|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. Δεν έχω τίποτα άλλο στο ενυδρείο των 220 λιτρων. Το έστησα μόλις πρίν δύο εβδομάδες (συπτωματικά) και αφού προέκυψε το ζευγάρι το έβαλα για να γεννήσει. Παρατηρώ πως κάποια αυγά έχουν ασπρήσει αλλά οι γονείς δεν τα απομακρύνουν .Χθες πρόσθεσα την μισή δόση από το general tonic της Tetra (5ml/40lt) προληπτικά έπειτα από υπόδειξη του πετσοπά.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
καλως ηρθες και απο μενα!
με το καλο να δεις ουριστες..τα αγονιμοποιητα αυγα ασπριζουν. το τζενεραλ τονικ δε κανει και σπουδαια πραγματα...αν θες να προστατευσεις τα αυγα απο fungus βαλε φαρμακο για μυκητες...π.χ. η ιδια εταιρια βγαζει το fungistop..η κατι παρεμφερες... αν τα αυγα ειναι γονιμοποιημενα και οι συνθηκες καταλληλες δε το χρειαζεσαι...σε μενα χωρις φαρμακο ολα τα αυγα γινονταν εμβρυα....τα λιγα που ασπριζαν οι γονεις δε τα ετρωγαν ουτε σε μενα.. νομιζω πως μιας και εβγαλες ζευγαρι τοσο γρηγορα κι εφοσον δεν εχεις αλλα ψαρια αξιζει η επενδυση σε μια ΑΟ ωστε να χαρεις τη διαδικασια και το μεγαλωμα των μικρων απο τους γονεις...δε κοστιζει πολλα μπορεις να βρεις μια απλη με 60-80 ευρω....ισως καμια μεταχειρισμενη στις αγγελιες ακομη φθηνοτερα...καλη επιτυχια!
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. Σήμερα είδα πως τα περισσότερα αυγά που χθες το βράδυ είχαν ασπρήσει τα έχουν φάει. Εχει απομήνει περίπου το 20% των αρχικών αυγών (μεταξύ αυτών και κάποιων άσπρων).Μάλλον ατυχήσαμε. Επείδη σ'αυτή τη φάση δεν είμαι σε θέση να πάρω Α/Ο το black water (tetra) μπορεί να κάνει κάτι ως προς την σκληρότητα. Φαντάζομαι πως τον προσεχή μήνα το ζευγάρι θα ξαναπροσπαθήσει.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απο οσο ξερω απο τους δισκους (υποθετω και στα σκαλαρια) υπαρχει περιπτωση να γεννουν 2 θυληκα ... και να μην υπαρχει πιθανοτητα να δεις ουριτσες! Επισης πρεπει να χαμηλωσεις την gh ωστε να ειναι ευκολο να διαπερασει το σπερμα του αρσενικου (αν εχεις αρσενικο)... εκτος απο Α/Ο μπορεις να χρησιμοποιεις απιονισμενο νερο ... αλλα σε βαθος χρονου θα σε κουρασει!! αληθεια kh ποσο μετρας? 7,2 ph απο τη βρυση??
|
||||
|
||||
![]()
Το kh = 7 (το αναφέρω παραπάνω) Το PH της βρύσης είναι περίπου 7,4 το οποίο κατεβαίνει φαντάζομαι με DIY CO2 που έχω στην είσοδο του αέρα του εσωτερικού φίλτρου. Ισως το επιχειρίσω με απιονισμένο νερό έστω για να χαρώ μία φορά με την γέννα. Μου προτίνεις να είμαι έτοιμος και όταν δω κινήσεις (σημάδια) αναπαραγωγής να κάνω μερική αλλαγή νερού με απιονισμένο νερό ή θα είναι καταστροφικό για τα ψάρια. Πάντως θεωρώ πως έχω ζευγάρι γιατί πρώτα η θυλικιά γεννά τα αυγά και μετά περνά ο αρσενικός και απλως τα ακουμπάει με το γεννητικό του όργανο. Το παραπάνω ζευγάρι μου έχει κάνει πολλές φορές αυγά αλλα δεν είχα χώρο και κατάλληλες συνθήκες για να πάρω μωρά.
Υ.Γ. οι παραπάνω μετρήσεις έγιναν με στικ (5 σε 1) της JBL οπότε υπάρχουν οι ανάλογες επιφυλάξεις. Σε ευχαριστώ και πάλι για την ανταπόκριση.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν μπορεις παρε υγρα τεστ μια που δε τα θεωρω και τοσο αξιοπιστα τα στικακια!! Εχεις δει ποτε ουριτσες?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τσακωμός αγγελόψαρων | Lupo | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 3 | 04-01-08 17:20 |
αυγα | jimfytakis | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 10 | 08-11-07 23:26 |
Γέννα αγγελόψαρων. | skourkou | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 21-07-07 23:33 |
αυγα?? | Mariel | Αναπαραγωγή | 19 | 31-01-07 08:48 |
Αναπαραγωγή αγγελόψαρων | anasios | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 30 | 18-11-05 01:53 |