|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε δικά μου ενυδρεία έχω κάνει το παρακάτω πείραμα 2 φορές με διαφορετικά είδη την κάθε φορά: Στημένο ενυδρείο, βάζω ψάρια και μετά απο κάποιο διάστημα βάζε φυτά (βαλισνέριες, ανούμπια). Τις κάνουν σαλάτα. Μετά απο κάποιο διάστημα ξεστήνω (για να βγάλω τα μπόλικα μωρά) και ξαναστήνω (με διαφορετικό aquascape), βάζω βαλισνέρια και κερατόφυλλο (!!!!!) στην επιφάνεια και κατόπιν ρίχνω τα ψάρια πάλι μέσα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν ακούμπησαν τα φυτά ποτέ. Η 3η φορά που δοκίμασα ήταν πρόσφατα σε ένα 400άρι που διατηρώ με maingano F1 kai Tropheops Likoma. Τα ψάρια όχι μόνο δεν τρώνε τα φυτά (βαλισνέρια συγκεκριμένα) αλλά καθαρίζουν και τα φύλλα αν πιάσουν πάνω άλγη!! Έτσι συμπέρανα ότι αν τα ψάρια βρουν εξ'αρχής μέσα τα φυτά τα λαμβάνουν ώς μέρος του περιβάλλοντος και δεν τα πειράζουν. Αν τα βάλεις μετά τα εκλαμβάνουν ως τροφή (και "παραβίαση" της περιοχής τους) και τα κατασπαράζουν. Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ενδιαφέρον!!!
|
||||
|
||||
![]()
Έχει μια λογική αυτό που λέει ο Mutralewn αλλά εγώ δεν το έχω παρατηρήσει σε βάθος χρόνου.
Έχει να κάνει περισσότερο με το είδος της βασικής τροφής του ψαριού στη φύση και με την μορφολογία του στόματος και των δοντιών του. Παράδειγμα τα Pseydotropheus και τα Metriaclima που είχα,είτε έβρισκαν τα φυτά είτε έμπαιναν αργότερα,δεν "ξύριζαν" μόνο την άλγη απο τις πέτρες αλλά έτρωγαν και τα φύλλα των φυτών. Τα Labido,maingano (και τα Tropheops) τρώνε και άλγη αλλά στη φύση τρέφονται κυρίως με διάφορους μικροοργανισμούς,καβουράκια,οστρακόδερμα που ζουν στην περιοχή τους. (γι αυτό το ενυδρείο μου κοντεύει να γίνει φυτεμένο ![]() υγ.Mutralewn περισσεύει κάνα θηλυκό maingano? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Tόσα χρόνια έχω δοκιμάσει φυτά όπως anubia (σε πολλά είδη και μεγέθη),valilsineria,crinum calamistratum,crinum thaianum,crinum natans.
Tα έχω δέσει σε πέτρες, τα έχω σφηνώσει ανάμεσα σε πέτρες, τα έχω φυτέψει. Αν θέλουν να τα ξηλώσουν θα τα ξηλώσουν. Κάποια στιγμή βαρέθηκα να τα μαζεύω από την επιφάνεια. Τρώνε τα φύλλα, τους βλαστούς και μένει μόνο το κοτσάνι ή ο βολβός. Η διατροφή τους είναι αυτή που ενδείκνυται άρα δεν τίθεται θέμα να τα τρώνε γιατί δεν τους καλύπτει αυτή που τους δίνω. Υπάρχουν φορές που το βλέπουν και σαν παιχνίδι. Πιο ζημιάρικα είναι τα acei, τα socolofi και λιγότερο τα labido και τα iodotropheus. |
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά, δεν ξέρω.
Αυτά έχω παρατηρήσει εγώ. Τα ψάρια στα οποία το έχω παρατηρήσει είναι σε Tropheops, Maingano, Labido, Socolofi και Acei. Εννοείται ότι το ίδιο "πείραμα" θα γίνει και σε όσα είδη πέσουν στα χέρια μου απο εδώ και πέρα. Κλεόβουλε, τώρα έχω κάποια θηλυκά μικρά αλλά τα έχω...τάξει. Πριν λίγες ημέρες έβγαλα γέννα οπότε θα σε έχω υπόψη μου σε μερικούς μήνες. Θύμισέ το μου πάλι. Βασικά κι εγώ θα ήθελα καμιά θηλυκιά ενήλικη σε τελικό μέγεθος (για να ανανεώσω λίγο το "αίμα") αλλά με προβληματίζει το ότι τα δικά μου είναι F1 και θα ήθελα να βρω κάτι αντίστοιχο (ψύλλους στ'άχυρα ψάχνω...το ξέρω...)
|
||||
|
||||
![]()
F1
![]() Θα σ' έχω στο νου μου.Εχω 3 μικρά(1,5-2cm)που επιζούν απο την τελευταία γέννα αλλά θέλω να ανανεώσω το αίμα. Χωρίζεις τη θηλυκιά πριν γεννήσει? Το κάναμε μπάχαλο το ποστ του Πάνου αλλά δεν πειράζει ας μαθαίνει ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αρκεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το F1 πέρα από HELP.....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αφήνω την φύση να δράσει και προτιμώ να μην τις στρεσάρω. Όταν κάνουν εμφάνιση τα μωρά, τα σιφωνάρω με αλφαδολάστιχο και τα βάζω στην γεννήστρα. @lingistis: Γιάννη, αυτό λογικά ισχύει, με το δεδομένο ότι ο πατέρας θα μείνει ο ίδιος γιατί θα μεταφερθούν τα "άγρια" γονίδια του στους γόνους....αλλά μετά απο μερικές γενιές με πατέρα τον F1 και μάνα κάποιο άλλο, τότε ίσως να είναι αλλιώς. Βέβαια, σε τελική ανάλυση, αυτά μικρό ρόλο παίζουν, αν βρεις ψάρια μορφολογικά σωστά και όιχ εκφυλισμένα, όπως σωστά αναφέρεις. Πάντως, τον τελευταίο καιρό, απο ότι βλέπω στα μαγαζιά, έχουμε πήξει στα υβρίδια maingano.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερώτηση για βιοτοπικό | theodarras | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 30-12-09 19:57 |
Βιοτοπικό Δίσκων | satrianius | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 34 | 01-09-08 12:20 |
Βιοτοπικά ενυδρεία. | safi | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 02-07-07 16:54 |
Απορίες, πολλές απορίες... | oikonm | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 25-06-07 22:35 |
Απορίες JBL AquaDur Malawi/Tanganyika | Apostolis | Malawi | 8 | 20-05-06 09:24 |