|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Να υπολογίσεις ότι κάθε 10 εκατοστά που κατεβαίνεις, προσθέτεις και ένα βαθμό κελσίου*
*Όλα αυτά βέβαια με κάποια μικρή απόκληση, έτσι? Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που έμμεσα ή άμεσα μπορούν να αλλοιώσουν κάπως αυτές τις συντεταγμένες, όπως η συνεχής ανακύκλωση του νερού από τον πυθμένα κ.α. Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω, γιατί 4 μέτρα βάθος? Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος?
|
||||
|
||||
![]()
Τωρα που το λες... αν διαθετεις πεθερα πχ?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εγω παλι εχω αλλο στο μυαλο μου...
αν κανουμε 4 μετρα μια λιμνη βαθος σε καποιο σημειο και με σκαλια ανεβενει σταδιακα ισως θα μπορουσαμε να αναπαραστησουμε μια λιμνη πχ μαλαουι.... και οταν εχει κρυο να πηγαινουν πιο βαθυα.... τι λετε??? και μη βαρατε.....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ααααααα! Το ξέρω που το πας!!! ![]() Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί τοποθετούν mbuna σε λίμνες, αλλά μόνο όταν ο καιρός ζεστάνει αρκετά και επιτρέπει η θερμοκρασία του νερού ένα τέτοιο εγχείρημα. Έχω επίσης ακούσει ότι πολλαπλασιάζονται κιόλας κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δυστυχώς όμως, έστω και ο μεσογειακός χειμώνας, είναι χειμώνας και είναι αδύνατον να αντέξουν αυτά τα ομολογουμένως τροπικά ψάρια σε μια λίμνη έστω 4 ή και βαθύτερη λίμνη και εξηγούμαι... Τα χρυσόψαρα ή καλύτερα οι απόγονοι του Carassius auratus κατάγονται από την Κίνα, δηλαδή αρκετά βορειότερα από τον ησημερινό όπου συναντούμε τις λίμνες Τανγκανίκα και Μαλάουι. Ως εκ τούτου οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές. Τα χρυσόψαρα μπορούν από τη φύση τους να αντέξουν πολύ κακές και ψυχρές καιρικές συνθήκες. Κατά την χειμερινή περίοδο μάλιστα, είναι σε θέση να περιορίσουν στο ελάχιστον τον μεταβολισμό τους και να πέσουν σε ένα είδος χειμέρειας νάρκης στα βάθη της λίμνης για να αντιμετωπίσουν την ελαχιστοποίηση της τροφής και κατά κύριο λόγο το κρύο. Τα mbuna δεν έχουν αυτήν την ικανότητα, έτσι είναι αδύνατον να αντέξουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.
|
||||
|
||||
![]()
¶ντε πες και καταφέρνεις να κρατάς σωστές θερμοκρασίες στα κάτω στρωματά.
Είτε με γεωθερμία σε πολύ μικρό ποσοστό σε συνεργασία με κάποιο θερμαντικό σώμα. (gold member σε βλέπω στην ΔΕΗ) Τα στρωματά νερού που βρίσκονται κοντά στην επιφάνια θα είναι παγωμένα Οπότε δεν έχει οξυγόνο μια και τα ψαριά δεν θα μπορούν να ανεβαίνουν ψηλά Δεν μπορούν να τραφούν σωστά μια και δεν θα μπορούν να ανεβαίνουν ψηλά Δεν μπορείς να βάλεις φίλτρα μια και θα ανακατεύουν το ζεστό νερό με το κρύο. Νιετ στην Ελλάδα κάτι τέτοιο Αν βάλεις τζαμαρία και είσαι υπάλληλος στην δέη κάτι γίνετε ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
στα νοτια που ειμαι εγω δυσκολα παγωνουν τα νερα οπως λες... και ακομα και αν ηθελαν να παγωσουν δεν θα γινονταν γιατι απλα το νερο δεν θα ειναι ποτε στασιμο... οποτε απο οξυγονο ειμαστε οκ... ακομα αν υποθεσουμε οτι δεν ανεβενουν πανω λογο κρυου, καποια εποχη ριχνοντας ταμπλετες η τροφη βυθου, θα τρωνε μια χαρα... και οπως πολυ καλα σκεφτηκες και εχω σκεφτει και εγω, με την γεοθερμια για να καρτα μια λογικη θερμοκρασια και ενα πανελ να μαζευει ηλιο και να το κανει ρευμα, γραφουμε και την δεη στα παλια μας παπουτσια... χιχιχιιχιχ παντος απλα κανω μια σκεψη χωρις να ξερω κατα ποσο μπορει να λειτουργησει σωστα για τα ψαρια.... ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατηγορια "Λιμνες" | Andros | Χρυσόψαρα | 1 | 11-03-08 16:20 |
Συμβιωση κιχλιδων απο διαφορετικες λιμνες | FIL241 | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 13-05-05 20:16 |