|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω παντως ποτε δεν ειχα βαλει την εν λογω βαλβιδα και δεν ειχα καποιο προβλημα ... και ετσι οπως το βλεπω εγω η δικη σου περιπτωση ... ειναι εξαιρεση! Μπορει να πηγαν παρα πολλα πραγματα στραβα ... αλλα ειναι καλο να χρησημοποιουμε την Ελληνικη γλωσσα σωστα ... ανακριβειες σημαινει οτι διαβασες κατι που δεν ισχυει και οταν διαβαζω το ποστ σου καταλαβαινω οτι δεν ειναι σωστες οι οδηγειες για την παρασκευη DIY CO2! Ειναι σωστες οι οδηγειες ... και θα μπορουσες ευγενικα να συμπληρωσεις (μεσα απο την ασχημη εμπειρια σου) την προσθηκη αντεπιστροφης βαλβιδας και ... οχι να δημιουργεις λαθος εντυπωσεις! Ελπιζω πανω στη ταραχη σου να τα εγραψες και οταν ηρεμησεις να καταλαβεις...!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καλοπροεραιτα μιλαω Γιωργαρε. |
|
|||
|
|||
![]()
Την εποχη που γραφτηκε το ποστ δεν ηταν συχνες οι ανεπιστροφες βαλβιδες, και ειναι σωστη η επισημανση, αλλά αρκετα ακομψη, θα διορθωθει.
Τι εγινε κι εχασες το ζευγαρι σου? |
|
||||
|
||||
![]()
εκανε αναροφηση το μπουκαλι και εγινε το ενυδρειο σαν γαλα.επειδη ελειπα σαβ/κο ομως και το ειδα μετα απο δυο μερες τα σκοτωσε ολα.η μαγια φανταζομαι...
καλο θα ηταν επειδη ειναι υπομνημα να ενημερωνεται οσο εξελισεται. συγνωμη και παλι αλλα ελα λιγο στη θεση μου... |
|
||||
|
||||
![]()
Και τι θα άλλαζε με την ανεπίστροφη ???
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν κάνω λάθος, η αντεπίστροφη βαλβίδα αποτρέπει τη ροή ΑΠΟ το ενυδρείο ΠΡΟΣ τα έξω (προς το δοχείο παραγωγής CO2 π.χ.), για να μην σου αδειάσει όλο το νερό προς τα έξω.
Στην προκειμένη περίπτωση, αν η ροή του νερού στο σημείο εξόδου το διοξειδίου ήταν τέτοια που δημιούργησε αρνητική πίεση, τότε αναρροφήθηκε το μίγμα της μαγιάς στο ενυδρείο σου. Η αντεπίστροφη ίσως να δημιουργούσε μια μικρή επιβράδυνση της αναρρόφησης αλλά νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Το λέω γιατί το ίδιο συνέβη και σε μένα, και είχα αντεπίστροφη. Η διαφορά ήταν ότι ήμουν σπίτι και το πήρα χαμπάρι αμέσως. |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν κανεις λαθος, το αναποδο δεν γινεται απλά, γιαυτο και η ερωτηση μου πιο πανω.
Σωστη η επισημανση μεν, αλλά δεν θα το απεφευγες με χρηση ανεπιστροφης. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
κατσε γιατι τωρα αλλαζουν ολα και λεω εγω οτι να νε.δηλαδη και με τη βαλβιδα παλι θα ειχα καποιο προβλημα?δεν εκανα κατι αλλο σωστα εγω??ολη η περιγραφη του κ.Τολη εφαρμοστηκε κατα γραμμα.τι εγινε σε μενα που δεν το εχει παθει και κανενας μαλιστα?? ![]() ![]() ![]() λογο πιεσης ομως στο μουκαλι νομιζω οτι η βαλβιδα θα απετρεπε την αναροφηση απο το ενυδρειο(σωληνακι στην εισοδο του φιλτρου) |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
παρεπιπτοντως κι εγω ειμαι απο αυτους που χρησιμοποιησα το diy πολλες φορες και ποτε με βαλβιδα...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέος στο Hobby-Προβλήματα & Απορίες | Kostis-Salonika | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 02-08-09 11:49 |
Επίμονα προβλήματα.. | sofia | Χρυσόψαρα | 8 | 29-10-07 10:27 |
2 προβλήματα | binational | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 30-10-06 00:11 |
Προβλήματα με τα φυτά | Zisis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 20-09-06 18:04 |
Προβλήματα με φυτά | Anonymous | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 21-09-03 03:33 |