|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
κομπλε με μανομετρο? και μτα θελω κοντρολερ και ηλεκτροβανα?
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
σκετη μπουκαλα , βεβαια εγω πηρα μια τρικιλη απο φιλο με πυροσβεστηκα ειδη τσαμπα :P τα αλλα τα ειχα , αν ψαξεις μεσα στο φορουμ καπου διαβαζα το κοστος για καθε εξαρτημα που χρειαζεσαι για το διοξειδιο ( ηλεκτροβανες ,μανομετρα και τα σχετικα )
|
#3
|
||||
|
||||
![]()
Παρε τηλεφωνο για τη μπουκαλα να ρωτησεις σε διαφορους και πας εκει που συμφαιρει περισσοτερο!! Συνηθως ειναι μαγαζια με πυροσβεστικα ειδη και δυσκολα θα βρεις μανομετρα εκει!
Οσο για τις ερωτησεις σου θα πρεπει να μας πεις τι ψαρια θελεις να φιλοξενησεις αλλα και τι φυτα θελεις (ευκολα - πιο ... δυσκολα?) Σε φυτεμενο γνωμη μου ενα καλο φιλτρο θα ηταν αρκετο ... ![]()
__________________
Gab at Facebook: https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/ https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/ Knowledge is having the right answer Intelligence is asking the right question |
#4
|
||||
|
||||
![]()
εχεις δικιο, αμελεια μου, στο ενυδρειο θα εχει αρκετους ροδοστομους και λιγες περλες, οσο για φυτα... παμω να φτιαξω ενα νυδρειο που να μπορει να φιλοξενεισει το 80%των φυτων... προσ το δυσκολο θα ελεγα...
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Καλο θα ειναι να διαλεξεις ψαρια που ζουν σε σκληρα νερα ... Οι ροδοστομοι χρειαζονται μαλακο και οξυνο νερο ... ποια ψαρια εννοεις λεγοντας περλες??
__________________
Gab at Facebook: https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/ https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/ Knowledge is having the right answer Intelligence is asking the right question |
#6
|
||||
|
||||
![]()
το ονομα τους ειναι κατι με perls κε μεγαλες καιρεες σαν μουστακια...
εχω ΑΟ για τουσ ροδοστομουσ και μονο... ------------------------- http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ster_leeri.htm γκουαραμι... περλ γκουαραμι.. ετσι το λεει... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kostas_pana : 12-01-10 στις 00:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Η αντιστροφη οσμωση που εχεις μαλακωνει το νερο παρα πολυ και μας βοηθαει να διατηρουμε σε σωστες συνθηκες τα ψαρακια! Το φυτεμενο ενυδρειο που θελεις και μαλιστα οπως το θελεις με τα λιπασματα ... θα μεγαλωνουν οι σκληροτητες και στην ουσια θα καταργεις την δουλεια που εκανε η οσμωση! Μονο με ευκολα φυτα που δεν εχουν πολλες "απαιτησεις"
__________________
Gab at Facebook: https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/ https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/ Knowledge is having the right answer Intelligence is asking the right question |
#8
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.eseasongear.com/sms122ma957.html εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Αρχικα θα ηθελα να σου πω οτι 400 λιτρα φουλ φυτεμενα ειναι ενα ακριβο σπορ και επισης ενα σπορ που θελει να του αφιερωνεις αρκετο χρονο!
Μιλαμε για 300 και ανω watt φωτισμο,300 και ανω watt θερμανση (2 x 150 ιδανικο),καθημερινη λιπανση,εβδομαδιαιες μετρησεις με υγρα τεστ,κλαδεμα περιπου καθε 15 -20 μερες και φυσικα ενα σοβαρο ποσο για τα εξοδα στησιματος οπως ενα καλο υποστρωμα (οχι απαραιτητο αν δεν βαλεις "γρασιδι" τυπου cuba κ.α.) μια 5κιλη μπουκαλα (σε 400 λιτρα ηψηλων απαιτησεων η δικιλη ειναι μικρη και θα θελει συχνα αναγομωση) και ενα καλο διαχυτηρα co2 (μπορεις βεβαια να κανεις πατεντα με εναν κυκλοφορητη),εξοδα για την αγορα φυτων. Δεν το λεω για να σε αποτρεψω απλα θα ηθελα να γνωριζεις τι θα εχεις να αντιμετωπισεις.Βεβαια σαν αποτελεσμα 400 λιτρα φουλ φυτεμενα θα ειναι κατι εξαιρετικο!!! Τωρα σε αυτα που ρωτας α)μπουκαλα κανε ενα τηλεφωνο εδω http://www.olympia-p.gr/ και ενα εδω http://www.revival.gr/0000000000 και ζητα μια μπουκαλα καταλληλη για co2,πες οτι ειναι και για ενυδρειο. Αφου παρεις την μπουκαλα πας εδω οξυγονοτεχνικη στη Δραγατσανιου Πειραιας για μανομετρα και μικρομετρικη βαλβιδα. Για ηλεκτροβανα συνιστω να πας στην http://www.tecnopneumatic.gr/ και περνεις την SIRAI που ειναι σουπερ και οικονομικη,επισης εκει περνεις και το αντιστοιχο σωληνακι tpu που ειναι καταλληλο για CO2 και τα ρακορ συνδεσης. Τωρα για το υποστρωμα το καλυτερο ειναι το ECCO COMPLETE αλλα ειναι και ακριβουτσικο,οπως επισης εξαιρετικα ειναι το AQUA SOIL & το FLOURITE αλλα και αυτα ειναι ακριβα και σε 400 λιτρα το κοστος θα ειναι πολυ υψηλο. Αν δεν βαλεις οπως ειπαμε γρασιδι με υψηλες απαιτησεις σε υποστρωμα μπορεις να βαλεις ενα απλο υποστρωμα και να βαλεις ταμπλετες βυθου στις ριζες των φυτων για λιπανση του ριζικου. Glo λαμπες συνιστω τις grolux sylvania απο καταστημα με ηλεκτρικα ειδη. Εντλερ σε φυτεμενο μπορεις να βαλεις αλλα αν δεν εχεις ψαρια που τρωνε τον γονο των εντλερ θα γεμισεις ψαρακια και σε φουλ φυτεμενο και 400 λιτρων δεν θα ειναι ευκολο να τα πιασεις. Αν βεβαια κανεις ενα φουλ φυτεμενο με φυτα μικρων απαιτησεων οπως ανουμπιες,βαλισνεριες,φτερες,κρινουμ,εχινοδορους κ.α. ο φωτισμος σου μπορει να ειναι και 150 watt, τα λιπασματα ελαχιστα μια φορα την εβδομαδα, οι μετρησεις οι βασικες,κλαδεματα σπανιοτατα,υποστρωμα απλο χαλικακι ή αμμο και μικροτερος φοβος αλγων. Και στις 2 περιπτωσεις θεωρω την μπουκαλα co2 απαραιτητη για υγεια και αναπτυξη των φυτων και αποφυγη αλγων Οσο για τον ογκο υποστρωματος που θα χρειαστεις θεωρω στα 400 λιτρα φυτεμενου 60-70 κιλα.
__________________
"Όταν μια γυναίκα κοιμάται μονή,είναι ντροπή για όλους τους άνδρες του χωριού..." Ν.Καζαντζακης |
#10
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το ενυγρειο θα καθαριστει και θα βολευτι πανω στη βαση του μεχρι να μαζεψω ολο τον απαρετητο εξοπλισμο, και μετα θα αρχισουν τα πειραματα. παιδια overtank φωτιστικα που βρισκω????? |
#11
|
||||
|
||||
![]()
Με 2 οβερτανκ θεωρω οτι εισαι μια χαρα.
Με 2 eheim 150 βατ εισαι επισης μια χαρα. Μεγαλοσωμα τετρα οπως τα Κονγκο τετρα σιγουρα αφανιζουν τον γονο. Αποφασισε αν θες γρασιδι και τι τυπου γρασισι θες και πες μας να σου απαντησουμε αν ειναι απαραιτητο το ακριβο υποστρωμα. Οβερτανκ φωτιστικα σε καλες τιμες στο νετ ( http://www.petcumulus.gr εξαιρετικο ελληνικο καταστημα διαδικτυακων πωλησεων επισης το γνωστο aquaristik k.a) και σε καλα ενυδρειακα καταστηματα (πχ το waterinn εχει μεσα στοκ να πας να δεις,και χτυπα και ενα τηλ στον Μανθο www.starfishaquariums.gr ).
__________________
"Όταν μια γυναίκα κοιμάται μονή,είναι ντροπή για όλους τους άνδρες του χωριού..." Ν.Καζαντζακης |
#12
|
|||
|
|||
![]()
Δες κι αυτό, νομίζω είναι ότι πρέπει για φωτισμό στα λίτρα σου.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36935 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συμβουλες αρχιτεκτονικης για φυτεμενα ενυδρεια. | Raven | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 18 | 08-02-11 18:59 |
12 λιτρα | andreas213 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 3 | 27-09-09 12:44 |
Πινακας για φυτεμενα. | Raven | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 02-12-08 10:46 |
φυτεμενα με γαριδες... | kanarini | Γαρίδες | 26 | 22-11-08 03:15 |
Νεα ενυδρεια 450 λιτρα και 300 λιτρα | Pritanis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 30-11-04 04:00 |