|
¶λλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε μου έχεις όλη την καλή διάθεση προφανώς να με βοηθήσεις, αλλά απαντάς σε κάτι για το οποίο έχω ασχοληθεί περισσότερο από εσένα και λες τα ίδια που είπες και στο προηγούμενο ποστ, ενώ ήδη σου είπα ότι κάνεις λάθος. Το ότι γράφει κάποιος ένα οδηγό δε σημαίνει ότι έχει και δίκιο. Δηλαδή άμα γράψω εγώ ένα ανάλογο κείμενο και λέω ότι χρειάζεται κανονικά στρώσιμο θα είναι όλα καλά; Σου ξαναλέω ότι ήδη από το δεύτερο ποστ υπάρχει η εξής απάντηση:
Για ποιο λόγο να καυαστρέφουμε την βιολογία του φίλτρου? Η αμμωνία δεν κάνει καλό σε κανένα ζώο, πόσο μάλλον όταν έρχεται σε επαφή με τα μάτια του, οπότε καλύτερα να κρατήσουμε την βιολογία του φίλτρου. Και παρακάτω: Τώρα η ποιότητα του νερού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ένα φίλτρο για ενυδρεία (κάνιστρο) είναι απαραίτητο και εύκολο στον καθαρισμό. Όταν όμως το χελωνάκι είναι μικρό και το βάθος του νερού δεν είναι κατάλληλο για την χρήση φίλτρου (λόγω ρηχότητας), τότε είναι απαραίτητες οι συχνότατες αλλαγές νερού με φρέσκο και αποχλωριομένο με αντιχλώριο. Επίσης αν πας στο reptile salonica όπου και με παράπεμψες θα δεις και εκεί ότι όλοι λένε για στρώσιμο του φίλτρου και για λεπτομέρειες του πώς θα γίνει αυτό αν θυμάμαι καλά παραπέμπουν και εδώ μέσα. Αν μπορέσεις να με βοηθήσεις με τις απορίες μου θα το εκτιμήσω γιατί στρώνω για πρώτη φορά και επίσης θέλω να ξέρω αν έχει πρόβλημα ο θερμοστάτης μου. |
|
||||
|
||||
![]()
τη να σου πω μάλλον εσύ δε καταλαβαίνεις
είχες ποτε νεροχελώνες ??? επειδή είχα άκου άσε το στρώσιμο του φίλτρου και κοίτα να της αλλάζεις νερό κάθε 2-3 μέρες και άμα βάλεις φίλτρο να το πλένεις καλά σε κάθε αλλαγή δε φαντάζεσαι ποσο βρώμικες είναι μη κανεις τη βλακεία να αφήσεις το νερό ένα μηνα δε θα μπορείς να μπεις μέσα στο σπίτι από τη βρόμα αυτά από μένα άμα θες ακούμε άμα δε θες μαράθηκα ------------------------- εδω για το στρωσιμο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656 ενα μηνα κραταει στο λεω και τη προβλημα εχει ο θερμοστατης ???????? ------------------------- εκει που ανεβαζεις κατεβαζεις τη θερμοκρασια εχει ενα κουμπακι ανεβασετο γυρνα τη ροδελα εκει που λεει το θερμομετρο πατα το κουμπακι και εισαι ετοιμος ------------------------- βγαλε και μια φωτο το θερμοστατη μην ειναι αλλο μοντελο απο τον δικο μου και παιδευεσε
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 24-01-10 στις 12:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ δεν καταλαβαίνω;
Ενδεικτικά: Post #3 http://reptilesalonica.ipbhost.com/index.php?showtopic=5065 Post #27 http://reptilesalonica.ipbhost.com/i...pic=3249&st=20 Το πώς γίνεται το στρώσιμο το έχω διαβάσει και αυτό που μου λες αλλά δεν μου λύνει την απορία για το θόλωμα από την πρώτη μέρα. Ξέρω ότι θα θολώσει αλλά δεν το περίμενα έτσι απότομα και για αυτό ρωτάω τους έμπειρους. Ο θερμοστάτης μου έγραψα ότι είναι ρυθμισμένος στους 32 για να βοηθήσω στην αναπτυξη της βιολογίας και δεν έχει ξεπεράσει τους 27 το νερό. Έγραψα ότι είναι Eheim Jager 50W (είναι για 30-60 λίτρα και έχω 30) και ρυθμίζεται ακριβώς όπως μου λες. |
|
||||
|
||||
![]()
εκει που ανεβαζεις κατεβαζεις τη θερμοκρασια εχει ενα κουμπακι
ανεβασετο γυρνα τη ροδελα εκει που λεει το θερμομετρο πατα το κουμπακι και εισαι ετοιμος ------------------------- βγαλε και μια φωτο το θερμοστατη μην ειναι αλλο μοντελο απο τον δικο μου και παιδευεσε καπακι εχει το ενυδρειο ??? αν οχι βαλε ενα
|
||||
|
||||
![]()
Καπάκι θα μπει όταν θα είναι έτοιμες να μπουν και οι χελώνες για να στηρίξω και τη UVB. Φωτογραφία σε καμιά ώρα γιατί δεν είμαι τώρα στο ενυδρείο, αλλά δεν είδα κουμπάκι. Ελπίζω απλά να είμαι τόσο χαζός!
------------------------- Ορίστε ο θερμοστάτης, δουλεύει συνέχεια και ακόμα ίσα ίσα στους 27 η θερμοκρασία. ![]() Σήμερα καθάρισε αρκετά το νερό, οπότε μάλλον ήταν από την αμμωνία. Αν πάντως πιστεύετε ότι ήταν από κάτι άλλο πείτε μου να το διορθώσω. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη exelix : 24-01-10 στις 13:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δεν εινα σαν τον δικο μου
δεν ειχε οδηγιες αμα εχει αποκλιση πως τον φτιαχνεις και αν τον φτιαχνεις ο δικοσ μου εχει ειναι βεβαια λιγο ποιο παλιο μοντελο αλλα ιδια μαρκα παντος αμα ειναι αναμενος μη τον ξανα βγαλεις απο το νερο μπορει να παθεις ηλεκτροπληξια η να καεις
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
εγω δε το ηξερα και το επαθα προχθες αυτο που τον εβγαλα απο ενα μπιτονι νερο που ζεσταινα.. και εσκασε στη κυριολεξια.. ευτυχως α) τον κραταγα απο το καλωδιο οποτε δε με χτυπησε το ρευμα 2) εσκασε μεσα στο δοχειο οποτε τα θραυσματα εξωστρακιστηκαν μεσα στο δοχειο |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχάριος - νέο ενυδρείο - χαλίκι/πέτρες/στρώσιμο | aquaman | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 24-08-08 17:04 |
Αρχαριος με χελωνάκια | ntararis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 31-01-08 09:03 |
Στρώσιμο Εξωτ. φίλτρου σε υπάρχον ενυδρείο | Moutralewn | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 1 | 23-11-07 14:45 |
Στρώσιμο μετά το στρώσιμο | dimitris21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 15-06-06 00:15 |
Ενυδρείο για χελωνάκια | spirit | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 05-09-03 17:47 |