|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ Γιάννη, όταν ξεθαμπώσει, μπει χαρτονάκι και τα ψαράκια, πιστεύω θα είναι αρκετά καλό!
Τώρα για το φίλτρο, έχει μεν πέτρες εκεί κοντα στην εισαγωγή, όμως δεν επηρρεάζουν τη ροή καθόλου. Το λέω με κριτήριο το πως δούλευε και πριν, βλέπω την ποσότητα νερού που βγάζει και είναι το ίδιο πράγμα. |
|
||||
|
||||
![]()
2. οχι ....ειναι αρχη ακομα. Αργοτερα δεν θα εχεις θολουρα με τισ αλλαγες.
1. Ριχνεις τιποτα τροφή για στρωσιμο ? |
|
||||
|
||||
![]()
Όχι, δεν ρίχνω απολύτως τίποτα, ούτε τροφή, ούτε ζουμιά...μόνο άνθρακας στο φίλτρο... Το βιολογικό υλικό που είχε απο πριν και το είχα στρώσει, βρίσκεται μέσα στο νερό, σε ένα μικρότερο ενυδρείο (90λτ) που λειτουργεί με ζωοτοκα, θέλω να πιστεύω οτι έτσι το κρατάω "ζωντανό".
Μου έφυγε ένα βάρος με την θολούρα, thanks! |
|
||||
|
||||
![]()
Πέρασαν 2 ακόμη μέρες και όσο πλησιάζει η μέρα που θα βάλω τα πρώτα ψαράκια (Πέμπτη βράδυ κατά πάσα πιθανότητα), έχω μερικές ακόμη απορίες...
1. Στο ενυδρείο έχει μπει νερό και στο φίλτρο άνθρακας για να το καθαρίσει. Σκέφτομαι αύριο να κάνω μια αλλαγή νερού (~50%) και να αντικαταστήσω τον άνθρακα, σωστό; 2. Η "γλίτσα" δεν έφυγε ακόμη αν και έβαλα έναν ακόμη κυκλοφορητή (Προσωρινά) . Θα βοηθήσει η αλλαγή νερού; 3. Δεν έχει κανένα νόημα να κάνω μετρήσεις πριν μπολιάσω φαντάζομαι... Μονάχα μια βοήθεια σχετικά με τη σειρά που θα κάνω τις κινήσεις. Το βιολογικό υλικό το έχω σε νερό τρέχοντος ενυδρειου, στρωμένο φυσικά. Θεωρείται δεδομένο οτι έχει κρατήσει τη βιολογία; Έπειτα, όταν θα έχω τα ψαράκια, θα κάνω μια ακόμη αλλαγή νερού (~70%), θα ρίξω αντιχλώριο, θα βάλω το βιολογικό υλικό στην θέση του μέσα στο φίλτρο και τέλος θα βάλω τα ψαράκια, τα λέω με τη σωστή σειρά; παραλείπω κάτι; 4. Τέλος, θα πάρω μια απο αυτές τις μέρες ένα 2217 (απο την αγγελία του φίλου MiziGr) με σκοπό να αντικαταστήσω το εσωτερικό που μου "κλέβει" πολύτιμο χώρο. Ξέρω οτι σίγουρα είναι καλύτερα να κρατήσω και τα δύο, όμως μιας και το σκεπτικό είναι η εξοικονόμηση χώρου, δεν μπορεί να με καλύψει το 2217 μόνο του; Αυτό με δεδομένο οτι επι της παρούσης δεν μπορώ να πάρω και 2ο εξωτερικό. Συγνώμη που σας κούρασα και ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για την υπομονή σας και την πολύτιμη βοήθειά σας! |
|
||||
|
||||
![]()
Μιας και ειμαστε στην ιδια κατασταση με τον φιλο persival . Και θα κανω πανω κατω και γω τα ιδια σε καμια 10αρια μερες . εχω καποιες απορροιες !
1.Το πλυσιμο τις αμμου μονο με νερο βρυσης ,μεχρι να σταματησει να αφριζει; 2.Φενιζολ , το μπλε για οικοδομες , οχι ασπρο ...; Αυτα τα ολιγα.... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Για μενα καλητερα θα ηταν... Να βαζατε αμμο θαλασσας απο καθαρη παραλια ενοητε,και οχι οικοδομικη(ειναι πολυ σκουρη και φαινεται σαν λασπη) Αποψη μου. Επισης να βαζετε 2 η και 3 ηδη αμμου διαφορετικης κοκκομετριας η και χρωματος(για να μην γινετε μια συμπαγη μαζα στο τελος) Πλυσιμο τις αμμου μονο με νερο βρυσης ,μεχρι να σταματησει να αφριζει και να εχει θολουρα(οσο γινετε)αυτο να γινετε στην αυλη με λαστιχο και αφθονο νερο γιατι αν δεν γινει σωστα απο την αρχη μετα μια ζωη θα σας θολωνει το νερο και θα λετε τι φταιει. Φελιζολ , το μπλε για οικοδομες , οχι ασπρο. καλο ειναι να το κολλατε,και να αφησετε περιμετρικα τον τζαμιων κενο 3 δαχτυλα για να μην φαινεται το φελιζολ φατσα καρτα στην προσοψη του ενυδρειου.(η κοψτε το φαλτσαριστα να σβηνει στην φατσα του ενυδρειου) αυτα τα ολιγα...και απο μενα.
|
||||
|
||||
![]()
Εγω εχω ψιλοκοκκο χαλικι , αλλα πολυ ψιλο ,χρωματος οχρας , τωρα που ειναι μεσα οι αφρικανες μια χαρα σκαβουν εαν βαλω και αμμο μαζι ;;
Εχω την εντυπωση οτι η οικοδομικη μαζευετε απο μεγαλυτερο βαθος και γι αυτο ειναι πιο καθαρη ! |
|
||||
|
||||
![]()
Κι εγώ οικοδόμικη έβαλα αφού είδα οτι δεν είναι λίγοι αυτοί που το συνιστούν, διαβάζοντας παααααρα πολλά topics. Όπως επίσης και για το κόλλημα του φελιζόλ, απλά ακολούθησα την άποψη των πολλών. Όμως για να μην ξεχνιόμαστε:
Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πρεπει να βαλω φενιζολ και θα το αδειασω τελειως!!!
Σορρυ Περσι.... Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βιοτοπικό μαλάουι-ειρηνικότερη συμβίωση? | mikrosaquaristas | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 2 | 04-05-09 08:01 |
Στήσιμο ενυδρείου για κιχλίδες Μαλάουι! | Ippokampos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 26-11-08 00:22 |
Παρουσίαση πριν και μετά GAB - Κιχλίδες Μαλάουι | frits | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 12 | 04-01-07 11:39 |
Βιβλίο για Τανγκανίκα | Gorgi | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 6 | 27-05-05 09:06 |
Τανγκανίκα + planted aquaria | newfish | Tanganyika | 0 | 23-12-02 18:34 |