|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πιστεύω Γιάννο ότι ο λόγος που βάζεις τα μωρά-αυγά στην λιμνούλα είναι ότι φοβάσαι τα μεγάλα ψαριά κοι-χρυσόψαρα μήπως φανέ όλους τους γόνους.
Και όχι της συνθήκες της κύριος λίμνης Μια λίμνη όταν είναι ώριμη τα ψαριά θα αρχίσουν διαδικασίες αναπαραγωγής. (τα ψαριά ξερόυν καλυτέρα από μας). Αν το νερό για χψ λογούς δεν έκανε δε νομίζω να βλέπαμε επιζώντες σε μωρά αλλα και σε ενηλικα γενικότερα. Το κανείς όλο αυτό για να τρέφονται κύριος τα μικρά με αλγες και τους οργανισμούς που υπάρχουν πάνω σε αυτήν. Θα πρότεινα να βάλεις το εξάρτημα εκείνο πάνω στην αντλία που κάνει το νερό να πετάγεται σαν συντρίβανι ώστε να δίνει ανατάραξη νερού σε μεγαλύτερη επιφάνια = Καλύτερη οξυγόνωση του νερού. Αλλαγές νερού σίγουρα όχι σε μεγάλα ποσοστά. Καταρχήν πως θα βγάζει τόση μεγάλη ποσότητα νερού χωρίς να σακατέψει τα αυγά?? Αν βάλεις δυνατό φίλτρο ώστε να μπορείς να αδειάζεις 3300!!!! λίτρα θα τα λιώσει όλα μια και θα τα τραβήξει πάνω στην σιτα του φιλτρου με αποτέλεσμα αυγά μικρά ψαριά τεραστία ποσότητα αλγείς(πράσινο νερό) θα γίνουν μια μάζα. Δεν είναι περίπτωση ενυδρείου εδώ. Πιστεύω ότι μια και έχετε πολύ ζεστά αυτή την περίοδο στην Κύπρο το γέμισμα του νερού από την εξάτμιση σχεδον του αρκεί. ¶ντε βρες εσύ κάθε τόσο 3000λιτρα για αλλαγές νερού και κύριος αν είσαι και στην Κύπρο. ![]() ------------------------------------------- Ξέχασα να σου πω μπράβο για την προσπάθεια Γιάννο
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ακριβός! Το νερό στην λίμνη μου είναι άψογο. Ώμος επιβιώνουν πολύ λίγα γιατί τα τρώνε. Το νερό θα το βγάζω προσθέτοντας στην άκρια του λάστιχου μπλε σφουγγάρι. Το ίδιο έχω κάνει και για την εισαγωγή του φίλτρου. Εδώ να πω ότι το νερό είναι από γεώτρηση. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννο, πρόσεξε αυτό που σου λέει ο Σωκράτης σχετικά με την σταθερότητα του ΡΗ. Μεγάλες αλλαγές νερού σίγουρα και μην παραμείνεις μόνο στην εξάτμιση, γιατί διαφέρουν κατά πολύ οι παραμέτροι μιας πράσινης λίμνης από τις καθαρές που έχουμε μέχρι τώρα παρουσιάσει τουλάχιστον μέχρι τώρα.
Η αιωρούμενη άλγη σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και επικίνδυνη. Εγώ προσωπικά, θα σου πρότεινα συνεχόμενη ροή ώστε να οξυγονώνεται το νερό. Μην ξεχνάς ότι η άλγη είναι φυτό, πραγματοποιεί φωτοσύνθεση, ελευθερώνει οξυγόνο την μέρα, ενώ το βράδυ δρα εντελώς αντίθετα, δεσμεύοντας πολύτιμο οξυγόνο και ελευθερώνοντας διοξείδιο του άνθρακα, κάτι που μπορεί ακόμα και να σου αλλάζει τις παραμέτρους του νερού και να φέρει τη ζωή σε οριακά πλαίσια. Μην ανησυχείς Γιάννο, γιατί στα τοιχώματα θα δημιουργηθούν σημαντικές ποσότητες άλγης ώστε να τρέφεται ο γόνος. Εξάλλου, δεν είναι αυτού του είδους άλγη που ταΐζει και τα μεγαλύτερα ψάρια στις μεγαλύτερες λίμνες? Γιάννο, θα σου έλεγα ακόμα να δεις πιο προσεκτικά την ανάλυση του νερού της διάτρυσης. Κάποια μέταλλα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα, ειδικά στο γόνο.
|
|||
|
|||
![]()
Ρε παιδιά τελικά πρέπει να αλλάζω μεγάλη ποσότητα νερού η όχι?
Για την οξυγόνωση το καταλαβαίνω και θα το επιλύσω άμεσα. Όσο για το ΡΗ δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Όσο είναι της γεώτρησης τόσο θα μπαίνει και στην λίμνη. Η αλλαγή του ΡΗ μέρα-νύχτα είναι και αυτή αναπόφευκτη. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιάννο, δεν κατάλαβα τι εννοείς με το "Όσο είναι της γεώτρησης τόσο θα μπαίνει και στην λίμνη."
|
||||
|
||||
![]()
Φυσικά και πρέπει Γιάννο, τα μικρά είναι πολύ....κατουρλιάρικα.
Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να έχεις δοχεία που θα προετοιμάζεις πράσινο νερό αναγκαστικά. Όσο για φίλτρο θα πρότεινα κάτι σε σπόγγου (ίσως και περισσότερα από ένα και ναι υπάρχουν αρκετά μεγάλα για να σε βολέψουν σε συνδυασμό με συχνές και μεγάλες αλλαγές νερού)
|
||||
|
||||
![]()
ρε παιδιά για γόνο και πράσινο νερό δεν έχω ιδέα και ρωτάω επείδη λόγω της άγνοιας μου , μου έκανε τεράστια εντύπωση...αλλά είναι δυνατόν για μερικούς γόνους να χρειάζονται σε τόσα πολλά λίτρα τόσο μεγάλες αλλαγές νερού εβδομαδιαίως κιόλας???????
Εντάξει ξέρω ότι άλλο φυσική λίμνη και άλλο μια πισίνα 3500 λίτρων αλλα μιλάμε για λίγους γόνους....και για 3500 λίτρα..... Εννοείται πως αυτά τα ρωτάω για να εξηγήσει κάποιος και όχι σαν αντεπιχείρημα.... |
|
||||
|
||||
![]()
Για πόσα ψάρια πιστεύεις ότι μιλάμε; οκ γόνος αλλά πόσα θεωρείς ότι μπορεί να είναι;
....τα είδη ψαριών που αναφέρουμε μπορούν να γεννήσουν μερικές χιλιάδες ...μωράκια ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
Μπορούν τα θυληκά bettas να μεγαλώσουν τους γόνους? | deMetrIs | Αναπαραγωγή | 2 | 28-10-06 16:54 |
Διαμαρτυρία για τα χρυσόψαρα σε γάμους και βαφτίσια. | Tolis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 32 | 04-09-06 21:55 |
Περί του γένους Labidochromis κλπ | Anonymous | Malawi | 8 | 20-09-03 21:02 |