|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ΑΣΤΡΩΤΟ φιλτρο! χαμηλες σκληροτητες για καποια ειδη.. λαθος συνδυασμος ψαριων λαθος τροφη σημαντικοτερο το ΑΣΤΡΩΤΟ φιλτρο!!!..οι μετρησεις μπορει να ειναι και χειροτερες αν μετρησεις με υγρα τεστ που ειναι πιο αξιοπιστα.... κανε σαν πρωτο μετρο μια μεγαλη αλλαγη νερου να κατεβουν πιθανη αμμωνια και νιτρωδη....παρε υγρα τεστ και διαβασε για τον κυκλο του αζωτου. θα καταλαβεις....αν μπορεσεις να βρεις μπολι ακομη καλυτερα (μπολι -κυκλος του αζωτου στα υπομνηματα της κατηγοριας των αρχαριων) ξεκινα δουλεια! ![]() καλως ηρθες!!!
|
||||
|
||||
![]()
Το βασικότερο πρόβλημα (στο επισήμανε και ο Πάνος)είναι ότι το φίλτρο σου είναι άστρωτο,οι μετρήσεις σου με τα στικάκια σίγουρα δεν είναι σωστές.
¶μεσα μεγάλη αλλαγή νερού(με αντιχλώριο και sera nitrivec αν έχεις)και αναζήτηση για μπόλι απο φίλο με υγιές ενυδρείο. Προμηθεύσου τεστάκια υγρά(αν βρεις της ΑPI είναι μάλλον τα καλύτερα). Τα ψαράκια σου είναι διαφορετικών απαιτήσεων(το Hemichromis πρέπει να φύγει,όπως και το Nibrochromis)για τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη συνέχεια. ------------------------- Παράθεση:
![]() ------------------------- Και καλώς ήρθες φίλε! Μας παρέσυρε το θέμα. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 28-09-09 στις 19:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα φίλε μου και καλώς ήρθες...
Τα παιδιά έχουν απόλυτο δίκιο σε αυτά που σου λένε και πρέπει να τα κάνεις άμεσα... Στο θέμα που σε καίει τώρα... Τα ψαράκια σου δεν έχουν τίποτα, απομάκρυνε το lifalili και σε μία βδομάδα θα έχουν ξανά πτερύγια... Όπως παρατήρησες και εσύ, είναι το μόνο που δεν έχει τίποτα, δεν είναι τυχαίο ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Έχω κάνει 1 αλλαγή το 1/3 του νερού την επόμενη μέρα που έβαλα αλάτι. Αναφέρατε να κάνω μεγάλη αλλαγή νερού, δηλ 1/2 η παραπάνω; και όταν κάνω την αλλαγή να ξαναβάλω αλάτι; Μόλις κάνω τα υγρά test θα σας ενημερώσω. Τη τροφή την έχω ήδη αλλάξει με flakes. Μου την είχε προτείνει 2 pet shop, αν και είχα υποψιαστεί πως ήταν λάθος. τώρα τρώνε με μεγαλύτερη όρεξη τα ψάρια. Πόσες φορές την ημέρα προτείνετε το τάισμα; Τα 2 ψάρια, Hemichromis και Nibrochromis, είναι αναγκαίο να απομακρυνθούν; Αν ναι, μπορούν να μεταφερθούν σε ενυδρείο φίλου η υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς ασθένειας; Ευχαριστώ και πάλι! |
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλο δεν κατάλαβες τι σου λέω... Δεν υπάρχει ασθένεια, η lifalili απλώς είναι λίγο παραπάνω επιθετική από όσο νομίζεις και τα έχει ταράξει... και για να σε προλάβω, συνήθως τις επιθέσεις τις κάνει το βράδυ για αυτό δε τις βλέπεις...
|
|||
|
|||
![]()
Η lifalili μπορεί να συμβιώσει με 2 severum και 1 parrot;
|
|
||||
|
||||
![]()
Είναι ΠΟΛΥ επιθετικό ψάρι, πραγματικά δεν ξέρω αν θα μπορούσε να ζήσει αρμονικά με άλλο ψάρι...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
φαγωμένα φύλλα | gap | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 31-12-08 01:00 |
Αλλαγή σε αφρικάνες | Moutralewn | Malawi | 12 | 09-11-07 15:17 |
Βιβλίο για Αφρικάνες | ΜΑΝΩΛΗΣ | Βιβλιογραφία Γλυκού Νερού | 6 | 02-01-07 22:40 |
Sos Με Αφρικάνες | sea_land | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 13-01-06 14:21 |
Φαγωμένα πτερύγια και ουρά | wodan | Ζωοτόκα | 5 | 30-07-04 16:54 |