|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν ...
Ας τα πάρουμε από την αρχή .... 1. Στο πρώτο ενυδρείο 60 Lit έχω ψεύτικη διακόσμηση χαλικια για βυθό και 2 τιγρακια - 2 χειρες - 2 ρεντακια και εναν γλυφτη. Τι αλλαγές μπορώ να κάνω αγοράζοντας έστω και ένα ακόμα ενυδρείο 120 lit ώστε να ζήσουν καλύτερα τα ψαρακια ; 2. Από που μπορώ να προμηθευτώ όργανα μέτρησης νερού και σε τι τιμή παίζει ή όλη ιστορία αν πούμε ότι θα χρειαστούμε κάτι καλύτερο από τα τεστ aqua που χρησιμοποιώ. 3. Το δεύτερο ενυδρείο είναι 120 lit με biobox2 φίλτρο και θερμοστάτη ρυθμισμένο στους 25. Εχει την λάμπα από την αγορά και έχω κάπως ψιλή άμμο και φύτεψα αν το λέω σωστά και κάποια κλωνάρια που μου έδωσε ένας φίλος μου. Για δύο μέρες έριχνα νερό από το άλλο ενυδρείο με την υποτίθεται στρωμένη βιολογία. Οι μετρήσεις εαυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι ΝΟ3 = 50 ΝΟ2 = 1 GH >14D KH=10D PH=7.6 Εχω μέσα 7 γκαπι και τρια σαλιγκάρια πολύ μικρά.Δύο στριφτα και ένα στρογγυλό στο μέγεθος φακής. Πως προχωράω...... ???? Ευχαριστώ |
|
|||
|
|||
![]()
Όσο πιο γρηγορα μπορεις κάνεις αλλαγή νερού τουλάχιστον 30-50% με αντιχλώριο(προτείνω το seachem prime και βάλε λίγο παραπάνω να σπάσει και την αμμωνία και τα νιτρώδη) στην ίδια θερμοκρασία να πέσουν λίγο νιτρικά και νιτρώδη.Θα πρότεινα και αύριο μεθαυριο αλλαγή.
Το ενυδρείο σου είναι άστρωτο. Πόσο είναι η ΝΗ3/ΝΗ4? Πρέπει να βρεις επίσης άμεσα μπόλι από κάποιον γνωστό σου με στρωμένο ενυδρείο ή από το άλλο το ενυδρείο αν είναι στρωμένο.Τι μετρήσεις έχει? Δε ρίχνεις νερό.Ίσα ίσα έτσι κάνεις κακό και όχι καλό γιατί ανεβάζεις τα νιτρικά.Στραγγίζεις το σφουγγάρι-υαλοβάμβακα στο φίλτρο σου ωστε να μεταφερθεί αυτή η ''βρωμιά'' που είναι τα ωφέλιμα βακτηρίδια στο νέο φίλτρο.Να μπολιάσεις δηλαδή. Αυτό πρέπει να κάνεις. Νο3 πρέπει να είναι κάτω από 25 Και Νο2 και ΝΗ3/ΝΗ4 μηδέν και τα 2.. |
|
|||
|
|||
![]()
Πόσο είναι η ΝΗ3/ΝΗ4?
Πως την μετράω ; Το τεστ που έχω δεν δείχνει ... Για το μπόλι αύριο μεσημέρι θα γίνει .... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Συμβουλή μου πάρε υγρά τεστ της API (από ότι λένε και οι περισσότεροι),είναι τα καλύτερα.Εγώ με υγρά της sera δεν είμαι ευχαριστημένος. Φαντάζομαι έχεις stick που έχει όλα τ παραπάνω τεστ μαζί...Mην τα εμπιστεύεσαι και τόσο πολύ αυτά.Τουλάχιστον σου δείχουν οτι υπάρχει πρόβλημα.. |
|
|||
|
|||
![]()
Υπάρχει κάποιο όργανο ηλεκτρονικό που να κάνει αυτές τις μετρήσεις ;
Και αν ναι από που μπορεί να το προμηθευτεί κανείς ; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- βλεπω οτι διαβαζεις τα υπομνηματα των αρχαριων... μπραβο το πηρες ζεστα το θεμα ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tsilojohn : 07-01-10 στις 00:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Μου αρέσει πάρα πολύ να ασχολούμε και να περιποιούμε τα ψάρια.
Τι φυτά να βάλω για να μειώσω το ΝΟ3 ή το ΝΗ3/ΝΗ4 ; Το πεχαμετρο θα με βοηθήσει κάπου ; |
|
||||
|
||||
![]()
Τα σαλιγκάρια σύντομα θα αρχίσουν να αναπαράγονται σαν τρελά και να τρώνε τα φυτά σου. Σε λίγο θα είναι πολύ δύσκολο να τα αποκρίνεις. Σου συνιστώ όσο είναι νωρίς να τα αφαιρέσεις από το ενυδρείο σου.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν προσεχουμε τη ποσοτητα τροφης που ριχνουμε στο ενυδρειο ο πλυθησμος τους θα ειναι μικρος! ![]() Μπορεις να τα αναγνωρησεις απο εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28398
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,
Εχω δύο σαλγκάρια στριφτά μικρά και ένα στρογγυλό πιό μικρό. Φωτό είναι δύσκολο να βγάλω αλλά θα προσπαθήσω. |
|
||||
|
||||
![]()
τα στριφτα ειναι Melanoides tuberculata και τα στρογγυλα ειναι Planorbis corneus απο την σελιδα http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...a/schnecke.htm
|
|
||||
|
||||
![]()
ρε παιδια εγω εχω καμια 100 και δεν εχουνε πειραξει τιποτα ποιο πολλα τρωνε τα μιλοσαλιγκαρα παρα τα μικρακια ριχνε κανενα καροτακι βρασμενο και θα δεις οτι δε πειραζουν τιποτα μαθενουν και αυτα στο καλο φαει
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΠΡΩΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | g7f | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 06-01-10 22:20 |
Παω για δευτερο ενυδρειο στο τριτο κεγομαι | λατσε τζενη | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 04-01-10 10:58 |
δευτερο | ΤΟΛΟΥΚΟΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 27-06-09 10:47 |
Δευτερο ενυδρειο | Dionysia | Χρυσόψαρα | 7 | 19-01-09 09:30 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ (συνεχεια) | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 22-12-02 19:23 |