|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, ή αν κάνω κάπου λάθος, να το αναφέρει όσον αφορά αυτά που έχω πει. Γιάννο, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο φίλος εδώ δε θα πετύχει και πολλά, γιατί το να ανεβάζει και να κυκλοφορεί το νερό από τόσο βάθος και μέτρα λαστίχου, θα θέλει και αναλόγου δυναμικότητας αντλία, κάτι που θα κοστίζει υπερβολικά για μια γλαστρόλιμνη. Όπως και να έχουμε, ο ζήτημα των 40 λίτρων είναι απαγορευτικό, όσο και να στεναχωρούμε το φίλο μας.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Η δε κατανάλωση τους είναι ελάχιστη. Λιγότερο από 50w. Δεν είναι με προπέλα αλλά με εμβολα που δουλεύουν. Να αυτή που έχω. Οπότε μια χαρά θα κάνει την δουλειά του. |
|
|||
|
|||
![]()
Μίλησα με τον συνάδελφο.
Πετάει απόψε εκτός Κύπρου αλλά μου είπε ότι το πείραμα βρίσκετε καταχωρημένο στην βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού πανεπιστημίου Κύπρου Μπορείτε να ψάξετε εδώ με το όνομα Γιώργος Φλορίδης. http://www.cut.ac.cy/library/ Μια ματιά που έριξα δεν το βρήκα. |
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννο, ομολογώ πως πρόκειται για πολύ ενδιαφέρον αντλία. Για να είμαι ειλικρινής πρώτη φορά βλέπω με τα μάτια μου τέτοιο πράγμα που σίγουρα θα μας πάρει πολύ μακριά ,ειδικά όσους ασχολούμαστε με λίμνες. Αν είναι δώσε μας περισσότερα στοιχεία, όπως δυναμικότητα, μέγιστη ροή, τιμή κ.α. Είμαι σίγουρος ότι θα κοστίζει κάτι μερισσότερο από μια απλή αντλία λίμνης.
|
|||
|
|||
![]()
Βασίλη η συγκεκριμένη αντλία έχει τεράστια δύναμη αλλά πολύ λίγα λίτρα.
Η δύναμη της είναι 130psi και τα λύτρα της είναι 2,75 λίτρα/λεπτό δηλαδή 165 λύτρα την ώρα. Όταν μιλάμε για 130 psi μιλάμε για δύναμη που δεν μπορείς να την σταματήσεις κλίνοντας την έξοδο την με το χέρι. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιάννο, και το όνομα του μωρού είναι....(τιμή...) ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τιμή δεν θυμάμαι. Συνήθως χρησιμοποιείται σε συσκευές R/O Δες εδώ http://www.pure-pro.com/purepro_booster_pump.htm |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|