|
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Μπραβο σου εξαιρετικο.
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο σου για το άρθρο, αυτή την cuba δε είναι τόσο λαχταριστή στην φωτογραφία που μου έρχεται να την φάω !!!
|
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ωραιο αρθροοοο!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ και πάλι παιδιά να είστε καλά.....
![]() ![]() ![]() Παράθεση:
φίλε giannisqq ο ένας λόγος που κάνουμε αυτού του είδους την καλλιέργεια είναι αυτός... για να μπουν στο ενυδρείο. ![]() ![]() Παράθεση:
λαχταριστή δεν λές τίποτα...φαντάσου εγώ που την βλέπω κάθε μέρα τι παθαίνω ![]() ![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
η διαφορα ειναι οτι μεγαλωνουν πιο γρηγορα απ"τι στο ενυδρειο?και επειτα τα βαζουμε μεσα?
|
|
|||
|
|||
![]()
Πιο "σιγουρα", και ειναι πιο "γερα" οταν τα βαλουμε στο (πολλες φορες ανετοιμο να τα δεχτει) ενυδρειο.
Το σχημα και η υφη τους ειναι λιγο διαφορετικη απο οτι οταν ειναι βυθισμενα στο νερο. Αφου τα βαλουμε, τα καινουργια φυλλα που θα βγαλουν θα ειναι στην υδροβια μορφη, και σιγα σιγα θα αποβαλλουν τα παλια "εναερια" φυλλα τους. Μεχρι να γινει αυτο, θα φαινονται λιγο περιεργα οπως εδω: ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
πολυ καλο θα το δοκιμασω!!να σαι καλα για τις συμβουλες!!!
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() Παράθεση:
Γενικά η “Cuba” σε καλλιέργεια εντός σπιτιού θέλει καλό φωτισμό… οπότε τι είδους λάμπα έχει το φωτιστικό? Σε μία μικρή καλλιέργεια που είχα κάνει χρησιμοποίησα κάτι παρόμοιο αλλά η λάμπα ήταν τύπου spot στα 25 watt. Γενικά να χρησιμοποιείς Τ8 ή Τ5 λάμπες για μεγαλύτερα δοχεία ή PL για μικρότερα . (εγώ χρησιμοποιώ Τ8 1x18 Watt ή και 2x κάποιες φορές 1 daylight και 1 grolux πάντα ανάλογα το δοχείο ). Θα περιμένεις λίγες μέρες μέχρι να το φυτό να προσαρμοστεί σε αυτό το περιβάλλον. Για αρχή ψέκαζε κάθε 2-3 μέρες, το χώμα πρέπει να είναι συνέχεια υγρό-νοπώ και το (καπάκι-ζελατίνα) να έχει υγρασία. Μόλις προσαρμοστεί το φυτό και αρχίσει να αναπτύσσετε κάθε 3-4 μέρες... μετά εσύ θα κρίνεις το πότε είναι απαραίτητο συν ότι η καλλιέργεια θα πάρει μόνη της την ανοδική πορεία και θα είναι ακόμα πιο απλά τα πράγματα (προσοχή μην το παρακάνεις με το ψέκασμα). Για τα άλλα φυτά ισχύουν τα ιδια… ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ok, σε ευχαριστω!...
τρυπες στην ζελατινα θα κανωσε 3-4 μερες?... |
|
||||
|
||||
![]()
AQUA PURA εισαι καταπληκτικος οπως και τα αρθρα σου!
η δημιουργικοτητα συνεπαγεται για οποιον διαβασει αυτο το αρθρο. πολυ καλο! |
|
||||
|
||||
![]()
μπορει να μου πει καποιος απο που μπορω να παρω μηχανημα το οποιο να βγαζει υγρονεφωση η οτι αλλο καλυτερο πιστευετε οτι μπορει να κανει ετσι ωστε να καλυψη ενα ενυδρειο 144λιτρα?
|
||||
|
||||
![]()
Ελπίζω όλα να βρίσκονται στον ίδιο όροφο!!!! πολύ καλό το άρθρο!!
|
||||
|
||||
![]()
Java moss,pellia,Lilaeopsis brasiliensis...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
...πολυ ωραιο ποστ ..σιγουρα μετα απο αυτο το ποστ θα προσπαθησουν πολλοι να κανουν κατι αναλλογο!
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Την ζελατινα που εχω, εχει γεμισει υγρασια και νομιζω οτι δεν περναει και πολυ φως.. τι να κανω..
|
|
||||
|
||||
![]()
παρα πολύ καλό αρθρο συγχαρητηρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tι γίνεται αν παραμείνει το φίλτρο εκτός νερού? | kalaxan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 08-12-09 22:24 |
Alternanthera Lilacina εκτός νερού | chrisx | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 02-09-08 21:10 |
Πλάσματα (!) γλυκού νερού (εκτός ψάρια) | puravlos | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 25-05-08 11:41 |
Τι γίνεται με τις ασθένειες εκτός νερού; Έχουν παρατηρηθεί μικρόβια σε ανθρώπους; | batman_gardiki | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 22-03-08 20:40 |
καλλιέργειες σκουληκιών | koko | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 02-03-05 22:25 |