|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Να σας ενημερωσω οτι η νεα ταση στα φυτεμενα ειναι η ομιχλη CO2.
Εχει δημιουργηθει ενας πυρηνας απο εμπειρους χομπιστες (Tom Barr και η παρεα του) που υποστηριζουν οτι η διαχυση υπο μορφη ομιχλης για ανεξηγητους ακομα λογους, φαινεται να ωφελει περισσοτερο τα φυτα. Ισως φταιει που γινεται καλυτερη κυκλοφορια λογω της υπαρξης κυκλοφορητη που κανει αυτη τη δουλεια, ισως παλι εχει σχεση με τις φυσαλιδες co2 που καθονται αναμεσα στα φυλλα. Κανεις δεν ειναι σιγουρος αλλα η διαχυση υπο μορφη ομιχλης φαινεται να ειναι ο καλυτερος τροπος. Αν και ειναι κατι το οποιο το γνωριζω ηδη και με βρισκει συμφωνο μιας και εχω επιλεξει αυτον τον τροπο και εγω εδω και 1 χρονο και δεν τον αλλαζω με τιποτα. Ενα μεγαλο πλεονεκτημα επισης ειναι οτι εχεις οπτικη επαφη με τις φυσαλιδες και καταλαβαινεις αν υπαρχουν νεκρες ζωνες. Παρακατω παραθετω μερικα θεματα προς αναγνωση: Ο Οrlando κατοχος της εταιριας green leafe aquarium χρησιμοποιησε τον εξωτερικο βελονοειδη αντλια/διαχυτη της Danner:http://www.aquascapingworld.com/foru...ltum-tank.html Εδω μπορειτε να δειτε την τροποποιηση στην φτερωτη του Danner για να κοβει και τεμαχιζει τις φυσαλιδες σε μορφη ομιχλης,καθως και ολοκληρη συζητηση επι του θεματος:http://www.aquaticplantcentral.com/f...el-pump-3.html Καλη αναγνωση στους μποσταναδες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μια από τα ίδια. εδώ και ένα χρόνο έχω συνδέσει το σωληνάκι του διοξειδίου σε ένα εσωτερικό κυκλοφορητάκι και η διάχυση που έχω είναι εκπληκτική, κι όπως πολύ σωστά είπε κι ο Αλέξανδρος ελέγχεις το διοξείδιο σου ανά πάσα στιγμή (πόσο και προς τα που διαχέεται). επίσης έχω ρυθμίσει τις φυσαλίδες μέσα στη στήλη νερού κι όχι στο bubble counter (υπάρχει μεγάλη διαφορά). όσοι έχουν δει το ενυδρείο μου από κοντά ξέρουν για τι ακριβώς μιλάω
|
|
||||
|
||||
![]()
Αλέξανδρε, φαίνεται πολύ καλή ιδέα! αγόρασες έτοιμα κομμάτια (ποιά; από πού; ) ή έκανες DIY (δώσε καμμιά "συνταγή"...) ;
------------------------- Never mind... από τα λινκσ που έδωσε ο Raven έκανα το εξής: Πήρα μια παλιά tunze mini pump που είχα για εξτρα κυκλοφορία, και σε κάθε "λεπίδα" της φτερωτής έκανα 6 τρύπες με καυτή βελόνα. Μετά "πέταξα" τον κεραμικό διαχυτήρα και έβαλα το σωληνάκι του διοξειδίου ακριβώς εκεί που τραβάει νερό η αντλία, το στερέωσα με ένα λαστιχάκι προς το παρόν... Αποτέλεσμα: χαμός από μικροσκοπικές φυσαλίδες! Ομίχλη παντού, και το Ph πέφτει αρκετά γρηγορότερα απ'ότι με τον κεραμικό διαχυτήρα που είχα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquaman : 23-12-09 στις 00:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι δεν προκειται ποτε να ευχαριστηθεις ενα "κρυσταλλινο" ενυδρειο. Θα υπαρχει μονιμως η θολουρα απο την ομιχλη.
Εγω εχω μετατρεψει τον κυκλοφορητη του εσωτερικου φιλτρου απο το rio 300 ο οποιος ειναι 1000 l/h σε εσωτερικο φιλτρακι και με αυτον κανω την διαχυση. Το ακουστικο εφε οταν σπαει η φυσαλιδα χρησιμευει να "ακουω" την διαχυση απο μακρια και ετσι ξερω οτι εχω επαρκες CO2 χωρις καν να χρειαστει να παω να το τσεκαρω. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η ομίχλη είναι παρούσα όσο πέφτει το διοξείδιο, αλλά μειώνεται αισθητά λίγη ώρα αφ'ότου κλείσει η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα. ------------------------- Η "ομίχλη" αποτελείται από μικροσκοπικές φυσαλίδες. Εμφανίζεται σχεδόν ομοιόμορφα μέσα σε όλο το νερό - όχι στην επιφάνεια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquaman : 23-12-09 στις 06:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
H oμιχλη σε μενα ειναι μονιμη μιας και δεν εχω PH controller για να κλεινει την παροχη.
Το μεγαλο πλεονεκτημα ειναι οτι οι μικροσκοπικες φυσαλιδες πανε και σφηνωνουν αναμεσα στα φυλλωματα μεχρι να τις απορροφησουν τα φυτα. Σε μια περιπτωση που μου εμφανιστηκε BBA αυξησα την παροχη στο οριο και η αλγη ¨καηκε¨ , αλλαξε χρωμα και σε λιγο καιρο σχεδον εξαφανιστηκε. Τροποι υπαρχουν πολλοι να κανει κανεις diy με καποιον εσωτερικο ή εξωτερικο κυκλοφορητη, με τροποποιηση στην φτερωτη ή χωρις. Δειτε και ενα βιντεακι με ενα extreme εργαλειο ( μονο για θαλασσινο !) ![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το διοξείδιο τελικά το έβγαλα από το φίλτρο γιατι γεμιζε με φυσαλιδες το ενυδρειο,
ξαναβαλα παλι το διαχυτη της ferplast και τον τοποθετησα μεσα στο εσωτερικο φιλτρο ακριβως πανω απο την αντλια. οποτε γινετε διαχυση απο τη ferplast και αμεσως τραβαει η αντλία το co2, στέλνοντας το μεσα στο ενυδρειο . οι φυσαλιδες εξαφανίστηκαν, και ετσι πιστευω οτι πετυχαίνω καλυτερη διαχυση απο πρωτα |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
η ομιχλη που εμφανιζεται ακριβως? στην επιφανεια? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μπουκαλα διοξειδιου στο υπνοδωματιο?? | Πάνος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 55 | 13-05-11 16:39 |
συνδεση για durso | alan boy | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 28-04-09 08:11 |
Ρυθμιση μπουκαλας διοξειδιου | Δημητρης Peristeri | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 15-04-07 11:50 |
Διαχυτηρας Διοξειδιου του ανθρακα | brands | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 26-05-06 17:15 |
Χρονος ζωης DIY φιαλης διοξειδιου?? | vasilis-arta | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 24-02-05 22:31 |