|
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας ... είμαι καινούριος στο forum ... εδώ και καιρό ήθελα να πάρω χελώνες ... είχα και παλιότερα αλλα τις έδωσαν οι γονείς μου ... και χτές μου πήρε η αδερφή μου δώρο δύο χελωνάκια =) , αλλά είναι πολύ φοβιτσιάρικα και μόλις τα πλησιάζω κρύβονται στο καβούκι τους ... και οι πρωηγούμενες που είχα δεν ήταν έτσι ... ήταν πολύ άνετες όταν πήγαινα κοντά ... σε πόσο καιρό θα με έχουν συνιθίσει ;
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
με τον καιρο θα σε μαθουν....ποσο θα ειναι αυτο το διαστημα δε μπορει να πει κανεις...που τις διατηρεις??
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους.
Μου έκαναν δώρο μου νεροχελωνίτσα μέσα στη χελωνιέρα της και όλα πήγαιναν καλά για κάποιο διάστημα, μέχρι που έκλεισαν τα μάτια της και το καβούκι της άρχισε να χανει την προηγουμενη ομορφια του. Ψάχνοντας ανακάλυψα ένα σωρό οδηγούς για τη φροντίδα της χελώνας μου και ειλικρινά στενοχωρήθηκα που δεν το έκανα νωρίτερα και βασίστκα στις οδηγίες του πετ σοπ. λέον η χελώνα είναι σε ενυδρείο και στο νερό προσθέτω Sera AQUATAN για το χλώριο (1 σταγόνα για κάθε λίτρο νερού) καθώς και Tortivet vitae και Tortivet shell. Εειδή για τα μάτια της δκίμασα Taberaqua αλλά και Tobrex χωρίς αποτέλεσμα, τώρα δoκιμάζω το Tortivet eye (σήμερα το ξεκίνησα). Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να κανω ή που δεν κάνω σωστά ώστε να ανοίξουν τα μάτια της; Σας ευχαριστώ |
|
||||
|
||||
![]()
Δοκίμασε ένα πράγμα τη φορά και άφηνε να περάσουν μια δύο μέρες τουλάχιστον μέχρι την επόμενη θεραπεία με άλλο σκεύασμα.
Θα σου πρότεινα chloramphenicol (είναι το συστατικό του φαρμάκου. Δε γνωρίζω την εμπορική της ονομασία) αλοιφή για οφθαλμική χρήση και βάζε με μια καθαρή μπατονέτα ανά 12ωρο για 5 ημέρες απαλά επάνω και γύρω από το μάτι μια λεπτή κρούστα. Σε αυτό το διάστημα δε θα ξεχνάς να την ταϊζεις με τσιμπιδάκι. Με υπομονή και αφού της δώσεις χρόνο μπροστα στη μυτούλα της να το μυρίσει. Όσο θέλει! Τακτική (κάθε μέρα) αλλαγή νερού με αντιχλώριο!
|
|||
|
|||
![]()
Πάνο σε ευχαριστώ.
Ο κτηνίατρος μου συνέστησε αλοιφή Tobrex και ξεκινήσαμε ήδη θεραπεία... Για να δούμε! |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή επιτυχία!
|
||||
|
||||
![]()
λέον η χελώνα είναι σε ενυδρείο και στο νερό προσθέτω Sera AQUATAN για το χλώριο (1 σταγόνα για κάθε λίτρο νερού) καθώς και Tortivet vitae και Tortivet shell.
γειά σου κι απο μένα, στο ενυδρείο σου υπάρχει πρόβλεψη χώρου όπου θα "λιάζεται" και θα στεγνώνει το καβούκι της? |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι. Έχει μία πέτρα στην οποία ανεβαίνει και λιάζεται αν και για κάποιο μυστήριο λόγο της αρέσει επίσης πολύ να κάθεται και επάνω στο φίλτρο, κάτω ακριβώς από εκεί που πέφτει το νερό...
Την αλοιφή ΤΟBREX την πήρα γιατί δεν μπόρεσα να βρω αυτή που πρότεινε ο Πάνος ΧΩΡΙΣ κορτιζόνη, η οποία δεν ενδείκνυται για τις χελώνες... (έτσι διάβασα σε οδηγούς φροντίδας) |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπέρα. Είμαι καινούρια στο forum και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. πήρα μια νεροχελώνα την παρασκευή μαζι με τα απαραίτητα που μου έδωσαν(μικρό πλαστικό ενυδρίο, βιταμίνες,τροφή) κ απο την παρασκευή δεν έχει φάει καθόλου. Τί να κάνω;;; Βοήθεια..
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λόλα η χελώνα.. | NikolasR | Άλλα ζώα | 13 | 22-01-12 15:16 |
Ενυδρείο για χελώνα (Red Stripe) | NikolasR | Άλλα ζώα | 43 | 14-12-08 19:13 |
Πρόβλημα με φωτισμό | corleone | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 18-12-07 13:49 |
Πρόβλημα με άλγες | Leman | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 25-11-07 16:15 |
Πρόβλημα με μονομάχο | Lenore | Bettas | 5 | 22-11-07 22:04 |