Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από bokostas
Τι φυτοφάγοι ξιφοφόροι είναι αυτοί βρε Rigel? Οι δικοί μου δεν της δίνουν καμία σημασία. Μήπως τους έχεις νηστικούς?
|
Απο tsamis..
Η ιδανική διατροφή τους πρέπει να περιλαμβάνει ζωντανές νύμφες κουνουπιών και δάφνιες, αλλά τρώνε χωρίς πρόβλημα και κατεψυγμένες τροφές, καθώς και τροφές σε φυλλαράκι και αποξηραμένες. Αρκεί βέβαια οι τελευταίες να έχουν μεγάλο ποσοστό σε τροφές ζωικές.
Παράλληλα χρειάζονται και πρασινάδα και για αυτό τον σκοπό μπορούμε να τους δίνουμε σπανάκι και τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ουσίες.
οι ξιφορόροι όπως και τα γκάπυ ειναι παμφάγα ασχέτως που οι περισσότεροι νομίζουν οτι είναι αποκλειστικά σαρκοφάγα!
Μηπως οι ξιφοφόροι σου είναι μικροι?Ειχα καμια 10καρια μικρους από μια γεννα στο ενυδρείο και δεν την αγγιζαν οπότε η φακή καλυψε όλη την επιφάνεια.Καθε βδομάδα πετουσα το μισο..καποια μερα ομως βγαλαν ουρες,και απο τότε...αντιο φακη!!