|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
sorry gia ta greeklish. eimai se diakopes kai ektos to oti i sindesi edo mou spai ta nevra, kai o ipologistis den ipostirizi ellinika.
Ithela na rotiso tin filo pou kataskevazi tin limni 2-3 pragmata gia na mporesoume na ton voithisoume. eida tis photo 1. exeis psaria mesa (den eida) 2. exeis filtro? 3. apo kato exis vali nailon? an nai stamata tora oti kaneis . o ilios tha sto skisi sintoma kai oloi oi kopi sou tha pan xamenoi. prepei na valis (liner) to vriskis se enydriaka maxazia An den exeis psaria kai filtro den mpori na dimiourgithi viologia. i viologia einai aftoi oi organismi pou tha sinkentrothoun sto filtro sou kai se diafora simia tis limnis sou pou tha katharizoun to nero. xoris psaria kai filtro i limni kathe liges imeres tha tholoni to nero. na valis kai mia lampa U.V An psaksis edo tha vris arketa themata pou asxolithikan me afta ta themata kai na paris plirofories. |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε, πάλι εδώ. Είναι αλήθεια ότι όσα έχει πει ο φίλος Γιάννος έχουν ξαναειπωθεί και πιο πριν και με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο.
Το νάιλον που έχεις βάλει είναι θέμα χρόνου να το τσακίσει η ηλιακή ακτινοβολία, καταστρέφοντας τα πάντα. Μια τέτοια περίπτωση, είναι ο χειρότερος εφιάλτης του λιμνόφιλου, γιατί πέραν του γεγονότως ότι θα ξεκινήσεις από την αρχή, θα χρειαστείς χώρο για τα ψάρια σου. Η χρήση φίλτρου είναι όντως εξαιρετικά σημαντική και αν η λίμνη σου είναι εκτεθημένη πολλές ώρες στον άμεσο ηλιακό φωτισμό σε σχέση με την μεγάλη ιχθυοφόρτωση, σίγουρα θα χρειαστείς και λάμπα υπεριώδης ακτινοβολιας.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]()
ο ηλιος βλεπει τη λιμνη ελαχιστα γιατι πανω απο την λιμνη υπαρχουν 2 μεγαλα δεντρα,,,,, και διπλα ακριβως ειναι το κιοσκι που βοηθαει πιο πολυ,,,
οπως εχω αναφερει και πιο παλια,το ναιλον δεν εχει αμεση επαφη με το χωμα αλλα εχει μπει ενα πιο σκληρο υλικο σαν λαινερ(οχι λαινερ ομως) απο κατω,, οσο για το ποσο θα αντεξει το ναιλον.....το ναιλον ειναι οτι πιο σκληρο βρηκα,,χρησιμοποιειται στα θερμοκηπια και εχει μεσο ορο ζωης 3 χρονια αντοχης σε βροχη και ηλιο ![]()
__________________
i love my fish..! |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Μια που εισαι στην αρχη και κανεις το κοπο δε θα ηταν καλυτερο να βαλεις το προτεινομενα υλικα ωστε να μη τρεχεις και δε φτανεις στο μελλον? Μετα θα πρεπει να τα ξεστησεις ολα και να τα ξαναφτιαξεις (σαν να κανεις απο την αρχη παλι) ...
__________________
Gab at Facebook: https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/ https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/ Knowledge is having the right answer Intelligence is asking the right question |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι θα αντέξει 3 χρόνια, είσαι σε θέση να ανακατασκευάζεις τη λίμνη σου κάθε τόσο?
Είσαι σε θέση να την ελέγχεις κάθε τόσο ώστε να εξακριβώσεις μια πιθανή διαρροή στο άμεσο μέλλον? Πόσο σίγουρος είσαι ότι θα προλάβεις την διαρροή και δε θα βρεις τη λίμνη σου άδεια? Πίστεψέ με, όταν περάσει ο χρόνος δε θα κοιμάσαι ήσυχος, γιατί θα συνδεθείς με τα ψαράκια σου, αλλά και με το μικρό σου βιότοπο γενικότερα. Κάνε καλή δουλεια εξ' αρχής!
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() |
#6
|
|||
|
|||
![]()
DEN thelis na katalavis ti sou leme.
DEN asxoloume allo me to thema sou. |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Οντως θα εχεις προβλημα αγαπητε...γι'αυτο οτι ειναι να κανεις καντο τωρα.
Οπως ειναι τωρα περιμετρικα ακομα και λαινερ να ειχες παλι θα ειχες προβλημα. ποσο μαλλον τωρα που ειναι ναιλον. βαλε λαινερ και κρυψετο περιμετρικα.
__________________
MY POND ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.... |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Να ξέρεις ότι το ναύλων αυτό το ζητάμε σαν ναύλων θερμοκηπίων δε σε παραξενεύει γιατί το λεμέ έτσι??
(ναύλων ανθεκτικό στον αέρα και διαφανές ώστε να περνάει η ακτινοβολία του ηλίου) Το λαινερ το ζητάμε σαν υλικό για λίμνες δε σε παραξενεύει γιατί το ζητάμε έτσι?? (λάινερ μαύρο χρώμα (παίζει σπάνια και σε αλλά χρωματακια) ανθεκτικό στην υγρασία και σε διαφορά θερμοκρασιών) Να ξέρεις το υλικό σε μια λίμνη πρέπει να έχει ελαστικότητα κύριος στην Ελλάδα μια και η ελαστικότητα συμένει και ανθεκτικότητα. Το ναύλων από ζεστά σε κρύο θα αρχίσει να κάνει τσάκες λόγω ότι είναι σκληρό πλαστικό οι τσάκες θα μείνουν μόνιμα όταν θα ξανά αλλάξει η θερμοκρασία από κρύο σε ζεστά θα σπάσουν οι τσάκες με αποτέλεσμα διαρροές. Ενώ σε αντίθεση το λάινερ με την ελαστικότητα που έχει (όσο ποιο χοντρό τόσο ποιο ελαστικό) μπορεί να ανταποκριθεί καλυτέρα στην διαφορα θερμοκρασίας ζεστα -κρυο. Το ναύλων θερμοκηπίων είναι από τα καλυτέρα υλικά ώστε να μπουν κάτω από το λάινερ δίνοντας καλύτερη προστασία στο να μην τρυπήσει το λάινερ (ούτε το λάινερ είναι αθάνατο). Μια και είσαι κοντά με το Leroy Merlin πάνε πάρε λάινερ από εκεί και ας είναι 0,5 cm 5Χ5 μετρά = 25 τετραγωνικά Μέτρα η τιμή κάτω από 80 ευρώ. Δε ξερώ ποσό σε βρήκε το ναύλων αλλά το συγκεκριμένο κομμάτι λάινερ δεν είναι ιδιαιτέρα ακριβό. Κρίμα των κόπο σου αδελφέ μια και έκανες μια όμορφη λιμνούλα είναι ταλαιπωρία κάθε τόσο να την ξανά στήνεις. κατά τα αλλά είναι όμορφη και σε καλό σημείο στημένη διπλά στο κιόσκι ![]()
__________________
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευη λιμνης με ηλιακη ενεργεια | Yiannis59 | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 46 | 16-08-16 12:53 |
σκεψη για κατασκευη ενυδρειου(80χ40χ35) συμβουλες..?? | apolonistis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 30-01-09 20:03 |
προβλημα λιμνης | gutsi | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 18 | 03-11-07 17:07 |
φιλτρο λιμνης | gutsi | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 39 | 01-10-07 21:41 |
θελω συμβουλες για την κατασκευη ενος ενυδρειου | Βασίλης Μαιόπουλος | Malawi | 12 | 01-03-07 15:24 |