![]() |
#1 |
200 λίτρα ενυδρείο με 45 ψάρια
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα,
Είμαι αρχάριος στα ενυδρεία. Έχω ένα ενυδρείο 200 λίτρα με ισχυρό κυκλοφορητή, η απόληξή του είναι στον αέρα για να δημιουργεί φυσαλίδες στο νερό. Σφουγγάρι, κάλτσα με μακαρονάκια - βιόσφαιρες. Ένα κυκλοφορητή για CO2 (7-8 φυσαλίδες το λεπτό), 2 ανούμπιες και 9-10 διάφορα άλλα πραγματικά φυτά που δεν μπορώ να τα ονομάσω. Ψάρια: 15 Paracheirodon exelrodi (μπλε-κόκκινες ρίγες) 12 ροδόστομους 6 ζεβράκια 12 αρλεκίνους Μου είπαν από ένα γνωστό πετ-σοπ της αθήνας ότι μπορώ να έχω μέχρι και 100 τέτοια μικρόψαρα. ¶λλοι μου λένε ότι να αφαιρέσω τα μισά. Οι τιμές του νερού είναι οι εξής (μέτρηση με στικάκια): ph 8, kh 6, gh>16, no2 0 kai no3 25 Αμμωνία (τεστ με τις σταγόνες, 3 μπουκαλάκια) μου δείχνει ότι δεν υπάρχει αμμωνία. Ορισμένες ερωτήσεις: 1) Είναι πολλά τα ψάρια; 2) Μπορώ να βάλω κιάλλα; 3) το ρΗ είναι λίγο ανεβασμένο, δεν θα έπρεπε να το ρίξω με κάποιο τρόπο; 4) Ξέρω ότι ανά 2 είδη, τα ψάρια είναι από διαφορετικό βιότοπο (ασιατικό - αμαζονίου). ¶ν ρίξω το ρΗ σε μια ενδιάμεση τιμή που να ικανοποιεί λίγο πολύ και τα 4 είδη, θα μπορέσουν να ζήσουν χωρίς πρόβλημα; Το κακό είναι ότι η θερμοκρασία είναι γύρω στους 30 βαθμούς... Όλα δόξα τω θεώ είναι πολύ κινητικά και παιχνιδιάρικα... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ------------------------- Και μια φωτό του ενυδρείου: ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ravendark : 04-08-09 στις 00:34. Αιτία: Automerged Doublepost |
|
Εμφανίσεις: 9594
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
50 Λίτρα ενυδρείο ζωντανά φυτά-ποιά ψάρια | manolis1976 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 06-01-09 16:18 |
D.I.Y. Ενυδρείο 600-700 λίτρα | TaitO | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 38 | 16-12-06 20:43 |
Ενυδρείο 60 λίτρα!!! | Cristos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 28-10-04 04:50 |