|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν εχεις βεντουζες το λογικοτερο ειναι να τις δουλεψεις για ευκολια οταν δεν πληρουν τις προδιαγραφες σβερκωνεις τον προμιθευτη[/quote] Mε προλαβες.Υποτιθεται τις πληρωνεις για να κανεις την δουλεια σου με ανεση.Περασμενα ξεχασμενα .Το ΣΚ αρχιζει η κατασκευη του 2ου sump.
|
||||
|
||||
![]()
Το ΣΚ που μας περασε ασχοληθηκα με τον φωτισμο και ολοκληρωσα το φωτιστικό μου.Αναλυτικά:
Το φωτιστικο αποτελειται απο 2 σκαφες.Η εξωτερική είναι λαμαρίνα γαλβανιζέ πάχους 0,5 βαμμενη με ηλεκτροστατική βαφή Η εσωτερική είναι Inox λαμαρίνα καθρέπτης. Πάνω στην εσωτερική λαμαρίνα βιδώθηκαν οι λάμπες ,τα μπάλαστ (4) καθώς και το moonlight. Eτσι, όταν συρταρώνει η μία μέσα στην άλλη τα πάντα κρλυβονται. Χρησιμοποίησα μονόκλονο καλώδιο 1,5mm.Χρειαστηκα περίπου 30 μετρα. Απο λάμπες μπήκαν οι εξής. -4Χ Αquamedic marine white 10.000k (T5 54w) -2X Aquamedic marine white 15.000k (T5 54w) -2X Korallen zuchten fidji purpple (T5 54w) Τα μπαλαστ εχουν μπει κατα τετοιο τρόπο που επιτρέπουν τις λάμπες να ανάβουν ανα 2-4-6 ή 8.Το κερασακι της τούρτας ήταν το Moonlight απο premiumaquatics με δυνατότηα επιλογής φωτεινότητας.Στο πλαι θα τοποιετηθούν καπάκια απο μαυρο πλέξι με 2Χ ανεμηστηρες.Ενα για ειδοσο και ενα για έξοδο Ακολουθούν φωτό. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Νικο την επιθυμητη ενταση φωτος θα μπορουσες να την πετυχεις και με 6 λαμπες και καλους ανακλαστηρες. Τα watt πρεπει παντα να τα λαμβανουμε υποψιν.
Επισης θα χρειαστεις και λιγο ακτινικο.
|
||||
|
||||
![]()
Oι λαμπες αναβουν ανα 2
Δηλαδη μπορουν να αναβουν 2-4-6 ή 8 αναλογα με τι χρειαζεται το συστημα.. Οι 15.000k βγαζουν τερμα μπλε χρωμα απλα δε φενεται στις φωτο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επισης ετσι οπως ειναι στρατζαριστο και χωρις ανακλαστηρες χανεις παρα πολυ φως. Το να εχεις μια φετα ανακλαστικου σωματος πισω απο τη λαμπα δε λεει και πολλα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Αυτό στα ακροφύσια τι είναι? Μονωτική ταινία? ![]()
Reefkeeping : Το ¶λας της Ζωής... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquarius : 10-10-09 στις 14:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Oχι ρε παιδες δεν ειναι μονωτικη ταινια...Θα καιγοτανε ετσι κι αλλιως Ειναι θερμοσυστελομενο λαστιχο υψηλων θερμοκρασιων της 3Μ ειδικο για μονωση στεγανωση.Απο κατω υπαρχει μια απλη ηλεκτρολογικη κλεμα και το μυστηριο λύθηκε ![]()
|
|||
|
|||
![]()
και εμενα μου κανει εντυπωση, εχω και γω δυο αντλιες, την 2 και 3, και δεν εχω τετοια προβληματα...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φίλοι μου αυτό είναι το ενυδρείο μου, στην εμβρυική φαση που βρίσκεται ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ.Λειτουργει απο τις 1-11-09 με αλατι.Το ενυδρείο κατασκευαζόταν, λόγω έλλειψης χρόνου, από το καλοκαίρι.Ολη η κατασκευή και εγκατασταση εγινε προσωπικά απο μένα τον ίδιο.Περιμενω την γνωμη σας.Oριστε και μερικες φωτο.
H καρδια του ενυδρείου.Το ντουλάπι με τα ηλεκτρολογιικά. ![]() Inside ![]() To sump ![]() Oλα τα καλωδια τακτοποιημένα ![]() ![]() Ph-Θερμοκρασια-Συστημα αυτόματης Aναπλήρωσης Sump-Συστημα γεμισματος δεξαμενης αναπληρωσης,. ![]() Α/αναπληρωση ![]() Αποχετευση Sump-Yπερχειλιση ασφαλειας δεξαμενής αναπλήρωσης.Η γραμμη οδηγει απευθειας στο μπαλκονι ![]() Εισοδος νερού-Προφιλτρανση ![]() Φωτιστικό με συστημα ψυξης.Υπαρχουν 2 ανεμηστηρακια 9 cm για εισοδο - εξοδο αερα. ![]() Και για το τελος μια γενικη φωτογραφια ΟΛΟΥ τοπυ συστηματος μαζι με την mini-βιβλιοθηκη που κρυβει την υπερχειλιση... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
πολυ καλή δουλειά ρε φίλε συγχαρητήρια. Μήπως θα πρέπει να αρχίσεις να το βλέπεις επαγγελματικά το θέμα ? (αν δεν το εχεις κάνει ήδη) πολύ καλη κατασκευή ειλικρινα μπράβο.
|
|
|||
|
|||
![]()
Αριστη κατασκευη μπραβο σου.
|
||||
|
||||
![]()
Eνα μικρο update σχετικα με καποιον απο τον εξοπλισμο μου.
Προσφατα συμαζευτηκε το ενυδρειο μου με την προσθηκη δεξαμενης αλλαγων νερού 120 λιτρων.Επισης επιτελους τραβηχτηκε και αποχετευση μεχρι το μπαλκονι απο το sump μου Στην αποχετευση υπαρχουν 3 εισοδοι. Απο τη μια αδειαζει το ενυδρειο ,και οι αλλες 2 ειναι ασφαλειας σε περιπτωση που υπερχειλισει η αναπληρωση αλλα και η δεξαμενη προετοιμασιας. Η δεξαμενη αλλαγών διαστασεων 32 Χ 61 Χ 70.Ειναι κατασκευασμενη απο ακρυλικο παχους 8 mm και διαθετει πανω περιμετρικη ενοια κόντρα ![]() Η παροχη κατω απο το νεροχυτη της κουζινας.Πριν την Α/Ο υπαρχουν 2 προφιλτρα-ηλεκτροβανα και απο κει η γραμμη συνεχιζει για την Α/Ο ![]() Η Α/Ο απο την water waves 100GPD, τοποθετημενη στον τοιχο κατω απο τον κεντρικο πινακα.Μετα την μεμβρανη υπαρχει και κανιστρο di ![]() To moonlight απευθειας απο premiumaquatics! ![]() H υπερχειλιση by night! ![]() Mιας εβδομαδας skimate ![]() To ενυδρείο με την βιβλιοθήκη που κρυβει τα παντα ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο Θαλασσινό | moeses | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 29 | 01-04-07 17:52 |
Θαλασσινό ή γλυκό; | panel | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 04-09-06 10:45 |
¶λγη σε θαλασσινό. | ΑΡΤΕΜΗΣ | Φύκη -€“ ¶λγες | 8 | 17-06-05 14:06 |
Νέο θαλασσινό | tropheus | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 5 | 23-02-05 14:27 |
Θαλασσινό σφουγγάρι σε θαλασσινό ενυδρείο | Cristos | Φίλτρανση | 3 | 17-10-04 12:26 |