους ανομασια που επισεις οπως ειπε ο george πιο επανω την εδωσαν τα καταστηματα ονοματα δεν λεμε........ κατα αλλα οπως σε ειπε ο panos/ alex ειναι το Hemichromis liffalili
|
|||
|
|||
ευχαριστώ παιδιά για τη βοήθεια στην ονομασία τους.. ωστόσο γνωρίζει κανένας το λόγο που μου ψοφάνε? υπάρχει κάτι που δεν κάνω ίσως?
|
|
||||
|
||||
Πήγαινε στην κατηγορία "ασθένειες",συμπλήρωσε τη φόρμα για να μας δώσεις επιπλέον στοιχεία.
|
|
||||
|
||||
κιχλιδες
Γεια σου φιλε μου. Εχω της ιδιες κιχλιδες με σενα ,εχω βγαλη αρκετες γεννες ,ρωταμε οτι θελεις ξερω αρκετα για αυτες της κιχλιδες.Αυριο θα παω στην συγκενρωση θα με βρεις εκει .
|
|
|||
|
|||
Τις λέμε και "μπουγάτσα με ψάρι"
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Γεια σου .Μαλον δεν διαβασες οτι ξερω πολλα για της κιχλιδες που εχης και δεν θελεις να ρωτησης κατι ,?
|
|
||||
|
||||
καλησπερα. σορρυ το "προσπερασα" το ποστ σου διαβαζοντας βιαστικα....σε μενα αναφεροσουν?? δε το καταλαβα...με μπερδευει η παραθεση που εκανες...
αν αναφερεσαι σε μενα....δυστυχως δε μενω θεσσαλονικη και δε θα μπορεσω να ειμαι αυριο μαι σας οσο και να το ηθελα... ποιες κιχλιδες απ'ολες εννοεις?? γιατι εχω 5 διαφορετικα ειδη κιχλιδων στα ενυδρεια μου αυτη τη στιγμη...
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Ξερεις τι λαθος συμβαινει δηλαδη?
|
|
|||
|
|||
Φίλε μου ξέρεις στα 5-6cm που μου είναι πως μπορώ να ξεχωρίζω ζευγάρι; Έχω 6 και θέλω να μειώσω τον πλυθησμό να μου μεγαλώσουν.Πώς ξεχωρίζω τα αρσενικά από τα θυληκά;
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γέννα :-) | lion | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 96 | 04-12-09 23:55 |
Γέννα | CostasD | Malawi | 22 | 04-05-09 14:33 |
1η γέννα... | sidirchris | Ζωοτόκα | 12 | 03-07-08 10:06 |
γέννα | STAYROS18 | Malawi | 3 | 24-09-07 21:04 |
Άλλη μια γέννα... | Fonamstel | Ζωοτόκα | 10 | 22-06-04 14:28 |