|
|
||||
|
||||
![]()
Εσείς ξέρετε καλύτερα παιδιά....απλά 40 λίτρα σιποράξ μου φάνηκε ότι αρκεί για πισίνα, όχι για ενυδρείο...
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
δηλαδη εγω με ενα σαμπ 80 λιτρα και 40 λιτρα σιποραξ συν τα σφουγγαρεια ειμαι ενταξει???
|
|
||||
|
||||
![]()
Σ ενα sump δεν μετραει μονο ο χωρος του βιλογικου φορτιου.Θα χρειαστεις και χωρο για σφουγγαρια , για θερμοστατες,για να βαλεις ενα CO2 αυριο μεθαυριο κλπ κλπ...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
τον θερμαντικο σωμα νομιζω μπαινει ευκολα και μεσα στο ενυδρειο και χωρις να φενεται... το CO2 να σου πω την αληθεια δεν εχω ασχοληθει αν και καπια σχεδια που ειδα νομιζω η σωληνα που βγαζει τα bubble μπαινει μεσα στο ενυδρειο(μπορει να κανω και λαθος εδω). αρα το σαμπ με πολλα λυτρα γινετε για λογους πρακτικους και οχι για να καλυψει την απετουμενη βιολογια...παντος με αυτα που εχω διαβασει μεχρι τωρα στο GAB αυτο καταλαβαινω. συγνωμη για τον βομβαρδισμο των ερωτησεων-αποριων μου... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παλια φτιαχνανε σαμπ και τα γεμιζαν με κομματακια απο σωληνες τωρα οι σωληνες γιναν σιποραξ (παντως ειναι χαζο να φτιαξεις σαμπ και να μην το γεμισεις με σιποραξ) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() ![]() κοιτα παλια φτιαχναν σαμπ και τα γεμιζαν με αυτοσχεδια βιολογικα υλικα κυριως κομματια σωληνες τα σαμπ γινοταν δηλαδη για να χωρανε πολλα τετοια μεσα σημερα ως συνεχεια αυτης τις πρακτικης καθιερωθηκε ο χωρος που εμπαιναν εκεινα τα υλικα να μπαινει σιποραξ η βιομπαλες ομως ο κανονας για τα 40 λιτρα βγηκε απο τοτε με εκεινα τα υλικα |
|
||||
|
||||
![]()
ναι αυτο το καταλαβα...γιατι να βαλεις τοσα πολλα λιτρα siporax δεν καταλαβα...βεβαι θα μου πεις αμα ειναι να βαλεις 2 λιτρα παρε καυτερα εξωτερικο φιλτρο...οποτε εχεις δικιο...
|
|||
|
|||
![]()
Θελω να κατασκευασω μια δεξαμενη 100 λιτρων,που θα ειναι στην πλατη του ενυδρειου.
σκεφτομαι να βαλω σ'αυτη την δεξαμενη εναν θερμοστατη ας πουμε 150W... και εναν κυκλοφορητη μικρο,που η δουλεια του θα ειναι να μεταφερη το ζεστο νερο απο την δεξαμενη στο ενυδρειο οταν του ζητηθει... δηλαδη δεξαμενη και ενυδρειο θα ειναι ενα κλειστο κυκλωμα. θα μπορεση η κυκλοφορια ζεστου νερου να κρατησει σταθερα την θερμοκρασια του ενυδρειου... πιστευω με τον τροπο αυτο να εχω μιωση των Watt που χρειαζονται για ενα ενυδρειο 600 λιτρα(πανω απο 600W)... και η διαχυση του ζεστου νερου θα γινετε ομοιομορφα. το νερο το κρυο θα αντλιτε απο βαθια και θα επιστρεφη στην επιφανεια του ενυδρειου... δεν ξερω αν επρεπε να ρωτησω εδω,αν οχι ας μεταφερθει |
|
||||
|
||||
![]()
αυτη η δεξαμενη πως θα θερμαινεται;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
γνωμες | Mary-z | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 6 | 31-01-09 22:07 |
Ακουω γνωμες... | imichal | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 04-12-08 15:00 |
CO2 συστημα...γνωμες! | sarevock | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 80 | 27-10-08 15:49 |
Γνωμες? | maikl | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 06-01-08 13:55 |
Γνωμες για την συνεχεια. | Isidoros | Malawi | 13 | 07-09-04 11:39 |