|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
To αρθρο δεν γραφει κατι παραξενο. Ταιζει σπιρουλινα και "shrimp mix", υποθετω σε αναλογιες προσαρμοσμενες για φυτοφαγα - υπαρχουν παντα μικρα ασπονδυλα μεσα στην αλγη, κι η προσθηκη γαριδας τα αντικαθιστα.
Το γεγονος οτι θα τα βαλεις συντομα σε 2,5 μετρα λυνει πολλα προβληματα επιθετικοτητας, αν υπαρχουν πολλες και σωστες κρυψωνες, αλλα οχι και αυτο της διατροφης. Στη φυση δουλευει διαφορετικα το θεμα απ οτι σ ενα ενυδρειο. Εχουν εξειδικευτει να βοσκουν αλγη απο τις πετρες και αυτο κανουν - δεν θα αλλαξουν συμπεριφορα ποτε να αρχισουν ξαφνικα να κηνυγανε αλλα ψαρια. Στο ενυδρειο ομως που ειναι ενας κλειστος χωρος, θα μαθουν να τρεφονται απο "αυτο που πεφτει απο τον ουρανο", και δεν ξεχωριζουν τιποτα. |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα!! Τολη καταλαβαινω τι λες για το θεμα τις διατροφης αλλα ειναι αδυνατον να αποχωριστω τα ψαρακια μου...
απο την μια τα C. frontosa τα μεγαλωνω απο μωρα και τα αγαπαω και απο την αλλη τα Petrochromis Trewavasae τα λατρεψα απο την πρωτη μερα με τις χειλαρες που εχουν και με το χρωμα τους ( και ειναι και σπανια ) θελω να σε ρωτησω κατι αν και μονο στην πραξη θα φανει... επιδη οσες μερες τα εχω βλεπω οτι σπανια τρωνε τροφη ενω αντιθετα γλυφουν τις κοντρες συνεχεια και φανταζομαι οτι το κανουν επιδη βοσκουν αλγη...( οι πανω κοντρες που ειναι κοντα στο φωτισμο ) σκεφτομαι μηπος θα μπορουσα στο καινουργιο ενυδρειο να εχω στην μια του μερια ενα δυνατο φωτισμο με αποτελεσμα να εχω στα βραχια εκει αλγη οποτε και να βοσκουν... πως το βλεπεις σαν ιδεα??? μπορει να υλοποιηθει??
|
|||
|
|||
![]()
Μπορει, αν και πιο ευκολο και πρακτικο θα ειναι να εχεις στην αυλη-ταρατσα-μπαλκονι, μια πλαστικη μπανιερα με νερο απο το ενυδρειο και μπολικες πετρες μεσα στις οποιες με τον ηλιο θα μεγαλωνει αλγη πολυ πιο γρηγορα απο οτι στο τεχνητο φως.
Θα πρεπει να συμβιβαστεις δινοντας και στις φροντοζες οχι καθαρη πρωτεινη, αλλά ενα μιγμα σπριουλινας και γαριδας (μαζι με το κελυφος) - αν θες συνταγη να στην πω. Και αν βαλεις αλλους συγκατοικους αυτοι να εχουν διατροφικες συνηθειες βασισμενες σε ασπονδυλα για να μπορεις να ταιζεις το ιδιο, κι οχι θηρευτες - διαλεγεις αναμεσα σε Lamprologines - σε τοσο μεγαλο ενυδρειο ακομα και τα brichardi θα μπορουσαν να ειναι επιλογη, αρκει να τα "αραιωνεις" (αν δεν τα αραιωνουν οι φροντοζες) αν παει να επεκταθει πολυ η αποικια τους. Επισης μια μεγαλη ομαδα Cypricromis θα ειναι ωραια προσθηκη στην πανω στηλη του νερου, με την ιδια επιφυλαξη οτι ειναι θηραματα των φροντοζα. Τα tropheus αποκλειονται, για λογους συμβατοτητας-κυριαρχιας με τα πετροχρομις. |
|
||||
|
||||
![]()
σε ευχαριστω για την απαντηση σου και για τα ψαρια που μου ειπες!!!
παντος για την επιθετικοτητα το εχω δει μεσα στις λιγες μερες που τα εχω.... πολυ σκατοχαρακτηρας το πιο μεγαλο... ![]() ![]() ![]() για την συνταγη αν δεν σου ειναι κοπος με ενδιαφερει.... πριν 1-2 μηνες τελειωσε αυτη που ειχα φτιαζει... ηταν απο γαριδες βρασμενες και 1-2 τροφες απο πετ σοπ ολα μαζι στο μιξερ και μετα καταψυξη.... παντος προσπαθω να φτιαξω κατι ομορφο και σωστο και χαιρομαι να μιλαμε...
|
|||
|
|||
![]()
1 μερος σπανακι η αρακας ζεματισμενος.
1 ισο μερος γαριδες με το κελυφος τους (μεσαιες προς μικρες) - αν ειναι κατεψυγμενες, μην τις αφησεις να ξεπαγωσουν πολυ πριν μπουν στο μπλεντερ. Τα βαζεις στο μπλεντερ και προσθετεις σκονη σπιρουλινας εως οτου το μιγμα γινει αρκετα παχυρευστο. Λιωνεις ενα η δυο (αναλογα την ποσοτητα ολης της τροφης) φυλλα ζελατινα μαγειρικη σ ενα μπρικι με βραστο νερο, ανακατευεις, απλωνεις σε πολυμπαγκς και στη καταψυξη. Δεν ξερω αν ο εναλλακτικος τροπος του raven εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36231 (χωρις ζελατινα) δουλευει με τα παραπανω υλικα? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Εννοεις για στεγνη τροφη?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΝΕΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΙΧΛΙΔΕΣ ΣΕ 240lt | angelos7577 | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 7 | 05-02-08 19:48 |
νεες αφιξεις!! | Mariel | Bettas | 3 | 07-10-05 00:03 |