|
|
||||
|
||||
![]()
ούτε σε εμένα κάνει για ick ....
πάντως το αλάτι σε συνδυασμό με αύξηση θερμοκρασίας κάνει θαύματα για ick αποδεδειγμένα ..... (3gr αλάτι ανά λίτρο νερού ) gmanes Μπορεί κάτι να μην είχες κάνει σωστά ή να έκανες αλλαγή νερού και να αφαίρεσες ποσότητα αλατιού πριν ολοκληρωθεί η θεραπεία .. είχες χρησιμοποιείσει την σωστή αναλογία αλατιού / λίτρων ?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Χωρίς να έχω δει ποτέ μέχρι σήμερα πως είναι το ick, κι εγώ είχα διαβάσει πως η θεραπεία με αλάτι σε συνδυασμό με θερμοκρασία πάνω από 30 κάνει θαύματα, για αυτό λέω από την αρχή πως δεν είναι ick, μήπως και το δει κάποιος που ξέρει και βοηθήσει το ψαράκι του φίλου... Πάντως τα σημάδια που είχε ήταν ακριβώς τα ίδια, απλώς περισσότερα...
|
||||
|
||||
![]()
Ανακεφαλαιωση.
Στις πρωτες φωτογραφιες που ανεβασες (κακιστης ποιοτητας) μοιαζει αρκετα με ick. Στις τελευταιες παλι δεν μοιαζει καθολου. Δεν εχει νοημα να συζηταμε για την αποτελεσματικοτητα του αλατιου, καθοτι το θεμα ειναι εξαντλημενο. Επισης το γεγονος οτι 10 μερες μετα δεν εγινε κατι αποδεικνυει οτι ΔΕΝ ειναι ICK. Κατ επεκταση δεν εχει νοημα να ριξεις ΚΑΙ φαρμακο για ick. Μπορεις να επιβεβαιωσης αν πανω στο σωμα αυτο το οριζοντιο ασπρο ειναι πανω στο ψαρι σαν παρασιτο ή ειναι της φωτογραφιας? Οσο τα περι απομονωσης, σε μικροτερο ενυδρειο, δεν γινεται οταν αντιμετωπιζουμε ick. Η θεραπεια με αλατι/φαρμακο γινεται αναγκαστικα στο κυριως ενυδρειο. Η αποτελεσματικοτητα του αλατιου δεν ειναι διαφορετικη σε 400 λιτρα σε σχεση με πχ 60. |
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα αυτο το οριζόντιο ειναι στο ψαρι μια οριζοντια γραμμη σαν ναναι κάτι μεσα ... εμενα μου φαινεται σαν αγκιδα ασπρη...
Τα σπυράκια έχουν μεγαλώσει.... και δειχνουν να ξεφτίζουν στιν ακρη λίγο.... θα δοκιμάσω να βγάλω πιο καλη φωτο.... Γενικά τωρα να αρχίσω να κατεβάσω θερμοκρασία καινα ξεκινησω αλλαγη νερού? Οι τιμές του νερού ειναι ΟΚ μόνο τα νιτρικά ειναι λίγο πάνω απο 12.5 ------------------------- Κανονικα αλλάζψ νερο κάθε εβδομαδα 150 λίτρα που το έχω σε βαρέλι με τυρφη και που αναδευεται με μεγαλη αρεαντλία... τωρα έχω να κάνω αλλαγη λόγω της θεραπειας 15 μέρες... ------------------------- Παράθεση:
ΜΦΧ Νίκος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη greemlin : 25-09-09 στις 10:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ρε ουστ και εσύ κοπρίτη !
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
... Αμάν.... τωρα το είδα νομιζα οτι γιορταζες κανονικα.... Ουπς Γκάφα... !
![]()
|
|||
|
|||
![]()
ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΕΙΣ!!!!
ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ: Πριν 2 βδομαδες αντιμετωπισα το ιδιο προβλημα ικ σε 2 ραμιρεζι!! Με το Aquarium Muenster faunamor faunamor as a liquid remedy has been an approved medicine for decades, for fast and efficient help against Ichthyophthirius '-White Spot-' in the freshwater aquarium. H θεραπεια ειναι λιγο περιπλοκη, αλλα ΑΠΟΛΥΤΑ επυτυχης(την εφαρμοσα μια φορα πριν 5 μηνες και προσφατα οπως ειπα) Το μονο μειον ειναι οτι διαρκει 8 μερες και θελει αφαιρεση του φιλτρου, αλλοιως καταστρεφει τα βακτηρια! Στις οδηγιες θα δεις αναλυτικα τι να κανεις. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
54L με ραμιρέζι | Teo | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 5 | 10-01-09 14:33 |
Ραμιρέζι - ερώτηση | lingistis | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 14-02-08 12:07 |
Φύλο Ραμιρέζι | chrisx | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 5 | 12-11-07 22:50 |
Ραμιρέζι και φυτά | sofianos7 | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 6 | 15-10-07 19:44 |
Πρόβλημα σε ραμιρέζι | soupia | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 11 | 08-03-07 21:17 |