|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους και πάλι,
λόγω κάποιων υποχρεώσεων με έφερε ο δρόμος μου απο την πρωτεύουσα και άρπαξα την ευκαιρία και επισκεύτικα ενα ενυδριάδικο στο γαλάτσι πολύ μεγάλο και γνωστό.(Δεν γνωρίζω εαν επιτρέπεται να αναφέρω το όνομα του οπότε δεν το κάνω). Εντυπώσιάστικα, και παράλληλα μου ήρθε ιδέα να τοποθετήσω ένα ξύλο, μικρό στο ενυδρείο. Με βάσ τη συνθεση των ψαριών που σκοπεύων να βάλω(1 βεττα, 1 αρσ ξιφοφορ, 3 θυληκους) θα επιρεάσει αυτό δραστικά τις συνθήκες του ενυδρειου? Επίσης τι φυτα ζωντανα θα προτείνατε να προσθέσω?(ευκολα αν γινεται καθοτι ακομα αρχαριος...) Φιλικά , Αλέξανδρος ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Το ξυλο μονο καλο μπορει να κανει στο νερο του ενυδρειου,μαλακωνει λιγακι το νερο και βρησκουν καταφυγιο τα ψαρακια,απλα πριν το βαλεις να το πλυνεις καλα με νερο και ισως για μερικες μερες βγαζει καφε χρωμα στο νερο,μην ανησυχησεις ειναι φυσιολογικο και θα φυγει σταδιακα με τις αλλαγες νερου.
Απο φυτα να βαλεις ανουμπιες,μικροσοριουμ,κερατοφυλλο και african fern,δεν εχουν απαιτησεις φωτισμου και το μονο που χρειαζοντε ειναι ενα γενικο λιπασμα μια φορα την εβδομαδα.
|
||||
|
||||
![]()
Αλεξανδρε να σου θυμισω οτι οι μονομαχοι θελουν μαλακο νερο ενω τα ζωοτοκα σκληρο...καπου στη μεση μπορει να συμβιωσουν αλλα δε θα ειναι κανενα τους ικανοποιημενο....δε σκεφτεσαι να κρατησεις ψαρια ειτε σκληρου ειτε μαλακου νεορυ και να τους δωσεις αυτο που επιθυμουν??
|
||||
|
||||
![]()
Ναι το ξέρω πως αυτό είναι σωστό και το έχω λάβει σοβαρά υπόψιν, σε σημείο που θα πάρω και ακόμα ένα 15λιτρο ενυδρείο αν χρειαστεί για να βάλω το μονομάχο γιατι έχω φάει κόλλημα με αυτό το είδος. Αν πάλι δε βρω ξιφοφόρους θα βάλω τον μονομάχο στο 40άρι που με τη βοήθεια του ξύλου θα μου μαλακώσει το νερό λιγάκι ακόμα ωστέ να είναι καλύτερες οι συνθήκες...
... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα,
λοιπόν σήμερα πήρα ένα πολύ ωραίο ξυλαρακι και το έβαλα να μουλιάσει σε μια λεκανιτσα για κανα 5 μέρες μέχρι να το βάλω. Οι τελευταίες μετρήσεις είναι Ολική σκληρ 9 d ΚΗ 6 d pH 7.2 NH3, NO2 NO3 = 0 Ok οπότε πιστεύω είμαστε καλά για μονομάχο... ![]() Επίσης το ξανασκέφτηκα και κατέληξα σε μια πιο σωστή σύνθεση: 1 κίτρινο βασιλικό μονομάχο (που μου έχουν κρατήσει,και τον έχω δει και είναι τρέλας!!!) 2 corey paleatus, 1 corey aeneus Ετσι πιστεύω είναι καλύτερα... από ότι με ζωοτόκα, |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου μακαρι να σου ειχα καλυτερα νεα..αλλα το ενυδρειο ειναι μικρο για κορυ τα οποια πρεπει να ειναι σε ομαδα και μαλιστα του ιδιου ειδους...
σε ενυδρειο φιλου τα κορυ τρωνε αρκετο ξυλο απο το μονομαχο μιας και ειναι σχετικα ησυχα ψαρακια... αν βαλεις αλλα ψαρια με μονομαχο..εκτος που θα πρεπει να εχουν τις ιδιες απαιτησεις θα πρεπει να ειναι και αρκετα γρηγορα ωστε να αποφευγουν τυχον χτυπηματα του...επισης θα πρεπει να ειναι και πολυ ειρηνικα για να μη πειραζουν τα πλουμιστα πτερυγια του μονομαχου.. οποτε καταληγουμε πως σε λιγα λιτρα η συμβιωση του μονομαχου με αλλα ψαρια ειναι λιγο ρισκο... δοκιμασε καποια γρηγορα και ειρηνικα ψαρακια με ιδιες απαιτησεις κι ευχομαι ολα να πανε καλα...
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
GH - 20 KH - 13.4 PH - 7.7 Είναι μετρήσεις στο δοχείο με το ξύλο ή στο ενυδρείο; |
|
||||
|
||||
![]()
αυτό τι είναι; έχεις καμιά φωτό;
|
|
||||
|
||||
![]()
μια αναζητηση που εκανα βρηκα αυτο http://images.google.gr/imgres?imgur...a%3DG%26um%3D1
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Φιλικά Ανδρέας! |
|
||||
|
||||
![]()
Αντρέα φίλε μου σε πρόλαβα....
![]() ![]() ![]() Σήμερα το πρωί με την δροσούλα( μα τι λεω???) πήγα μια βολτίτσα από ένα καινούργιο ενυδρειάδικο που ανακάλυψα στο κέντρο ( Της Σαλλλονίκης ) που το έχει μια κυρία από την οποία πήρα χθές το κερατόφυλό μου.. Και αγόρασα ένα 30λιτρό ενυδρειάκι (26,5 λ καθαρά) μαζί με ένα ξυλάκι και μια μικρή ανουμπιούλα.. και μάζί με ένα 25αρι θερμοστάτη της Aqua El που είχα από παλιά και ένα εσωτερικό φιλτράκι και μπόλι από το άλλο μου ενυδρείο το έστησα.... ![]() ![]() Ετσι τώρα μπορώ να κάνω ένα κοινωνικό μίνι ενυδριάκι στο 50λιτρο και ενα μονομαχοενυδρείο στο 30άρι... Σκουλικάκι είπε θα μου φέρει αύριο (για το μονομάχο). Τεστάκια πήρα της AquaEl που μου πρότεινε και χρησιμοποιεί και αυτή.. Τώρα που είναι στην αρχή του στρωσίματος, μπορώ να βάλω μέσα κερατόφυλλο? Φιλικά, Αλέξανδρος |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
54lit. κοινωνικό ενυδρείο. | ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑΣ | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 10 | 09-10-08 19:54 |
Βοήθεια - Θάνατοι σε κοινωνικό ενυδρείο | antonis_p | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 10-03-08 21:50 |
Κοινωνικό ενυδρείο. | πλυμμήρας | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 14-01-08 01:04 |
Κοινωνικό ενυδρείο ; | Juan | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 08-11-05 12:15 |
Μονομάχος σε κοινωνικό ενυδρείο | pchrisovergis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 08-10-05 05:33 |