|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
SAE(Crossocheilus siamensis)
Έχουν κάποια εμπορική ονομασία τα SAE(Crossocheilus siamensis)? Πώς τα ζητάμε από τα πετ-σοπ? Α! Και κάτι ακόμα! Τα κριμπς γέννησαν. Αν βάλω SAE θα μου φάνε τα μικρα? Είχα δοκιμάσει apple snails και gyrinocheilus anymonieri και στις δυο περιπτώσεις κατέληξαν σε άγριο τσακωμό με τα kribs(πριν γεννήσουν)!
|
|
||||
|
||||
εχεις καμια φωτογραφια να δω πως ειναι?
------------------------- τα SEA Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannisqq : 29-12-09 στις 23:28 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...0siamensis.htm
αντιγραφω:Είναι ειρηνικά ψάρια και δεν ενοχλούν τους άλλους συγκάτοικους του ενυδρείου, ακόμα και είδη που είναι πιο μικρά από αυτά. |
|
||||
|
||||
εχουν προβλημα με labidos?
|
|
||||
|
||||
δεν ξερω...αλλα δεν νομιζω κιολας....τι να πω ...αφου λεει ετσι..ας μας πουν ι πιο εμπειροι
|
|
|||
|
|||
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
παιδες με labeo δεν μπαινει τα τσακιζουν στο κυνηγι τα sae
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Με kribensis δεν έχω εμπειρία, αλλά κοιτώντας λίγο το ενυδρείο σου, μου φάνηκε ότι έχεις ελάχιστες κρυψώνες. Αυτό σημαίνει πως όποιο ψαράκι φανεί ως απειλή στα kribensis δεν θα έχει που να κρυφτεί και θα περάσει δύσκολες ώρες. Κάτι τέτοιο υποθέτω πως έγινε και με τα νέον σου. Όταν έχεις ψάρια που γίνονται τόσο επιθετικά, όπως τα kribensis σε περίοδο αναπαραγωγής, πρέπει οποσδήποτε να παρέχεις αρκετές κρυψώνες. Ιδίως σε 100 καθαρά λίτρα. Όσον αφορά τα SAE, πιστεύω πως είναι λάθος επιλογή για το ενυδρείο σου. Πρώτα από όλα το ψάρι γίνεται αρκετά μεγάλο. Φτάνει εύκολα τα 15 εκατοστά. Επίσης ζεί σε κοπαδάκι και του αρέσει το κολύμπι. ¶ρα θέλεις τουλάχιστον μιά τετράδα. Όπως καταλαβαίνεις τα λίτρα σου δεν φτάνουν. Είχα κάνει την ίδια επιλογή, βάζοντας δύο SAE σε αντίστοιχο ενυδρείο, αλλά όταν άρχισα να το ψάχνω λίγο παραπάνω, τα λυπήθηκα και τα έδωσα. Το ένα συνεχώς κυνηγούσε το άλλο. Δεν ενοχλούσαν κανένα άλλο ψάρι, αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο το ένα SAE να είναι συνεχώς κρυμένο και καταδιωκόμενο... Ούτε βέβαια θεωρώ σωστό να βάλεις μόνο ένα SAE στο ενυδρείο σου. Συμφωνώ με τις απόψεις του georgarask. Δύσκολα κάποιο ανάλογο ψάρι θα επιβιώσει από την πίεση των kribensis σε αυτά το λίτρα...
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
|||
|
|||
Φίλε μην το δοκιμάσεις, είχα 2 SAE μαζί με ένα ζευγάρι κριμπς και τα πήγαιναν μια χαρά, κανένα πρόβλημα.
Μέχρι που τα κριμπενσάκια αποφάσισαν να κάνουν οικογένεια, γέννησαν και τώρα πια δεν έχω SAE. |
|
||||
|
||||
Το κακό είναι τώρα με τη γέννα έχουν λιγοστέψει γενικά τα ψάρια στο ενυδρείο μου! Τσάκισαν 3 νέον(Έσωσα 2). Ότι ψάρι βυθού κι αν δοκίμασα έπεφτε πολύ ξύλο! Περίεργα ψάρια τα κριμπς! Έχετε να προτείνετε κάποιο αλγοφάγο εσεις?
|
|
|||
|
|||
Στο μόνο αλγοφάγο που δεν θα του την "πέσουν" τα κριμπς, είναι ο ... μαγνήτης καθαρισμού από τις άλγες.
|
|
||||
|
||||
Χα χα! Τελικά ίσως να καταλήξω εκεί! Αλλά άλλη χάρη έχει το φυσικό αποτέλεσμα!
|
|
||||
|
||||
τα ΣΑΕ τρωνε μονο πρασινη τριχοειδη και δεν κανουν τιποτε στα τζαμια
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πέφτουν τα φυλλα στις Hygrophila Corymbosa Siamensis | wcpaeb | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 5 | 20-05-09 23:24 |
hygrophila siamensis | fotis478 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 19-08-08 19:45 |
Hygrophila corymbosa "siamensis" | stav | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 06-10-06 06:34 |