|
|
||||
|
||||
![]()
Aρα δεν ηταν θεμα κολησης.....Τουλαχιστον ετσι το καταλαβαινω εγω..... Αφου λες οτι ειναι στη μεση η ρωγμη ή κατι ακουμπησε/επεσε ή ηταν ελατωματικο το τζαμι.... Δεν ξερω τι αλλο να πω.....κριμα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ περιεργα πραγματα...
Σιγουρα ο χτεσινος σεισμος δεν επαιξε ρολο.. 3 αιτιες. 1. Ελλατωματικο τζαμι, (αλλα αυτο θα επρεπε να συμβει στα πρωτα γεμισματα, οχι τωρα..) 2. Χτυπημα πετρας. η οποια στη συνεχεια μετακινηθηκε και δεν ειναι προφανες οτι το προκαλεσε 3. Περιεργο κολλημα σε κοντρες που τελικα κατεληξε να ασκει μεγαλες πιεσεις στη πλατη. |
|
|||
|
|||
![]()
Φιλωτα λυπαμαι ειλικρινα για την ατυχια σου. Τι να πω ρε φιλε, μεγαλη γκαντεμια..
![]() Να επιμεινεις ομως. Καθε χομπι εχει τις δυσκολιες και τις ατυχιες του. |
|
||||
|
||||
![]()
Θέλω να είμαι από μια μεριά όταν θα προσπαθείς να ψήσεις τους φαρμακάδες να σου αγοράσουν ενυδρείο
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ...μεγαλη ατυχια παντως ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ρε συ Μάκη αυτό δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, τώρα που μου το είπες μου μπαίνουν ιδέες......
|
|
||||
|
||||
![]()
Να κάνω μια υπόθεση... :
Λοιπόν, πιστευω πως με τον σεισμό προκλήθηκε ζημιά (πληγή) στο τζάμι, ασπόυμε από κραδασμούς ή απο την ταλάντωση κάποιας πέτρας που ακουμπούσε στο τζάμι. με τις αυξομειώσεις της θερμοκρασίας , συστολές-διαστολές, την άλλη μέρα η πλήγή έγινε ρήγμα. Το 10αρι τζάμι είναι πάρα πολύ ισχυρό όμως και τα 120cm μήκος είναι αρκετά, είχες τσεκάρει στο παρελθόν αν καμπυλώνουν τα τζάμια με γεμάτο ενυδρείο ? Αν καμπυλώνουν τότε μειώνεται δραματηκά η μήχανική τους αντοχή και σε συνδιασμό με τα παραπάνω... |
|
||||
|
||||
![]()
Η υποθεση εχει μια λογικη, αλλα χωρις το σεισμο. Δεν εγινε κανενας μεγαλος σεισμος που να δικαιολογει ταλαντωση πετρας/κραδασμους. Πανω απο 5 ριχτερ το συζηταμε.
Και επειδη εχει τυχει να παρατηρησω ενυδρειο στο πως συμπεριφερεται σε σεισμο απο κοντα, οι πετρες αμα ηταν να πεσουν απο το κουνημα, θα τις ειχαν ριξει τα ψαρια προ πολλου... Εξαλλου οι συστολες/διαστολες ειναι ΠΟΛΥ χειροτερες για τα τζαμια. Το μονο σιγουρο ειναι οτι τα ενυδρεια ΔΕΝ σπανε στα καλα καθουμενα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγω γιατι ετσι οπως το βλεπω η ρωγμη φαινεται σα να ξεκινησε απο πανω?
παντως εγω για τις πετρες εχω ενσταση γυρνοντας απο διακοπες ειδα μια πετρα πεσμενη η οποια απο ψαρι δεν θα μπορουσε να πεσει με τπτ και οσο ελειπα αποτι ξερω δεν εκανε σεισμο δυνατο αθηνα αν ακουμπουσε πισω πισω πεφτοντας θα μπορουσε να δημιουργησει χαραγματια που με καμπυλωση τζαμιου αυτο θα ητανε θανασιμο αμεσα παντως παιζουνε πολυ μουφα ποιοτητες τζαμιων σε ορισμενα τζαμαδικα μια φορα ενα κομματι που ειχα παρει εσπαγε φλιδα με ελαχιστη παραπανισια δυναμη να το ακουμπαγες καπου παιζει να χει και αυτο μεριδιο
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αφρικανικες Κιχλιδες των λιμνων Μαλαουι-Τανγκανικα. | kyriakos giorgas | Malawi | 4 | 14-05-09 22:53 |
Αλατι σε ενυδρειο με Τανγκανικα | panos73 | Tanganyika | 1 | 07-11-06 10:21 |