|
|
||||
|
||||
![]()
Τέλεια...
Και το τζάμι ? Απλό λευκό τζάμι ή αξίζει τον κόπο να πάω σε κάτι καλύτερο ?
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ!
Θα αρχίσω την αναζήτηση και θα σας ενημερώνω για τις εξελίξεις!
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν...
Αν και το Ηράκλειο δε θα το χαρακτήριζα φτηνό, οι τιμές των τζαμιών με εξέπληξαν θετικά ![]() Για 10άρι απλό τζάμι έχω πάρει τιμές από 21,35¤ έως και 28¤ το τετραγωνικό, που μάλλον είναι πολύ καλές με βάση τις τιμές που διαβάζω στα υπόλοιπα ποστς... Ροντάρισμα 1,20¤ το τρέχον μέτρο... Τώρα στο extra clear έχουμε ένα πρόβλημα, σχεδόν κανείς δεν έχει και θα γίνει παραγγελία στην Αθήνα, οπότε πρέπει να ξέρω τις τελικές διαστάσεις... Πάντως από αυτά που μου λένε, ή υπάρχει φοβερή διαφορά στη τιμή, ή απλώς κανείς δε θέλει να ασχοληθεί... Και μία ερώτηση τεχνικής φύσεως, να βάλω και κάθετες κόντρες στο κέντρο ή όχι ?
|
||||
|
||||
![]()
Γιατι δεν κοιτας και σε αλλους νομους ;;;
Ρεθυμνο ή Χανια ;;; εκει δεν ειναι τοσο σφαχτες σαν εδω και μπορει να βρεις και εξτρα κλιαρ |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα!
Λοιπόν, το project προχωράει! Οι διαστάσεις του ενυδρείου θα είναι τελικά 122 x 52 x 70 (MxΠxY) αφού το προορίζω για βιοτοπικό με σκαλάρια ή δίσκους και χρειάζονται το ύψος. Καθαρά 380 περίπου λίτρα λοιπόν, με sump 100 λίτρων και άλλο ένα tank 100 λίτρων για την προετοιμασία του νερού... Τις τελευταίες μέρες ασχολούμαι αποκλειστικά με το σχεδιασμό, αφού πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Διάβασα άπειρα άρθρα για κατασκευές και νομίζω ότι τελικά έχω καταλήξει κάπου... Θα ήθελα όμως τη βοήθειά σας, γιατί δεν το έχω ξανακάνει και οι γνώσεις μου είναι αποκλειστικά θεωρητικές... Παρακάτω σας παραθέτω το τελικό σχέδιο, σε κλίμακα 1:10, και περιμένω τα σχόλια και τις διορθώσεις σας! ![]() Και μία σύντομη περιγραφή:
Πάμε τώρα στο sump... Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται καλύτερα: ![]() Ο χώρος για βιολογικό υλικό (χωρίς τα σφουγγάρια που είναι στην είσοδο του νερού) είναι περίπου 35 λίτρα, είναι αρκετός ? Σκέφτομαι να βάλω 2 αντλίες EHEIM Pumpe compact+ 2000 (http://www.aquaristikshop.com/cgi-bi...r6BJ7EOJLyqDvp). Είναι αρκετές ή να προτιμήσω το μεγαλύτερο μοντέλο EHEIM Pumpe compact+ 3000? Περιμένω με αγωνία τις πρότασεις - διορθώσεις σας... Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Μη λες πάντα όσα γνωρίζεις, αλλά γνώριζε πάντα όσα λες (Σωκράτης) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dimitris21 : 25-10-09 στις 17:18 |
|
||||
|
||||
![]()
Κανείς ?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σε τί λίτρα? | kokbeast | Malawi | 4 | 14-07-09 22:54 |
60 λίτρα | Z_X | Nano Reef | 6 | 19-01-08 21:48 |
DIY Co2 σε 400 λίτρα | Carebean pirate | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 18-06-07 10:09 |
Μεταφορά από 80 λίτρα σε 180 λίτρα | binational | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 25-10-06 23:04 |