|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα turbo φυτεμενα ενυδρεια ειναι αλλη μια ενδιαφερουσα πτυχη των ενυδρειων με φυτά..
Δεν ειναι για ολους, και απαιτουν μερακι και πολυ χρονο. Απο την αλλη πιστευω οτι προσφερουν πολυτιμες γνωσεις σε αυτους που ασχολουνται ωστε μετα να τα καταφερουν και σε αλλα δυσκολοτερα.... |
|
||||
|
||||
![]()
Το θέμα είναι όμως στις turbo συνθήκες τα ψάρια πως νιώθουν ?
|
||||
|
||||
![]()
Τα ψαρια σε αυτες τις περιπτωσεις ερχονται σε δευτερη μοιρα.
Λιγα καταρχας... Στην αρχη για οποιον δεν το χει, γινεται και χωρις ψαρια.(αν και ειναι λιγο ακραιο) Οταν το μαθεις γινεται και με ψαρια μια χαρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Σαφώς αλλά από την άλλη αυτό που στην ουσία θέλω να πω είναι ότι και χωρίς turbo μπορείς να κάνεις ένα πολύ δυνατό ενυδρείο με τα ίδια αποτελέσματα του turbo απλά θέλεις περισσότερο χρόνο.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν νομιζω να καταφερεις να εχεις την ιδια αναπτηξη φυτων σε low tech ενυδρειο (οχι turbo) σε συγκριση με high tech(turbo) . Συγουρα στο high tech ενυδρειο εχεις πολυ πιο γρηγορα αναπτηξη αλλα δεν ειναι μονο αυτο, εχεις επισης και πολυ πιο υγειη και φυτα,καλητερα χρωματα, γενικα πιο συμπαγη αναπτηξη και μπορεις να βαλεις φυτα οπου σε ενα που σε ενα low tech θα ηταν τελειως διαφορετικα. Βεβαια αυτα τα 2 που περιγραφω ειναι τα ακρα για φυτεμενο ενυδρειο
|
|
|||
|
|||
![]()
Μακαρι να ηταν ετσι Μανο. Δυστυχως ενα φυτεμενο υψηλων απαιτησεων (turbo φυτεμενο), με δυσκολα φυτα,απαιτει και υψηλο φωτισμο. Και ο υψηλος φωτισμος ειναι αυτος που καθοριζει τα ποσοστα απορροφησης των λιπασματων και του CO2. Ο χρονος δεν παιζει τοσο ρολο, αφου αν δεν εχεις τις καταλληλες συνθηκες, οσο καιρος και να περασει, τα απαιτητικα φυτα δεν προκειται να δειξουν ποτε το 100% της ομορφιας τους.
Αυτο που λες μπορει να γινει οντως και να εχει κανεις ενα πανεμορφο ενυδρειο με φυτα μετριων και ευκολων απαιτησεων και με τον αναλογο μετριο φωτισμο. Η μικρη πειρα μου στα φυτεμενα με οδηγησε στο συμπερασμα οτι ΟΛΑ τα φυτα, ευκολα η δυσκολα, αποκτουν την καλυτερη εμφανιση τους και το εντονοτερο χρωμα τους , μονο κατω απο δυνατο φωτισμο και πρεσσαρισμα σε λιπασματα και CO2. Αν καταφερει κανεις να χαλιναγωγησει ενα ενυδρειο με 1,5-2 Watt/lit θα καταλαβει τι εννοω. Οπως ειπε και ο Netblues ομως, θελει χρονο ,διαθεση , μερακι και ..χρημα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Spraybar και ανατάραξη | kostas_dimi_xapsas | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 21-03-09 00:17 |
Τελειώνει το διοξείδιο στην μπουκάλα μου...Πρέπει να την γεμίσω? η να τελειώσει? | gfdimopo | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 27-08-08 13:31 |
Διοξείδιο | tolis13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 26-03-07 11:23 |
ανατάραξη του νερού | dimitrisgiannoulakis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 06-03-07 16:18 |
διοξείδιο και ανατάραξη επιφάνειας νερού | pavloukos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 31-01-03 17:13 |