|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Με κάνετε και ζηλεύω τώρα τελευταία με όλα αυτά που βλέπω. Περιμένω με αγωνία να τη δω ολοκληρωμένη.
|
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπον, επειδη εχω προσωπικη αποψη για αυτο που πας να κανεις θα περιμενω λιγο και μετα θα πω....
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ με τον ¶ντρο όσων αφορά το θέμα την αφοσίωσης προς τη λίμνη, μόνο για την περίοδο του καλοκαιριού όμως. Ο χειμώνας είναι αποκλειστικά εποχή για το ενυδρείο... έξω να βρέχει, να έχεις την πολυθρόνα μπροστά από το ενυδρείο με μια μεγάαααλη κούπα καφέ... και τα λέμε!
Εγώ έχω και ενυδρείο και λίμνη ταυτόχρονα και αν και είπα να μείνω μόνο με τη λίμνη. Βασικά μου ήταν αδύνατον να νοιώθω τη γωνιά του ενυδρείου, κενή. Προσωπικά όμως πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να μην πάω για άλλα ενυδρεία και απλά να δημιουργήσω κι άλλη λίμνη. Φίλε Ηλία, περιμένουμε περισσότερα.... και καλή υπομονή!
|
||||
|
||||
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Από ότι βλέπω από τις φωτογραφίες το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.
Αν υπάρχει το μεράκι όλα θα γίνουν σιγά σιγά. Όσο για τις εισηγήσεις που θέλεις δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το θέμα μου που βρίσκετε ΕΔΩ Ότι απορίες έχεις πολύ ευχαρίστως να τις συζητήσουμε. Καλή συνέχεια. |
|
||||
|
||||
![]()
Έπρεπε να μας βάλεις και φωτογραφία την μητέρας σου, όταν είδε το σκαπτικό
![]() Καλή συνέχεια Λιάκο ! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δεν διαφωνω Βασιλη αλλα απο την αλλη εχουμε 4 εποχες και η καθε μια ξεχωριστα δινει το δικο της χρωμα. Ειδικα το κλιμα που εχει η περιοχη μας ακομα και τον χειμωνα ειναι οτι πρεπει ![]() Αρα οι ηλιολουστες μερες το χειμωνα ειναι πολλες και παρα του οτι τα ψαρια κινουνται νοχελικα αυτο δεν εμποδιζει μια μεγαλη κουπα καφε κοντα στην λιμνη ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα,
Θα ηθελα την αποψη σας για τα παρακατω θεματα που μας απασχολουν 1)Τι ειδους αντλια(εξωτερικη ή υποβρυχεια?) και ποση κυκλοφορια(l/h) να εχει? 2)Παιζει ρολο η σειρα που θα μπουν: UV, φιλτρο ,αντλια? εχω κανει ενα σχεδιακι... 3)Επαρκει ενα συστημα κυκλοφοριας-φιλτρου(αρχιζει απο το ενα τμημα και καταληγει στο αλλο) για την σωστη κυκλοφορια του νερου(βλπ. σχεδιο) ή χρειαζετε δυο συστηματα ενα για καθε τμημα?... το στενεμα αναμεσα στα δυο τμηματα θα εχει πλατος και βαθος 0,8-1 μετρο... και μια εξηδεικευμενη ερωτηση ειδικα για τον in the pond(και οποιον αλλον γνωστη του θεματος): τι ειναι το "bottom aeration drainage" και ποσο θα στοιχησει η εγκατασταση του, και ποσο απαραιτητο ειναι?.... για ολα τα παραπανω θα πρεπει να φορντισω το κοστος κατασκευης να κυμανθει σε χαμηλο επιπεδο... Υ.γ ο συνολικος ογκος και στα δυο τμηματα υπολογιζετε οτι θα ειναι 10.000L-15.000L |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() παλι καλα θα εχω ετοιμο το ενυδρειο μου μεχρι τοτε ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Επειδη ο καθενας θα πει την αποψη του μπορει να μπερδευτεις.
Και η εξωτερικη αντλια ειναι καλη και η βυθυζομενη........ Οι εξωτερικες καινε ρευμα ενω οι βυθυζομενες πολυ πιο οικονομικες και με την ιδια αποδοση...... Αποφασισε τι θες και μετα συζηταμε για τα λιτρα.
|
||||
|
||||
![]()
παμε για υποβρυχια, που θα μπει μαλλον μετα την υπερχυληση....
------------------------- Βρικα αυτη την αντλια ακαθαρτων στο λιντλ: http://www.lidl.gr/gr/home.nsf/pages...90907.p.antlia μηπως ξερει κανενας αν βολευει για καθαρισμο του βυθου της λιμνης ή αν μπορει με πατεντα να γινει κατι σαν σκουπα βυθου;..... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ηλίας : 07-09-09 στις 07:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
δεν σκοπευουμε να αφαιρουμε την λασπη αλλα οταν φτασει στο σημειο να εχει γινει αρκετη να αφαιρεσουμε λιγο, αλλα μαλλον δεν βλεπω να την παιρνουμε....
|
|
||||
|
||||
![]()
Ηλία βάση του προγράμματός μου θα είμαι Λέσβο από 17 μέχρι 26 Ιουνίου (τώρα στα κοντά.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gangster95 : 14-09-09 στις 14:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Η λιμνη προχωραει...
η μια πλευρα τελειωσε!... ![]() η αλλη ξεκαλουπονετε σημερα αυριο... μενει μονο να καθαριστουν να στοκαριστουν και να σουλουποθουν γενικα... μπορει να πει κανεις οτι αρχιζει να περνει το τελικο της σχημα... παραθετω φοτο... μια γενικη αποψη της λιμνης: ![]() Η αλλη πλευρα καλουπομενη. Οπως φαινετε το καλουπομα δεν ειναι μαστορα αλλα δικο μας ![]() ![]() Το γεφυρακι πριν κοπει: ![]() κοψημο σε εξελιξη... ![]() Αφου βγηκαν οι πλακες... ![]() ολα αυτα χτες... θα ενημερωσω για το κοψημο που θα γινει σημερα... ![]() Υ.γ. περιμενω σχολια.... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Μια ομορφια θα γινει Ηλια!!!!!!!!!!
Το γεφυρακι γιατι το κοβετε?? Λογο της σταθμης του νερου?????
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ καλή δουλειά Ηλία μπράβο!
Έχεις κάνει και το υγρομονωτικό υλικό? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Οι "ΒΙΟΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ" έρχονται στην Πάτρα! | ΠΣΦΕ | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 45 | 17-06-09 23:28 |
"Φίλμ" στην επιφάνεια | Dimopoulos_d | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 16-09-05 10:54 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |