|
|
||||
|
||||
![]()
αν το ενυδρειο σου εχει μια λαμπα και ειναι και 15 πες μου πρωτα τι χρωματος ειναι και θα σε κατατοπισω...
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ΛΕΥΚΗ, αλλά τη νύχτα -νομίζω- ότι είναι πολύ έντονο το φως της για 60ρι ενυδρείο... Να το σβήνω το φως στις 10 το βράδυ...???
(Μη γελάς... είμαι παντελώς άσχετη , ειδικά με τα σκαλάρια) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 09-11-09 στις 01:24 |
|
||||
|
||||
![]()
ποσες ωρες συνολικα δουλευει ο φωτισμος του ενυδρειου σου???
|
|
|||
|
|||
![]()
Χθες στις 12 το μεσημέρι έβαλα μέσα τα ψαράκια, και τον φωτισμό τον είχα ανοικτό από τις 3 έως τις 10 το βράδυ...
...Καλώς έπραξα...??? ...ή όχι...??? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 09-11-09 στις 01:27 |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό το : "τα σκαλαρια φτανουν σε μεγεθος (καθετα ) μεχρι και 30 εκατοστα" πολύ με προβληματίζει...
Σε πόσους -περίπου- μήνες θα γίνουν τα μικρούλια μου, τόσο "τερατάκια"...??? (...Αυτό ΔΕΝ μου το είπαν στο petshop...) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 09-11-09 στις 01:27 |
|
||||
|
||||
![]()
το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τα δωσεις.
τα σκαλαρια χρειαζονται τουλαχιστον 200 λιτρα ενυδρειο με μεγαλο υψος. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- ξαναπες μου....στο ενυδρειο π εβαλες τα σκαλαρια υπηρχαν και αλλα ψαρια...βαλε μια φωτο αν μπορεις ..μανα προστατης?????/ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη platy : 08-11-09 στις 16:05 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
ΝΑΙ. Από το προηγούμενο απόγευμα, έβαλα μαζί με το νερό, Sera Aquatan (βελτιωτικό νερού-μπλέ) και μετά από μια ώρα και Sera Bio Nitrevec (βιολογικό υλικό φίλτρου-κόκκινο) , συν τον θερμοστάτη 26-27 βαθμούς , και το Fluval Filter... α, και τους λευκούς ψιλούς στρογγυλούς κόκκους άμμου...
...Επρεπε και κάτι άλλο...??? |
|
||||
|
||||
![]()
τωρα με μπερδεψες εξηγησε μου ...το ενυδρειο ηταν αδειο για ενα χρονικο διαστημα???και εχτες ξεκινησες ξανα την λειτουργια ....αν οχι τοτε σωστα επραξες με τα φαρμακα μονο που σε αυτες τις περιπτωσεις μεταφορας ψαριων ,,..πρεπει να βαζουμε στην σακουλα 2-3 ποτηρια απο το νερο του ενυδρειου και μετα απο κανα 10 λεπτο το λιγοτερο να τα βαζουμε στο ενυδρειο αλλα προσοχη '' μονο με την αποχη'' διοτι ενδεχετε ασενειες του πετ σοπ να μεταφερθουν στο ενυδρειο σου
...Υ.Γ εξηγησε μου τι εκανες ¨.. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=9177
Παράθεση:
Evelina αν μπορείς πήγαινε τα ψάρια -όσο πιο σύντομα μπορείς- πίσω στο κατάστημα που τα αγόρασες, μέχρι να στρωθεί το ενυδρείο σου, αλλίως τα ψαράκια θα πάθουν ανεπανόρθωτη ζημιά - αν όχι θάνατο. Θα μου πεις τι σου λέω τώρα, αλλά θα πρέπει να μάθεις τα βασικά της λειτουργίας ενός ενυδρείου πριν προχωρήσεις. Οπότε διάβασε τα υπομνήματα αυτής την κατηγορίας : http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34 |
|
|||
|
|||
![]()
Πολλες οι ερωτησεις μου!!!!
Ξερω οτι το φως το αναβουμε συγκικριμενες ωρες.ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΦΩΤΑ πχ κοκκινα μπλε κτλ αλλα ΗΜΕΡΑΣ. Το φως το βραδυ το κλεινουμε.Ετσι γνωριζω.Ας μας πουν οι υπολοιποι. Εγω το φως το εχω αναμενο απο 11 πρωι ως 9-10 βραδυ και παλι θεωρω οτι ειναι πολλες ωρες αναμενο. |
|
||||
|
||||
![]()
απο προσωπικη εμπειρια γνωριζω οτι το φως πρεπει να παραμενει ανοιχτο 8 με 9 ωρες...τις βραδυνες ωρες ειναι υποχρεωτικο το κλεισιμο της λαμπας ...τωρα καλο ειναι να συνδιασεις λαμπες αν ειναι εφικτο βεβαια ...δηλαδη κυκλοφορουν λαμπες οι οποιες ειναι καταλληλες μονο για τροπικα ενυδρεια και συνδιαζονται με λευκες ...αυτο δινει στα ψαρια την αισθηση του φυσικου περιβαλλοντος ...οσο για το ποσο σχετικη εισαι ......τι να πω και γω ειμαι μικρος αλλα μεσα σε μικρο χρονικο διαστημα τα εμαθα σχεδον ολα...:P
|
|
||||
|
||||
![]()
τα ψαρακια που ηρθαν απο το πετ σοπ??? αν ηταν απο το πετ σοπ εκανες τα απαιρετητα πριν τα μεταφερεις???
κατα την γνωμη μου το φως επρεπε να ειναι ανοιχτο απο την στιγμη π μπηκαν τα ψαρακια... |
|
||||
|
||||
![]()
ευαγγελια πρεπει να γνωριζεις οτι τα ψαρια μεγαλωνουν αναλογα με το μεγεθος του ενυδρειου σου και την ποιοτητα ζωης που τους προσφερεις ..με το καθετα εννοω σε μικος τα 30 εκατοστα τα 3 πτερυγια της πλατης τους...τωρα τα δικα μου τα εχω 4 μηνες και ειναι γυρω στα 12 εκ το μεγαλο και 8 το μικρο....
|
|
|||
|
|||
![]()
platy
...Μου είπε ο πετ-σοπ-άς , να μην έχει φωτισμό όταν τα βάλω μέσα, και για 2-3 ώρες να μην τους ανάψω το φωτισμό, για να "προσαρμοστούν"... ...ΑΧ! ...Μάλλον έκανα λάθος επιλογή ψαριών, με την παρότρυνση του μαγαζάτορα βέβαια... ...Ξαφνικά , σε 24 ώρες , έγινα "μάνα-προστάτης" σε ΤΡΙΔΥΜΑ (σκαλάρια), που λίαν συντόμως ΔΕΝ θα χωρούν στο 60L ενυδρείο...!!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ψάρια για 60λιτρο | velocity | Αρχάριοι γλυκού νερού | 24 | 20-10-09 22:16 |
Καθαριστής βυθού για 60λιτρο; | μελινακι | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 1 | 27-02-08 13:58 |
60λιτρο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΥΤΕΜΕΝΟ | serifios | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 12 | 25-03-07 17:28 |
θα αντέξει για βάση σε 60λιτρο | drakoulis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 27-01-06 02:53 |