|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
ok......η αλλαγη εγινε... (μισο οσμοση μισο βρυσης...)...(μου ξεφυγε λιγο και επεσε η θερμοκρασια εφτασε τους 31 απο 33,8 που ηταν πριν την αλλαγη....)gh 6 kh 1....ph 6,1....θα κανω και αυριο 30%...(προσεχοντας περισσοτερο θερμοκρασια....) και βλεπουμε.....
παντως ο μπλε μου συνεχιζει να ειναι περιεργος (ειναι αυτος που ανεβαινει προς την επιφανεια....) και το μικρο...συνεχιζει να ειναι μαυρο...αλλά γενικοτερα....οι συμπεριφορες εχουν βελτιωθει ΠΟΛΥ!!!!....βολταρουν παρεα.... την θερμοκρασια την φτανω παλι στους 34...την αφηνω στους 32 με 32,5 τα βλεπω καλυτερα.....περα απο αλατι...(εκανα αλλαγη 120λτ...εριξα κουταλακια...και αντιχλωριο...και discus elements...(20ml...)...να βαλω κανα Melafix??...aqutan??? |
|
||||
|
||||
![]()
αφού βάζεις αλάτι όχι
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό σημαίνει ότι το νερό της αλλαγής είχε κατά πολύ μικρότερη θερμοκρασία απ'ότι το νερό του ενυδρείου. Αυτο το θέμα πρόσεξέ το πολύ. Πάρε ένα βαρελάκι και προετοίμαζε το νερό της αλλαγής (μίξ ΑΟ/βρύσης) κάποιες ώρες πριν. Βάλε μέσα και ένα θερμαντικό σώμα και όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία τότε κάνε την αλλαγή σου. Ακόμα και 24 ώρες μετά αν χρειαστεί.
|
|
|||
|
|||
![]()
αυτο ακριβως κανω....αλλα μαλλον σε εξωτερικες συνθηκες....το νερο ειναι ενα θεμα να φτασει τους 34 βαθμους!!!!....το βραδυ εδω φτανει τους 15!!!...παντως ειναι καλυτερα τα ψαρακια μου.....
να αρχισω να κατεβαζω σιγα σιγα θερμοκρασια??? (1 βαθμο καθε 2-3 μερες) να κανω και αλλη μια 30% αλλαγη σημερα?????.... η θα τα στρεσαω χωρις λογο????...παντως ΧρηστοΠ με εσωσες!!!!...η αλλαγη ηταν θαυματουργη!!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
οχι μην κατεβάσεις αφού το έκανες που το έκανες κράτα την για μια εβδομάδα
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν το ψαρι που ειχε προβλημα ειναι καλυτερα ναι ξεκινα σιγα σιγα να κατεβαζεις θερμοκρασια.........μη μαθαινεται στα ψαρια να ζουνε σε μεγαλη θερμοκρασια εκτος το καλοκαιρι οπου αναγκαστικα την εχουν στα σπιτια μας
αυτο το λεω γιατι σε καποια φαση αν γινεται συχνα το ανεβασμα της θερμοκρασιας δε θα εχει πλεον το αναμενωμενο αποτελεσμα ------------------------- προσωπικα οι δισκοι μου ειναι 28-28,5 οταν θα αντιμετωπιζω καποια κατασταση (πολυ σπανιο πια) που χρειαζεται αυξηση θερμοκρασιας δε χρειαζεται να παω στους 34 εχω αποτελεσματα και στους 31 ![]()
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mikele : 23-10-09 στις 08:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
εφτασα σταδιακα την θερμοκρασια στους 31 (απο 34).....εκανα αλλαγη σημερα (30%)...και παρατηρησα κατι μικροσκοπικα....ασπρα....σαν σκουλικακια....στα τζαμια του ενυδρειου....πολλυ μικρα....δεν μπορω να τα φωτογραφησω....
οι συνθηκες ειναι οι ιδιες....ph..gh..kh...no2...no3...αλλα οι δισκοι μου παλι εχουν περιεργη συμπεριφορα...ο μπλε εξακολουθει να αναπνεει προς την επιφανεια.....και ο μικρος ο μαυρος...μαυρος....και αλλος ενας δεν εχει ορεξη για φαγητο και κανει και ασπρα κοπρανα σαν ταινιες...... την θερμοκρασια στους 34 την κρατησα για 4 μερες..να δοκιμασω μια εβδομαδα φουλ????? ..αυτα στα τζαμια...σαν να κουνιουνται κιολας...θα προσπαθησω να τραβηξω φωτο....καμμια ιδεα?????? (προς τους admin.....μηπως πρεπει να σβησω καμια φωτο....μηπως το βαρυνα το θεμα?????) |
|
||||
|
||||
![]()
ρε μια εβδομαδα δεν σου ειπα
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σημάδι σε Σεβερουμ | antheod | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 4 | 25-11-08 13:45 |
Πρόβλημα στη όραση σε δίσκο | MEROULA | Δίσκοι | 3 | 14-04-08 21:04 |
Αγόρασα δίσκο-και είναι φοβισμένος- | basillis | Δίσκοι | 32 | 19-11-05 08:32 |
Λευκά κόπρανα απο δίσκο | ΑΝΔΡΕΑΣ | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 25-02-05 11:04 |
Σημάδι μυστήριο | gemini_str | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 18-06-04 14:24 |