|
|
||||
|
||||
![]()
Eλα 30 είναι μακαρι ναχα 300 το πρώτο μου είναι.
Στο ηλιακό φως δεν είναι αμεσα εκτεθυμένο .. απλα το έχω στο δομάτιο μου και μάλιστα πάνω στο γραφείο... οπότε φωτίζεται και απο τη λάμπα του δοματίου δε χέρω κατα ποσο επιρεαζει αυτο. |
|
||||
|
||||
![]()
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι σε 30 λίτρα θα πρέπει να κρατήσεις μόνο το ένα είδος από τις γαριδούλες σου. Κανένα από τα ψάρια που έχεις δεν κάνει γι' αυτά τα λίτρα.
Η υπερφόρτωση και τα αυξημένα νιτρικά που παράγονται, σε σχέση με την αυξημένη φωτοπερίοδο είναι και η λόγος της άλγης. Αφαιρείς άμεσα τα ψάρια, άρα ταΐζεις πολύ λιγότερο και μειώνεις την φωτοπερίοδο τουλάχιστον στις ώρες που συμβαδίζει ο φωτισμός του δωματίου σου. Ως αποτέλεσμα, θα έχεις λιγότερα νιτρικά, λιγότερο φως, καθόλου άλγη γιατί τα φυτά θα είναι οι φυσικοί ανταγωνιστές της άλγης (στην περίπτωση όπου τα νιτρικά θα είναι περιορισμένα και όχι να περισσεύουν).
|
||||
|
||||
![]()
Οπως πολύ σωστά είπε ο in the pond δεν τείθεται θεμα,το πρόβλημα είναι η φωτοπερίοδος.Αγορασε αμέσως ένα χρονοδιακόπτη(δεν είναι ακριβοι) και ρυθμισε τον σε κανα 10ωρο τη μέρα και μετα αναλόγως αυξομειώνεις.Θα σου λύσει τα χέρια και θα κανει και πιο ευτυχισμένα τα ψαρια σου.εδω που τα λέμε όμως νεον...με σκαλαρια...σε 30 λίτρα..
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΛΓΕΣ-Φορμα συμπληρωσης πληροφοριων. | Raven | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 15-03-09 22:15 |
Αφαίρεση άλγης? | x-nos | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 13 | 03-04-08 14:35 |
Νέα επίσκεψη άλγης | Nik25 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 11 | 24-04-07 18:31 |
Ειδος άλγης;; | leonm | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 19 | 08-06-06 18:34 |
Τριχοειδής άλγη:τρόποι αντιμετώπισης και άλλες ερωτήσεις... | GIWRGOS | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 31-03-05 22:03 |