|
|
||||
|
||||
![]()
Η προσωπική μου εμπειρία: κι εγώ με το εσωτερικό ξεκίνησα, και άρχισα να ψάχνομαι για αναβαθμίσεις. Αρχικά άλλαξα τα υλικά σε σιποραξ, μετά πήγα σε εξωτερικό φίλτρο. Μετά από όλα αυτά η γνώμη μου είναι ότι βασικά δε χρειάζεται να το πειράξεις - μια χαρά ειναι και τα υλικά του - εκτός αν πας σε πολύ μεγάλη ιχθυοφόρτιση.
Ένας λόγος να το ξηλώσεις έιναι το αισθητικό θέμα (εγώ γι'αυτό το έβγαλα). Αλλά λάβε υπόψη σου τα εξής: 1. η αντλία του η μαμίσια βγάζει πολύ καλή ροή (δεν έχει σωλήνες και δε χρειάζεται να ανεβάζει το νερό ψηλά όπως το εξωτερικό) την οποία μπορει να μην έχεις με το εξωτερικό. Σαν παράδειγμα: το JBP e900 και το eheim ecco pro 300 μου βγάζουν γύρω στα 400-450λ/ώρα, αρκετά κάτω από τις ονομαστικές τους τιμές (600-700λ/ώρα). Το εσωτερικό της Juwel λέει 600λ/ωρα και βγάζει κάτι πολύ κοντά σε αυτό. 2. Με το εσωτερικό φίλτρο δεν έχεις διαρροές από βανάκια, σωλήνες κλπ. |
|
||||
|
||||
![]()
Πόσα ψαράκια όμως μπορούμε να πούμε μεγάλη ιχθυοφόρτιση?
Για παράδειγμα 20 καρδινάλιοι+10 cory είναι μεγάλη ιχθυοφόρτιση?
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά είσαι, απλά θα πρέπει να προσέξεις το ph νερού σου γιατί Θεσσαλονίκη έχουμε σκληρό αλκαλικό νερό ενώ τα ψαράκια που αναφέρεις θέλουν μαλακό όξινο νερό δηλαδή θα χρειαστείς Α/Ο ή τύρφη ή CO2
|
||||
|
||||
![]()
Για την φίλτρανση δεν παίζει ρόλο μόνο η ιχθυοφόρτωση.
Παίζει ρόλο το αν έχεις φυτά ή όχι, οι παράμετροι του νερού κλπ. Θα έλεγα ότι είναι απαραίτητο να έχεις 2 φίλτρα. Αφ'ενός λόγω του ότι θα έχεις περισσότερο υλικό φίλτρανσης και αφετέρου είναι το θέμα ασφάλειας. Σε περίπτωση που κάτι πάθει το ένα φίλτρο, θα έχεις το 2ο μέχρι να δεις τί θα κάνεις με το "χαλασμένο". Επίσης, θα έχεις καλύτερη κυκλοφορία (βάζοντας το εξ. φίλτρο στην αντίθετη μεριά του εσωτερικού).
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετατροπή σε εσωτερικό φίλτρο! | StelMex | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 23-11-09 01:07 |
Υλικά για φίλτρο Juwel Compact (εσωτερικό) | xontros | Γλυκό νερό - Γενικά | 41 | 05-02-09 15:14 |
εσωτερικό φίλτρο | pipis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 11-07-08 10:57 |
DIY εσωτερικό φίλτρο στο νεο ενυδρειο | Nik25 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 16-01-07 22:37 |
CO2 και εσωτερικό φίλτρο | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 04:55 |