|
|
||||
|
||||
![]()
Μιλάμε για 2 τελείως διαφορετικά πράγματα (όσμωση-τεστ).
Αντίστροφη όσμωση μπορεί να μη χρειάζεται καν, ανάλογα με τα ψάρια που θα φιλοξενήσει. επίσης και η όσμωση θέλει αντικατάσταση σε μεμβράνες/ρητίνες, κλπ κάπου κάπου, και αυτό έχει το κόστος του. Απ'την άλλη, σίγουρα μια πλήρης σειρά υγρών τεστ είναι ακριβή (κρατάει όμως 1 χρόνο και βάλε, αν τεστάρεις 1/βδομάδα). Για τα βασικά, ΝΗ3, ΝΟ2, όμως δεν βλέπω να είναι μεγάλο το κόστος. Ενδεικτικά για ΝΗ3 κάνει γύρω στα 11-12 ευρώ για 25 τέστ. ΝΟ2, γύρω στα 11 ευρώ για 45 τεστ, το ίδιο και για τα ΝΟ3. ΡΟ4 14ευρώ για 35 τεστ. Σύνολο 47 ευρώ (αν τα πάρει κανείς όλα αυτά) για διάρκεια πάνω από 6 μήνες. Της ΑΡΙ τα είχα υπολογίσει ακόμα φτηνότερα. Για τα βασικά ΝΗ3, ΝΟ2 μιλάμε για 22 ευρώ το εξάμηνο. Δε μου φαίνεται τραγικό... Για το ότι η έξτρα ακρίβεια/αξιοπιστία των υγρών μπορεί να μη χρειάζεται σε έναν αρχάριο, συμφωνώ. Αλλά αρχάριος θα είναι για λίγο. Ειδικά αν βάλει φυτά στο ενυδρείο, νομίζω ότι αξιόπιστα τεστ για φωσφορικά και νιτρικά θα είναι απαραίτητα. |
|
||||
|
||||
![]()
το ενυδρειακι θα φιλοξενεισει μαλλον ειτε 1 αρσενικο μονομαχο ή 3 θηλυκες....και ισως μερικα σαλιγκαρακια και γαριδουλες(αν ταιριαζουν....θα δουμε)
και καποια ευκολα φυτα που δεν θελουν φυτεμα...... |
|
||||
|
||||
![]()
Για το μονομάχο είναι απίθανο να χρειάζεσαι όσμωση (τεσταρε το νερό σου σε κανενα πετ σοπ να δεις τι σκληρότητες και Ph έχεις). Και για μηδέν φυτά ή για ένα κερατόφυλο, π.χ., μπορείς και να ξεκινήσεις χωρίς τεστ για νιτρικά και φωσφορικά (εγώ για τα νιτρικά θα έπαιρνα πάντως).
Οπότε ή τη βολεύεις με τα στικάκια, ή παίρνεις υγρά ΝΗ3, ΝΟ2 και βλέπεις. Η δική μου εμπειρία με τα στικάκια της esha ήταν έτσι-κι-έτσι. ειδικά στα ΚΗ, GH πετύχαιναν διάνα τις τιμές. Στα υπόλοιπα (νιτρικά/νιτρώδη) έδειχναν άλλα αντ' άλλων και γενικά ήθελαν προσοχή στο χειρισμό. Μόλις έβαλα φυτά, τα στικάκια μου ήταν σχεδόν άχρηστα. Τελικά είναι και προσωπική επιλογή. Αν κάνεις μια ανάζήτηση για υγρά vs. στικάκια θα βρεις πολλές χρήσιμες συζητήσεις. ------------------------- Για να μην ψάχνεις, να μια τέτοια συζήτηση, όπου "ακούγονται" οι παραπάνω γνώμες, και άλλες: http://www.aquatek.gr/vb/showthread....E3%F1%DC+stick Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquaman : 03-08-09 στις 15:32 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Εγώ πάντος ψήνομαι για την αγορά τους. Απλά ψάχνω να δω αν μπορώ να αγοράσω και άλλα που χρειάζομαι , με μείωση των συνολικών μεταφορικών. |
|
||||
|
||||
![]()
αν μπορουμε να παραγκιλουμε με χαμυλοτερες τιμες αξιοπιστα προϊοντα θα με ελδιεφερε..αν κανει ςπαραγκελια να μου το πεις...να κανουμε μαζι..να μοιραστουμε τα μεταφορικα και μετα να ειναι μου τα στελνεις βολο με δικα μου μεταφορικα...
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Έχω αγοράσει διάφορα (παπούτσια αθλητικά,cd,dvd κλπ) από ebay, σε πολύ λογικές τιμές (σε σχέση με Ελλάδα μέρα με τη νύχτα) και με ασφάλεια. Μόνο καμιά φορά, αν πάρεις κάτι από USA, κάνει 2-3 βδομάδες. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Πολύ καλή τιμή πάντως για το μαστερ κιτ.... την επόμενη φορά έχω πάει από e-bay... Αναρωτιέμαι αν τα 800 τεστ που λέει είναι το άθροισμα των τεστ για Ph high, PH low, NH3, NO2, NO3, αλλά και πάλι μιλάμε για 160 τεστ απ'το καθένα! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquaman : 04-08-09 στις 09:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
[quote=aquaman;368012]Γιατί χρεωστική και όχι πιστωτική; Αν δεν κάνω λάθος, σε περίπτωση απάτης, η πιστωτική σε προστατεύει μετά από κάποιο όριο, ενώ αν με τη χρεωστική σου αδειάσουν το λογαριασμό... καληνύχτα;
------------------------- Πολύ καλή τιμή πάντως για το μαστερ κιτ.... την επόμενη φορά έχω πάει από e-bay... Αναρωτιέμαι αν τα 800 τεστ που λέει είναι το άθροισμα των τεστ για Ph high, PH low, NH3, NO2, NO3, αλλά και πάλι μιλάμε για 160 τεστ απ'το καθένα! Το αντίστροφο ισχύει. Σε περίπτωση απάτης, μπορεί κάποιος να σε χρεώσει μέχρι το ύψος του πιστωτικού σου ορίου, που συνήθως είναι 7-8-9000 ευρώ, ανάλογα με τι εισόδήματα θα δει η τράπεζα κατά την χορήγηση της κάρτας. Με την χρεωστική, σε περίπτωση απάτης θα σου πάρουν από το λογαριασμό μέχρι όσα έχεις εκεί. Έτσι, φροντίζεις να έχεις μία χρεωστική/καταθετικός λογαριασμός, που θα φορτίζεις μόνο μέχρι 100-150 ευρώ (από e-bank της τράπεζας σου για σβελτάδα/ευκολία) και μόνο για αγορές από ίντερνετ, όπως κάνω εγώ, και θα ελαχιστοποιείς τον όποιο κίνδυνο. ![]() Τα 800 τεστ που αναφέρει, έιναι το άθροισμα όλων των τεστ που εμπεριέχει, όπως σωστά κατάλαβες. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
poly kala παιδια!και απο οτι μου ειπατε της ΑΡΙ ειναι τα καλυτερα...και 30-40 € τα δινω ευκολα!!πολυ καλα νεα!ελπιζω ν αμην πεσουμε αποτομα...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ποιο ειναι ποιο θορυβωδες??? | drypes | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 24-04-09 21:21 |
Υγρα test νερου | tasinio | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 13-05-08 05:40 |
Ποιο ειναι το μεγιστο ποσοστο αλλαγης νερου? | GeFior | Malawi | 49 | 08-01-08 15:31 |
Τεστ Ελεγχου Νερου:Ποιο έχετε χρησιμοποιήσει και μείνατε ικανοποιημένοι? | mikenuke | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 18 | 20-11-07 21:46 |
μεταφορα απο 100λιτρο σε 400λιτρο-test χημειας νερου | rockxk | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 27-03-07 10:13 |